15 Tetor 2019

Shqipëria miraton marrëveshjen e kredisë për zhvillimin e turizmit

Tiranë, 8 shkurt - Parlamenti i Shqipërisë miratoi të martën marrëveshjen e kredisë ndërmjet qeverisë dhe Bankës Ndërkombëtare për Rindërtim dhe Zhvillim (IBRD) për sektorin e turizmit.

Projekti synon të përmirësojë infrastrukturën urbane, rritjen e aseteve turistike dhe forcimin e kapaciteteve të institucioneve për të mbështetur turizmin në nivel vendor.

Sipas marrëveshjes së kredisë, banka do t\'i japë Shqipërisë 63.8 milionë euro (68.1 milionë dollarë U.S.) për financimin e projektit të integruar urban dhe turistik të zhvillimit në Shqipëri.

Kredia do të përdoret për të financuar projekte që priten të zbatohen në qytetet e Beratit, Gjirokastrës dhe Sarandës në jug të Shqipërisë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 tetor 2019

- Fillon procesi i numërimit të votave përmes postës. (Qendra e Numërimit dhe Rezultateve,  ora 10:00)

- Instituti Kërkimor për Çështje Evropiane dhe të Zhvillimit bën prezantimin e studimeve të radhës brenda serisë së studimeve rreth fazes finale të dialogut Kosovë-Serbi. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:15)

- Ministria e Tregtisë dhe Industrisë shënon Ditën Botërore të Standardeve. (Hotel Emerald, ora 10:30)

- Green Art Center organizon aktivitet në komunën e Vushtrrisë i cili synon të sensibilizojë qytetarët dhe të ndikojë në edukimin e brezave të rinj për rëndësinë e mbrojtjes së mjedisit”. (Sheshin e qytetit “Hasan Prishtina” në Vushtrri, ora 12:00)

- Në kuadër të promovimit të romanit “Elefantët në kopsht” të autores Kureyshi Qendra Multimedia organizon bisedën e hapur të autores zvicerane Meral Kureyshi me gazetarin Enver Robelli. (Qendra Multimedia, rr. 'Idriz Gjilani' në Prishtinë, ora 19:00)