22 Shkurt 2020

MTI në përkrahje të bizneseve dhe hapjen e vendeve të reja të punës

Prishtinë, 24 prill - Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala ka shprehur mirënjohje për prodhuesit e Kosovës që me punën e tyre po kontribuojnë në zhvillimin ekonomik të vendit, hapjen e vendeve të reja të punës dhe përmirësimin e bilancit tregtar.

Ministri Shala theksoi se Ministria e Tregtisë dhe Industrisë fokus kryesor e ka mbështetjen e prodhuesve vendor, që sot i ekspozuan produktet e tyre shumë cilësore në Panairin e Përgjithshëm Ndërkombëtar “Prishtina 2019”.

“Qeveria e Kosovës dhe Ministria e Tregtisë dhe Industrisë janë të përkushtuara në përkrahjen e prodhuesve vendor që t’i certifikojnë produktet e tyre, që të jenë të gatshëm dhe konkurrent për tregjet e huaja. Të vazhdoni të punoni që ta rrisim cilësinë e prodhimeve tona, që ta rrisim edhe tregun dhe besimin në produktet “Made in Kosova”’, tha Shala.

Ministri theksoi se të gjitha aktivitetet dhe projektet në kuadër të MTI-së kanë për qëllim mbështetjen e kompanive kosovare.

“Shfrytëzoj rastin të ftoj të gjitha kompanitë kosovare dhe përfaqësuesve të tyre, si Oden Ekonomike, ta vazhdojmë dhe ta avancojmë bashkëpunimin tonë drejt këtyre objektivave. Këto janë sfida, por edhe mundësi, të mëdha dhe mund t’i realizojmë vetëm duke bashkëpunuar. Nga këtu edhe njëherë ju shprehim mirënjohje të veçantë prodhuesve kosovarë, të cilët, me punën e tyre, po kontribuojnë në zhvillimin e ekonomisë së vendit”.

Ministri tha se MTI çdo herë do të jetë përkrah bizneseve dhe do të avokoj për zgjidhje të problemeve të tyre, duke bërë thirrje që të konsumohen prodhimet vendore.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 shkurt 2020

- Fillon kampionati ekipor në pingpong. (Salla e pingpongut në Prishtinë, ora 10:00)

- Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizon konferencën për media ku do të prezantohet punimi me titull “Pesë gjërat që Qeveria e re e Republikës së Kosovës duhet t’i ketë parasysh sa i përket dialogut Kosovë-Serbi”. (Qendra e Konferencave ‘Orion’, ora 10:30)

- Federata e Arteve Mikse Marciale e Kosovës, mban konferencë për medie në prag të organizimit të Kosova Fighting Series 1. (Shtëpia e Sporteve, ora 11:00)

- Anibar International Animation Festival organizon koncertin me "Brumz Blluz". (Kinema Jusuf Gërvalla në Pejë, ora 21:30)