22 Qershor 2018

MTI e aprovon kërkesën për uljen e qirasë në parkun e Drenasit

Prishtinë, 5 janar - Ministria e Tregtisë dhe Industrisë (MTI) ka aprovuar kërkesën e Klubit të Prodhuesve të Kosovës(KPK)  për uljen e nivelit të qirasë për prodhuesit që operojnë në parkun e Drenasit.

KPK ka parashtruar këtë kërkesë duke marrë parasysh që prodhuesit vendor të cilët ushtrojnë veprimtarin e tyre në Parkun Industrial në Drenas po përballën me vështirësi të operimit siç janë kostoja e lartë e qirasë, tatimi në pronë si dhe qasja e vështirë në financa.

Kështu, KPK në kuadër të përmirësimit dhe lehtësimit të mëtutjeshëm të mjedisit e të bërit biznes, si dhe të promovimit të parimit të konkurrencës së drejtë dhe trajtimit të barabartë të kompanive prodhuese në vend kërkoi nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë që të ulë nivelin e qirasë për prodhuesit që operojnë në parkun e Drenasit.

Njëkohësisht, ashtu siç parashihet në kontratat e bashkëpunimit,  me ketë vendim prodhuesve do të ju mundësohet edhe shfrytëzimi i pronës si hipotekë pranë institucioneve financiare me qëllim të mundësimit të qasjes më të lehtë në financa.

Këto ndryshime mirëpriten nga KPK sepse përbëjnë një lehtësim të madh sa i përket kostos së operimit dhe do të ju mundësojnë prodhuesve qasje më të lehtë në financa.

KPK falënderon Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë për këtë vendim dhe në të njëjtën kohë inkurajon Qeverinë e Republikës së Kosovës që edhe në të ardhmen të vazhdoj me politika të cilat i mbështesin prodhuesit vendor.

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 Qershor 2018 - Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit me kryetarët e grupeve parlamentare. (Ndërtesa e Kuvendit, salla  C-301, ora 9:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në manifestimin për nder të Ditës së Komunitetit Egjiptian. (Ndërtesa e Qeverisë – salla P-31, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Administratë Publike, Qeverisje Lokale dhe Media në të cilën do të behët shqyrtimi i Raportit vjetor të Radio Televizionit të Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 10, ora 10:00)

- Për nderë të Ditës Ndërkombëtare të Shërbimit Civil, Ministria e Administratës Publike, gjegjësisht Departamenti i Administrimit të Shërbimit Civil, do të organizoj takim për shënimin e kësaj dite​. (Salla e Madhe të ish-Pallatit “Rilindja”, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrjen e Forcës së Sigurisë së Kosovës në të cilën do të diskutohet rreth procesit të anëtarësimit të Kosovës në INTERPOL. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 303, ora 10:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në mbledhjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 11:00)

- Në kuadër të “Javës Kundër Korrupsionit” të mbështetur nga Ambasada e SHBA-së në Kosovë, koalicioni i OJQ-ve “Java Kundër Korrupsionit 2017” organizon konferencë për media, për të shpalosur ndikimet e raportimeve të rasteve në kuadër të “Javës Kundër Korrupsionit". (Hoteli Sirius, ora 11:15)

- Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi do të vizitojë Komunën e Kamenicës ku do të takohet me Kryetarin, Qëndron Kastrati. (Komuna e Kamenicës, ora 14:00)

- Në vazhdën e aktivitetit "Ditët e Kuvendit", mbahet takimi i deputetëve të Kuvendit të Republikës së Kosovës me qytetarë të Pejës. (Teatri profesional “Istref Begolli”, ora 14:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në përurimin e fluturakeve të para të prodhimit të rrymës me erë. (Fshati Kikë, Komuna e Kamenicës, ora 14:00)

- Aleanca Franceze në Prishtinë organizon kuiz muzikor. (Sheshin Zahir Pajaziti, ora 19:00)