03 Mars 2021

Mitrovicë, hapet qendra për regjistrimin e biznesëve

Mitrovicë, 6 gusht - Kryetari i komunës së Mitrovicës, Avni Kastrati i shoqëruar nga Nehat Ramadani, këshilltar i ministrit të Tregtisë dhe Industrisë dhe Rrustem Abiti, shef i degës rajonale të Odës Ekonomike në Mitrovicë, kanë përuruar të premten Qendrën për Regjistrimin e Bizneseve në këtë komunë. Ata kanë vlerësuar se ky është një projekt shumë i rëndësishëm për bizneset e rajonit.

Kryetari Kastrati, tha se kjo është ngjarje me rëndësi për bizneset e rajonit të Mitrovicës, meqë lehtëson punën për ta për të gjitha nevojat që i kanë sa i përket rregullimit të dokumentacionit. “Bizneset e këtij rajoni nuk do të kenë nevojë më të shkojnë në Prishtinë, të humbin kohë dhe mund, por për të gjithë dokumentacionin e tyre mund ta shfrytëzojnë këtë qendër që u hap sot”.

Edhe Nehat Ramadani, këshilltar i ministrit të Tregtisë dhe Industrisë, e ka vlerësuar si shumë të rëndësishme këtë qendër, e cila është hapur në kuadër të një projekti të mbështetur nga Banka Botërore. Sipas tij, kjo është qendra e katër e hapur në Kosovë, përderisa pritet që të hapen edhe katër sosh në komunat tjera.

Ndërsa Bilall Hasani, në emër të bizneseve prodhuese në Mitrovicë, tha se deri me tani ka pasur shumë probleme, meqë për secilin dokument është dashur të shkohet në Prishtinë. Ai falënderoj kryetarin e komunës, zyrtarët e ministrisë dhe Bankës Botërore që kanë ndihmuar këtë projekt.   
   
Qendra për Regjistrimin e Bizneseve është hapur në objektin komunal dhe prej të premtes kur edhe janë regjistruar bizneset e para ajo është në dispozicion të të gjithë atyre që kanë nevojë për çfarëdo dokumenti për biznesin e tyre. 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Mars 2021 - Kolegji Ndërkombëtar i Biznesit në Mitrovicë inauguron projektin “Fuqizimi i autonomisë universitare dhe rritja e llogaridhënies e transparencës së universiteteve të Ballkanit Perëndimor”. (Selia e Kolegjit IBCM, ora 9:00)

- Mbahet seanca gjyqësore kundër të pandehurit Enis Ramadani për vepren penale 'Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve'. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Avokati i Popullit, Naim Qelaj viziton ekspozitën për fëmijët e vrarë gjatë luftës “Na ishte një herë që kurrë mos qoftë”. (Biblioteka “Hivzi Sylejmani” në Prishtinë, lagjja Dardania, ora 10:00)

- Parlamenti i dytë rural shqiptar organizon konferencë për të diskutuar sfidat dhe veprimet konkrete për mirëqenien e banorëve të zonave rurale. (Platforma Zoom, ora 10:00)

- Pas rritjes së numrit të rasteve me COVID-19 në Gjilan, kryetari i Komunës, Lutfi Haziri, mban konferencë për media pas takimit të Komitetit për menaxhimin dhe parandalimin e përhapjes së COVID-19. (Zyra e krytarit Haziri, ora 10:30)

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit organizon ceremoninë e shpërndarjes së librave të botuar dhe të blerë me financimin e Departamentit të Kulturës në MKRS. (Biblioteka Kombëtare e Kosovës, ora 11:00)