21 Tetor 2018

Reshitaj e Lekaj zotohen për kryerjen e obligimeve të përbashkëta

Prishtinë, 1 nëntor - Ministrja e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor znj. Albena Reshitaj, ka pritur sot në takim Ministrin e Infrastrukturës, Pal Lekaj, me qëllim të rritjes së bashkëpunimit dhe përshpejtimit të procedurave për projektet që lidhen me këto dy ministri.

Ministrja Reshitaj kërkoj nga ministri Lekaj që të zbatohet në praktikë Udhëzimi Administrativ për normat e lejuara të shkarkimeve në ajër nga burimet e lëvizshme të ndotjes.

Përmes këtij udhëzimi administrativ, dukë bërë matjen e gazrave shkarkuese në ajër nga automjetet ne do të ndikojmë në reduktimin e ndotjes së ajrit, që parashihet si një nder masat konkrete që ne si ministri do të marrim në kuadër të planit të aktiviteteve për përmirësimin e ndotjes së ajrit në Kosovë, potencoj nder të tjera ministrja Reshitaj.

Nga ana tjetër Ministri Lekaj, pasi ofroj mbështetjen e tij për realizimin e projekteve që ndikojnë në përmirësimin e gjendjes së mjedisit në Kosovë, u zotua që si ministri do të punojnë në kryerjen e obligimeve ligjore që lidhen me mjedisin, si dhe në fund falënderoi ministren për përshpejtimin e procedurave të shpronësimit për pronat në autostradat që po ndërtohen në Kosovë.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 21 tetor 2018

- Shoqëria Civile e Ferizajt organizon MiniMaratonen 5 km "Vrapo për Tetorin" e cila mbahet për tu sensibilizuar me të gjitha vajzat dhe gratë që janë të prekura me kancer të gjirit, dhe të gjitha mjetet e grumbulluara nga ky event do të dhurohen për shërimin e tyre. (Ferizaj, ora 10:00)

- Dita e tretë e Festivalit të Rakisë vazhdon me punëtorin kreative, pjekja tradicone dhe bashkekohore e rakisë, cilësia dhe shija, krijimi i një brendi të rakisë, krijimi i një tregu të përbashkët. (Etnokompleksit të fshatit Kukaj, ora 12:00)

- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media. (Zyrat e Vetëvendosjes, ora 13:00)