04 Dhjetor 2022

Greva e punonjësve në Belgjikë shkaktoi ndërprerje e transportit hekurudhor

Bruksel, 5 tetor - Greva e punonjësve të transportit hekurudhor në Belgjikë shkaktoi ndërprerje pasi tre të katërtat e trenave ndalën ofrimin e shërbimit.

Sindikatat e hekurudhës po mbajnë grevë 24 orëshe me arsyen se qeveria federale nuk ka përshtatur buxhetin e hekurudhës për të përmbushur kërkesat e punëtorëve, për mungesë të personelit dhe se nuk ka ndarë më shumë burime për të luftuar kundër përkeqësimit të kushteve në punë.

Në një deklaratë nga sindikatat thuhet se "Po vendosen buxhete për 10 vitet e ardhshme, përfshirë edhe buxhetin e hekurudhave. Duhet të ushtrojmë presion ndaj qeverisë që të sigurojë burim financiar të mjaftueshëm për hekurudhat".

Udhëtimet e trenave u ndalën plotësisht në qytetin Namur dhe Luksemburg si pasojë e grevës e cila ka shkaktuar ndërprerje serioze në transportin publik në mbarë vendin.

Greva e cila filloi dje në orën 22:00 sipas kohës lokale do të përfundojë sot në të njëjtën orë.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 dhjetor 2022

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, së bashku me Ministrin e Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati dhe Ministrin e Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, prezantojnë buxhetin për vitin 2023 para qytetarëve të Komunës së Gjakovës. (Shkolla e Muzikës “Prenk Jakova”, Gjakovë, ora 15:00)