04 Tetor 2022

Bordi i RTK-së miratoi skemën programore për vitin 2022

Prishtinë, 16 prill - Në mbledhjen e datës 16 prill 2022, Bordi i Radio Televizionit të Kosovës me shtatë vota për dhe asnjë kundër ka miratuar skemën programore të RTK-së për katër kanalet e saj televizive dhe dy të radios.

Përgjegjësit e programit të RTK-së kanë punuar intensivisht në hartimin e skemës programore për vitin 2022 dhe si e tillë ajo do t’i plotësojë pritshmëritë e publikut në Kosovë.

Kështu programi i RTK-së krahas programeve standarde është pasuruar edhe me emisione të reja për çdo familje kosovare dhe të dedikuara për grupe të ndryshme shoqërore si: fëmijët dhe të rinjtë, dashamirët e kulturës në zhanret e saj të veçanta, art, film dhe libër dhe të tjera. Fokus i shtuar pa dyshim i është dhënë sektorit te ekonomisë, arsimit, politikës dhe jetës parlamentare në Kosovë.

Në këtë sezon programor ekranit të RTK-së do t’i kthehen figura të njohura televizive me emisionet e tyre të rikonceptuara dhe me skenografi të re.

Programet e reja në kuadër të skemës së re programore do të shohin dritën e transmetimit në javën e parë të muajit maj.

Në këtë mbledhje Bordi i RTK-së është njoftuar nga udhëheqësja e mediave online të RTK-së Ilire Zajmi, lidhur me reformat që janë ndërmarrë dhe po vazhdojnë në mediat online të RTK-së, përfshirë mundësinë për monetizimin e web-faqes së RTK-së.

Në lidhje me web-faqen e RTK-së, U.D Drejtori i RTK-së e njoftoi Bordin për emërimin e redaktorit për menaxhmin e lajmeve të komuniteteve jo serbe që publikohen në web-faqen e RTK-së, me përgjegjësi rikthimin e lajmeve të komuniteteve turke, boshnjake dhe rome. Kjo përgjegjësi do të përmbushet duke e koordinuar punën me redaksitë e tyre komunitete në televizion dhe radio.

 

---

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 tetor 2022

- Komisioni për Punë të Jashtme dhe Diasporë takohet me delegacionin e administratës së Parlamentit të Republikës së Austrisë. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C203, ora 8:30)

- Misioni i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë organizon ceremoninë zyrtare të nënshkrimit të Memorandumit të Mirëkuptimit ndërmjet komunave të rajonit, Prishtinës, Obiliqit, Lipjanit, Podujevës dhe Fushë Kosovës dhe Qendrës për Mbrojtjen e Grave dhe Fëmijëve në Prishtinë. (Hotel Amazona, ora 10:00)

- Instituti Demokratik i Kosovës organizon tryezën e diskutimit gjatë të cilës do të shpalosën të gjeturat nga analiza e procedurave të prokurimit publik lidhur me shpenzimet publike të realizuara nga Ministria e Shëndetësisë dhe Shërbimi Spitalor Klinik Universitar gjatë periudhës 2020 – 2022. (Restorant Boho, ora 10:00)  

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike shqyrton raportin e Auditorit të Përgjithshëm për Raportn Vjetor Financiar të Buxhetit të Republikës së Kosovës për vitin 2021. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 11:00)

- Në kuadër të aktiviteteve kulturore artistike brenda institucioneve korrektuese, nesër në Qendrën Korrektuese për Femra në Lipjan, do të shfaqet Filmi “ Sffaragette”. (Qendra Korrektuese për Femra Lipjan, ora 11:00)

- Me rastin e 4 Tetorit, “Ditës Botërore për Mbrojtjen e Kafshëve”,  Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës në bashkë organizim me Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë, OJQ-në Fondacioni për Mbrojtjen e të Drejtave të Kafshëve si dhe Fondacioni për mbrojtjen e kafshëve Vier Pfoten Kosova do të shënojmë këtë ditë në Pyllin e Arinjve Prishtina. (Fshati Mramor, afër liqenit të Badovcit, ora 11:00)
 
- Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare në Rahovec, përgjatë gjithë muajit tetor, si muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit, çdo ditë pune ofron shërbimin e mamografisë falas për të gjithë. (Rahovec, ora 11:00)

- Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati së bashku me Ministren e Financave dhe Ekonomisë të Shqipërisë, Delina Ibrahimaj, Drejtorin e Përgjithshëm të Doganave të Kosovës Agron Llugaliu dhe Doganës së Shqipërisë Genti Gazheli do të inspektojnë punët në hapësirat e përbashkëta të Portit të Durrësit. (Porti i Durrësit, ora 12:00)

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton në parim i Projektligjit për Sigurinë e përgjithshme të produkteve si dhe formon grupin e punës për mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për komunikimet elektronike. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 12:00)