01 Dhjetor 2020

Bordi i Postës shkarkon Kryeshefin Ekzekutiv dhe Zyrtarin Financiar

Prishtinë, 10 prill - Sot, Bordi i Përkohshëm i Drejtorëve të Ndërmarrjes Publike Posta e Kosovës ka mbajtur takimin e rregullt të tij.

Ministrja e Ekonomisë, Punësimit, Tregtisë, Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Investimeve Strategjike, Rozeta Hajdari ka bërë të ditur se fillimi i mbledhjes është përcjellë me tone të larta, pasi që në mbledhje kanë dashur të marrin pjesë persona të paftuar.

Kryesuesi i bordit ka kërkuar me ngulm largimin e tyre dhe pas saj ka filluar mbledhja. Pranë ndërtesës së Postës së Kosovës është vërejtur prezenca e zyrtarëve policorë.

Në këtë takim, Bordi i përkohshëm ka marrë vendim që të shkarkojë Kryeshefin Ekzekutiv dhe Zyrtarin Kryesor Financiar dhe të Thesarit.

"Kjo është bërë në përputhje të plotë me Ligjin për Ndërmarrje Publike, kurse reagimi ishte i shpejtë me qëllim të ndaljes së degradimit të kësaj ndërmarrje pasi që nga raportet e Zyrës Kombëtare të Auditimit dhe raporteve të Auditorëve të Brendshëm shihet se Ndërmarrja kishte degraduar në tre vitet e fundit", ka deklaruar Hajdari.

Trendi i humbjes financiare sipas saj ka vazhduar nga viti në vit përkatësisht nga një humbje totale që ishte prej 1,584,554.00 eurosh, në vitin 2016 ajo ishte rritur në 1,942,991.00 euro, në vitin 2017 dhe në vitin 2018 humbja ishte 2,333,841.00 euro;

Ajo ka njoftuar po ashtu se Ndërmarrja Publike Posta e Kosovës kishte marrë një opinion të kundërt nga Zyra Kombëtare e Auditimit, që është opinioni më i keq që mund të merret nga Auditori.

"Posta e Kosovës kishte planifikuar për marrjen e shërbimeve konsulentë, të cilat do të merreshin me implementimin e rekomandimeve të Zyrës Kombëtare të Auditimit, edhe pse këto detyra janë kryesisht detyra primare të kompanisë dhe ajo do të duhet ose të rekrutonte profesionist ose duhet të trajnonte stafin aktual për shërbime të rregullta të cilat bëhen çdo vit."

"Ne jemi të obliguar si Qeveri dhe të emëruarit e Bordit të Ndërmarrjeve Publike që të reagojmë në përputhje me përgjegjësitë dhe detyrat që kemi për të ndalur keq-menaxhimin e parasë publike", ka deklaruar Hajdari.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Dhjetor 2020 - Komisioni Hetimor Parlamentar lidhur me procesin e privatizimit në Kosovë në të cilën do të behët plotësimi i listës së dëshmitarëve. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 9:00)

- Drejtorit të AKI-së raporton para Komisionit për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë lidhur me gjendjen e sigurisë në vend. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 9:30)

- Campus France, Ambasada Frnceze në Kosovë, Aleanca Franceze e Prishtinës dhe Universiteti i Prishtinës organizojnë Panairin e tretë Universitar Francez në Kosovë. (online -https://tourneebalkanskosovo.com, ora 10:00)

- Mbahet edicioni i 5-të virtual i Green Business Expo. (Businessexpo.greenkosovo.com, ora 10:30)

- Ministri i Shëndetësisë Armend Zemaj raporton para Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike lidhur me raportin e auditimit për Pasqyrat Vjetore Financiare të vitit 2019, për Ministrinë e Shëndetësisë. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike diskuton lidhur me rekomandimet e dala nga “Raporti për vendin për vitin 2020, i Komisionit Evropian” me të ftuar ministrat dhe përfaqësuesit e agjencive të pavarura. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N506, ora 11:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Republikën e Kosovës interviston drejtorin e Departamentit të mjedisit dhe ujërave Muhamet Malësiu dhe drejtorin e Autoritetit të Rajonit të Pellgjeve Lumore, nga Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit, Gani Berisha lidhur me lejet e lëshuara për operimin e dy hidrocentraleve nga kompania “Kelkos Energy”. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N225, ora 11:00)

- Nënkryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, njëkohësisht, kryetari i Degës së PDK-së në Prizren, Shaqir Totaj, i shoqëruar nga deputetja Eliza Hoxha, mbajnë konferencë për media në të cilën do të flasin për shtatoren e re të Skënderbeut, punën e dobët artistike dhe lokacionin jo adekuat. (Zyret e PDK-së në Prizren, ora 11:00)  

- Komisioni Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Republikën e Kosovës interviston kryetarin e Komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N225, ora 13:00)

- Partia Demokratike e Kosovës, Dega në Prishtinë, do të mbajë konferencë për medie. (Te stacioni i autobusëve urbanë “Katedralja”, ora 13:00)

- Zyrtarët e Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë raportojn para Komisionit për Bujqësi, Pylltari, zhvillim Rural, Infrastrukturë dhe Mjedis rreth importimit të vajit të palmës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 13:00)

- Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D) mban diskutimin “Rimëkëmbja nga viti 2020: Si të rindërtojmë ekonominë dhe politikat sociale në vitin 2021?”. (Hotel Sirius, ora 17:00)