16 Dhjetor 2017

Volkswagen do të përditësojë softuerët e automjeteve të vjetra

Frankfurt, 5 gusht - Pas njoftimeve të ngjashme nga BMW-ja, Daimler, Ford-i dhe Toyota këtë javë, Volkswagen-i njoftoi gjithashtu se do përditësojë softuerët, me synim uljen e ndotjes dhe për të nxitur shitjen e modeleve të vjetra.

Prodhuesi gjerman i automjeteve, marka e të cilit përfshin Audi, Porsche dhe Skoda, njoftoi të premten planet për vetëfinancim, që të nxitin përdoruesit e automjeteve të nxjerrin jashtë përdorimit makinat e vjetra.

Volkswagen u zotua se do të konvertohen 5.3 milionë automjete. Sipas autoriteteve ky është angazhimi i industrisë së makinave, por dhe i qeverisë federale.

Do të jetë një masë e menjëhershme dhe e vlefshme, pasi prodhuesit po paraqesin zgjidhje softuerike për këto makina. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 17 Dhjetor 2017 - Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur me hapjen e qendrave të votimit në zgjedhjet për kyrtar të komunës së Istogut. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 8:00)

- Në mesin e 2000 nxënësve do të përzgjidhen 250 finalistë ku do të garojnë në fazen finale të Garës Eureka. (Ambienti i Gjimnazit Hasan Nahi në Prishtinë, ora 11:00)

- Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur pjesëmarrjen në votime deri në ora 11:00. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 11:30)

- Lëvizja Vetëvendosje mban mbledhjen e XXXI-të të Këshillit të Përgjithshëm. (Lokalet e American School of Kosova, ora 11:30)

- Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur pjesëmarrjen në votime deri në ora 15:00. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 15:30)

- Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur pjesëmarrjen në votime deri në ora 19:00. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 19:30)