16 Dhjetor 2017

Microsoft heq nga përdorimi aplikacionin "Paint

New York, 24 korrik - Kompania e teknologjisë dhe softuerit Microsoft, planifikon që të heq nga përdorimi aplikacionin 32 vjeçar për vizatim dhe grafikë "Paint" me përmirësimin e ri të Windows 10.

Në njoftimin e bërë në ueb faqen e Microsoft, u publikua një listë në lidhje me rindërtimin e Windows 10 që do të bëhet këtë vjeshtë. Ndër programet që do të hiqen nga përdorimi ose planifikohen të hiqen me përmirësimin e ri janë edhe aplikacionet Outlook Express dhe Paint.

Programi për postë elektronike Outlook Express gjendet në listën e programeve të cilat do të hiqen nga përdorimi, ndërsa Paint ndër ato të zhvlerësuar të cilat planifikohen të hiqen.

Microsoft versionin e parë të Paint e kishte vënë në përdorim në nëntor të vitit 1985 me sistemin operativ Windows 1.0. Me këtë aplikacion nuk kishte mundësi të punohet në imazhe në formatin JPEG deri në vitin 1998 kur u lëshua në përdorim sistemi operativ Windows 98.

Kalendari

Ngjarjet e datës 17 Dhjetor 2017 - Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur me hapjen e qendrave të votimit në zgjedhjet për kyrtar të komunës së Istogut. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 8:00)

- Në mesin e 2000 nxënësve do të përzgjidhen 250 finalistë ku do të garojnë në fazen finale të Garës Eureka. (Ambienti i Gjimnazit Hasan Nahi në Prishtinë, ora 11:00)

- Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur pjesëmarrjen në votime deri në ora 11:00. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 11:30)

- Lëvizja Vetëvendosje mban mbledhjen e XXXI-të të Këshillit të Përgjithshëm. (Lokalet e American School of Kosova, ora 11:30)

- Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur pjesëmarrjen në votime deri në ora 15:00. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 15:30)

- Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur pjesëmarrjen në votime deri në ora 19:00. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 19:30)