18 Nëntor 2019

Interesimi fillestar për iPad më i madh se për iPhone

SHBA, 25 shkurt - Sipas hulumtimit të kompanisë për hulumtimin e tregjeve RBC/ChangeWave, interesimi për blerjen e pajisjes iPad është më i madh sesa që ai ka qenë me rastin e paraqitjes së iPhone në vitin 2007.

Pak kohë pasi që iPhone kishte arritur në treg, tre për qind e të anketuarve kishin thënë se ishin të interesuar për të blerë këtë pajisje, derisa gjashtë për qind kishin thënë se janë deri diku të interesuar për iPhone. Sot, një muaj pas daljes në treg të iPad, katër për qind e të anketuarve janë shumë “të nxehtë” për ta blerë, derisa nëntë për qind janë deri diku të interesuar për këtë kompjuter tablet të kompanisë Apple.

Natyrisht, një prej arsyeve për këtë sigurisht është edhe fakti se iPhone para arritjes nëpër dyqane të shitjes ka qenë një produkt relativisht i panjohur, derisa sot është një prej telefonave më të popullarizuar në treg, nëse jo më i popullarizuari, që sigurisht nxit interesimin edhe për iPad.

Megjithatë, kur merret parasysh fakti se iPad krijon një kategori të re të pajisjeve dhe në asnjë mënyrë nuk është diçka pa të cilën nuk mundeni pa të (së paku ja tani për tani), këto rezultate dëshmojnë se shitja e iPad do të mund të niste tepër mbarë qysh nga fillimi.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 nëntor 2019

- Oda Ekonomike e Kosovës do të mbajë konferencë për media në të cilën do të prezentojë hulumtimin rreth opinionit të bizneseve për marrëveshjen Kosovë-Serbi. (Objekti i Odës Ekonomike të Kosovës, ora 9:00)

- Organizata për Demokraci, Anti-korrupsion dhe Dinjitet, ÇOHU! me përkrahjen e Ambasadës së Mbretërisë së Holandës përmes Programit Matra organizon tryezë në të cilën do të publikohet raporti me titull Qasja në Drejtësi. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Qendra e Inovacionit të Kosovës dhe Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë organizojnë ceremoninë e hapjes së Javës Globale të Ndërmarrësisë 2019 në Kosovë. (Menza "Ramiz Sadiku" në Prishtinë, ora 10:00)

- Grupi Tematik për të Drejtat e Fëmijëve në Shëndetësi në kuadër të Koalicionit te OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve organizon konferencën për media në te cilën do të prezantojë një dokumet me të dhëna dhe rekomandime për mbrojtjen e ambientit në Kosovë. (Qendra e Resurseve për OSHC, Forumi për Iniciativa Qytetare në Lagjen Pejton, ora 10:00) 

- Instituti i Kosovës për Drejtësi me përkrahje të Departamentit të Shtetit Amerikan - Byrosë së Narkotikëve Ndërkombëtar dhe Çështjeve të Zbatimit të Ligjit dhe NED-it do të organizojë tryezë me titull “Pandëshkueshmëria e korrupsionit”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Instituti Kërkimor për Çështje Evropiane dhe të Zhvillimit organizon prezantimin e studimit per Çështjen e Kompleksit të Trepçës dhe Çështjen e Reparacioneve për Krimet e Luftës të kryera në Kosovë në Kontekstin e ‘Finales së Madhe’ eventuale ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:00)

- Komuna e Prizrenit në bashkëpunim me PPSE Swisscontact dhe SHB Sharri përuron shtegun turistik të ri Via Ferrata "Panorama". (Gryka e Lumbardhit, 4.5 km nga qendra e qytetit, ora 11:00 - transporti i organizuar nga Komuna e Prizrenit, nisja nga Shtëpia e Bardhë, ora 10:30)

- Në kuadër të aktivitet kulturor kushtuar "Ditet e Alfabetit", promovohet botimi 'Levizja Protestante te shqiptaret 1818-1908" te autorit prof. dr. David Hosaflook. (Biblioteka Kombetare "Pjeter Bogdani", ora 10:30)

- Muzeu Kombëtar i Kosovës hap ekspozitën “Bienalen e Akuarelit Edicioni i 2-të” e cila sjellë vepra arti të artisëve nga 70 vende të botës me rreth 380 piktura. (Muzeu Kombëtar, ora 19:00)

 

- Në kuadër të projektit ' Tell Me More' të perkrahur nga MKRS dhe DKRS dhe të implementuar nga Kuvendi i të Rinjve të Prizrenit do të realizohet shfaqja teatrale në Shtepinë e Kulturës " Xhemajli Berisha ". (Shtëpia e Kulturës në Prizren, ora 20:00)