03 Prill 2020

Zjarrfikësit e Kosovës në gjendje alarmante

Prishtinë, 10 dhjetor - Sindikata e Zjarrfikësve të Kosovës organizon konferencë për shtyp me qëllim te informimit publik lidhur me vendimet dhe qëndrimet  e Sindikatës se Zjarrfikësve për situaten e krijuar dhe problemet qe ballafaqohet ky shërbim Emergjent.

Po ashtu sindikalistet do te flasin për situaten e krijuar te pa kjart dhe konfuze qe pritet t'i percjell edhe në vitin që vjenë.

Sindikalistet do të shprehin paknaqësinë e tyre në shenjë revolte lidhur me gjendjen Alarmante qe ka kapluar kët shërbim dhe mos gadishmerisë te institucioneve për te zgjidhur problemet te cilat ne vazhdimesi e percjellin ketë Sherbim Emergjent.

Zjarrfikësit viti 2019 -et i percolli me shumë probleme dhe gjithashtu viti qe vjen do te jet edhe me i vështirë per shkak se institucionet e shtetit nuk kanë planifikuar buxhet për zjarrfikësa , as niveli lokoal, Komunat as niveli Qendror Ministria e Punëve të Brendshme.

Për te gjitha detajet e gjendjes se shërbimit te zjarrfikjes dhe shpëtimit, kërkesat dhe qendrimet e Sindikates bëhen publike në konferencën për shtyp.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Prill 2020

- Banka Qendrore e Republikës së Kosovës mban konferencën për shtyp për zhvillimet në sektorin financiar pas paraqitjes së Pandemisë Covid 19. (Ndërtesa e BQK-së, ora 11:00)

- Kompanitë Rajonale e largimit dhe grumbullimit te Mbeturinave mban konferencë për medie (Zyret e Kompanisë “Pastrimi", ora 12:00)

- Kompania Rajonale e Ujësjellësit 'Prishtina' të bëjë pastrimin e rezervuarit të ujit në objektin prodhues Kroni në komunën e Fushë Kosovës.

 

- Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia e PDK-së në Prishtinë, ora 15:00)