09 Gusht 2020

Sot shënohet 10-vjetori i “Javës për të Drejtat e Viktimave të Krimit”

Prishtinë, 21 tetor - Nën patronatin e Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi, dhe në mbështetjen e Ambasadës Amerikane në Kosovë dhe UN WOMEN-it, do të organizohet “Java për të Drejtat e Viktimave të Krimit”.

Këtë vit shënohet 10-vjetori i “Javës për të Drejtat e Viktimave të Krimit”, me ç‘rast do të organizohet konferencë ndërkombëtare me moton “Drejtësia rikthen dinjitetin e viktimave”.

Në një mesazh për nder të 10-vjetorit të ” Javës për të Drejtat e Viktimave të Krimi“, Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi ka thënë se vlerëson që në ballë të kësaj Jave nëpër vite prokuroria ka vënë në prioritet të drejtat e viktimave, por edhe një paralajmërim serioz për shkelësit e të drejtave të viktimave të krimit, sepse këto të drejta janë të garantuara me Kushtetutën dhe ligjet e Republikës së Kosovës dhe hyjnë në kuadër të të drejtave themelore dhe, si të tilla, duhet mbrojtur me çdo kusht nga institucionet shtetërore. 

"Angazhimi im si Kryeprokuror i Shtetit dhe i të gjithë mekanizmave relevantë nuk do të mungojë që rastet e viktimave të krimit të trajtohen drejt gjatë gjithë procedurave, ndërsa kryerësit të marrin dënimet meritore", ka deklaruar Lumezi.
 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 Gusht 2020

- Qendra në Shtetet e Bashkuara të Amerikës organizon Tubimin e parë interaktiv virtual me Kryeministrin e katërt të Republikës së Kosovës, Albin Kurti, për të diskutuar situatën aktuale politike në Republikën e Kosovës dhe rolin që mund të luajnë shqiptaro-amerikanët dhe shqiptaro-kanadezët në zgjedhjet e ardhshme. (Virtualisht në Zoom:  https://bit.ly/LVVShBAAug9, 13:00)