07 Mars 2021

Në 24 orët e fundit prokuroritë kanë ngritur 55 aktakuza kundër 73 personave

Prishtinë, 20 nëntor - Prokurori i Shtetit ka njoftuar se gjatë 24 orëve të fundit nga prokuroritë themelore janë ngritur pesëdhjetepesë aktakuza, kundër shtatëdhjetetre personave, për vepra të ndryshme penale, ndërsa, me urdhër të prokurorit të shtetit janë ndaluar katër persona të dyshuar.

Gjithashtu, janë paraqitur tetë kërkesapër caktimin e masës së  paraburgimit kundër tetë personave dhe  një kërkesë për caktimin e masës së arrestit shtëpiak kundër një personi.

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, me urdhër të prokurorit ka ndaluar një person të dyshuar dhe ka bërë një kërkesë për lëshimin e urdhër-arrestit kundër një personi.

Prokuroria Themelore në Prishtinë, ka  ndaluar një person të  dyshuar, ka paraqitur pesë kërkesa për  caktimin e masës së paraburgimit për pesë persona të dyshuar, si dhe ka ngriturtridhjetepesë aktakuza kundër pesëdhjetë personave, për vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Prizren ka ndaluar një person për 48 orë dhe ka ngritur pesë aktakuza kundër shtatë personave, për kryerjen e veprave të ndryshme penale, të përcaktuara në Kodin Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).   

Prokuroria Themelore në Gjilan, ka paraqitur një kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit ndaj një personi dhe një kërkesë për caktimin e masës së arrestit shtëpiak ndaj një personi, si dhe ka ngritur dy aktakuza kundër tre personave.

Prokuroria Themelore në Gjakovë, me urdhër të prokurorit kujdestar kandaluar një person në kohëzgjatje prej 48 orësh dhe ka ngritur gjashtë aktakuza kundër gjashtë personave.

Prokuroria Themelore në Mitrovicë, ka bërë një kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit për një persondhe ka ngritur një aktakuzë kundërnjë personi.

Prokuroria Themelore në Ferizaj, ka bërë një kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit kundër një personi, si dhe ka ngritur gjashtë aktakuza kundër gjashtë personave.

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Mars 2021

- Turnir në shigjetari, Skenderaj  -  ora 9:00

- Turnir në shah, Hotel Grand, Prishtinë 13:00 – Finalja e turnirit të volejbollit, Skenderaj - ora 11:00

- Manifestimi Nata e Zjarreve, në Kompleksin Memorial “Adem Jashari”, në Prekaz - ora 17:45

- Koncert pa praninë e publikut (për shkak të pandemisë), në Stadiumin e futbollit në Skenderaj, transmetim direkt në TV dhe rrjete sociale - ora 18:00