05 Dhjetor 2019

KMDLNJ dhe IPK rikonfirmuan bashkëpunimin e suksesshëm

Prishtinë, 19 shtator - Përfaqësues të Këshillit  për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut (KMDLNj) u takuan sot me Kryeshefen Ekzekutive të Inspektoratit Policor të Kosovës, znj. Miradije Kelmendi. 

Në këtë takim u bisedua për bashkëpunimin shumëvjeçar e që ka rezultuar shumë i suksesshëm midis KMDLNj-së dhe IPK-së.

Të dy palët shprehën gatishmërinë dhe vullnetin të vayhdojnë bashkëpunimin duke vënë në pah benefitet që ka sjellur ky bashkëpunim në fushën e mbrojtjes së të drejtave të njeriut.

Gjithashtu, u diskutua edhe mbi gjendjen e përgjithshme, për kushtet e punës, lokacionin por edhe kategorizimin në ligjin e pagave të punonjësve në IPK.

KMDLNj, edhe më parë ka reaguar duke theksuar se lokacioni ku është vendosur IPK është i papërshtatshëm për faktin se nuk është lehtë i qasshëm për qytetarët e rajonit të Prishtinës, ndonëse IPK ka edhe disa zyra rajonale e që së shpejti do të hapet një e tillë edhe në qytetin e Pejës, e cila e lehtëson punën edhe të IPK-së por edhe për qytetarët që mund të paraqesin ankesat e tyre.

U diskutua edhe për angazhimin që ka IPK por edhe për rastet specifike që ka zhvilluar dhe atyre që janë në procedurë e sipër.

Në takim u cekën edhe një numër i rasteve të cilat janë inicuar nga KMDLNj e që janë trajtuar nga IPK, të cilët falenderuan KMDLNj për ndihmën e dhënë në të gjitha rastet.

KMDLNj inkurajon të gjithë qytetarët e Kosovës që të gjithë ata që kanë ankesa sa i përket policëve të Policisë së Kosovës ta përcjellin ose në KMDLNj ose direkt në IPK për të cilat gjithmonë do të ketë hetim adekuat dhe të gjitha palët do të marrin përgjigje për rastin e adresuar.   
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 dhjetor 2019 - Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës në bashkëpunim me Misionin në Kosovë të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë organizon konferencën për gazetarët e zhdukur dhe të vrarë në Kosovë. (Hotel Swiss Diamond, ora 9:30)

- Shoqata nacionale e mjedrës “Mjedra e Kosoves” se bashku me donatorët e saj GIZ,  USAID, SWISS Caritas, organizojnë konferencën e nivelit kombëtar të mjedrës “Konferenca e 4-të e Mjedrës në Kosovë”. (Emerald Hotel, ora 9:30)

- Zyra e Vullnetarëve të Kombeve të Bashkuara dhe UNICEF do të shënojnë Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarëve 2019 me moton 'Të Bëjmë Punë Vullnetare për një Ardhmëri Gjithëpërfshirëse'. (Qendra për Komunitete Termokiss në Prishtinë, ora 10:00)

- Me rastin e 5 Dhjetorit, Ditës Ndërkombëtare të Vullnetarizmit, Kolegji Heimerer organizon konferencën “Thuaj Po vullnetarizmit". (Kolegji Heimerer, ora 11:00)

- Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizon konferencën “Fuqizimi i të drejtave të barabarta pronësore të grave në Kosovë”. (Hotel Sirius, ora 11:00)

- Aleanca Kosovare e Bizneseve dhe rrjeti i marketeve Viva Fresh Store organizojnë hapjen e Ekspozimit dhe Promovimit të Prodhimeve Vendore në kuadër të “Javëve të Biznesit Kosovar 2019” me moto: Unë Konsumoj Produkte Vendore, Po JU? (Objekti i Viva Fresh Store në Veternik, ora 13:00)

- Ministria e Kulturës, në bashkëpunim me Zyrën e Kryeministrit, OSBE-në, Zyrën e UNICEF-it, UN Volunteers dhe OJQ-në Lens, do të jenë nikoqirë të njërës nga ngjarjet më të mëdha të të rinjve për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarizmit, me moton ndërkombëtare “Volunteer for an inclusive future”. (Hotel Emerald, ora 15:00)

- Galeria e Ministrisë së Kulturës organizon hapjen e ekspozitës së titulluar "Albanian Village Life - Isniq, Kosovo 1976", të fotografes dhe shkrimtares suedeze, Ann Christine Eek e cila përbëhet nga fotografi bardh e zi të realizuar në vitet e 1970-ta gjatë qëndrimit të saj në rajonin e Dukagjinit në Kosovë. (Galeria e Ministrisë së Kulturës, ora 19:00)

- Baleti Kombëtar i Kosovës shfaq premierën e katërt për vitin 2019, shfaqjen “Exil”. (Teatri Kombëtar, ora 19:00)