22 Shtator 2021

Gjatë 24 orëve të fundit janë ngritur 58 aktakuza kundër 73 personave

Prishtinë, 3 gusht - Prokurori i Shtetit ju njofton se nga prokuroritë themelore janë ngritur gjithsej gjatë 24 orëve të fundit, pesëdhjetët (58) aktakuza kundër shtatëdhjetetre (73) personave për vepra të ndryshme penale.   

Po ashtu, gjatë 24 orëve të fundit, me urdhër të prokurorit të shtetit janë ndaluar gjithsej trembëdhjetë (13) persona të dyshuar dhe janë bërë dy (2) kërkesa për caktimin e masës se paraburgimit ndaj tre (3) personave.  
 
Prokuroria  Themelore  në  Prishtinë,  gjatë  24  orëve  të  fundit,  me  urdhër  të  prokurorit  ka  ndaluar  nëntë  (9)  persona  të dyshuar,  ka  paraqitur  një  (1)  kërkesë  për  caktimin  e  masës  së  paraburgimit  ndaj  një  (1)  personi,  si  dhe  ka  ngritur tridhjetenjë (31) aktakuza kundër tridhjetetetë (38) personave, për vepra të ndryshme penale.  

Prokuroria Themelore në Prizren, gjatë 24 orëve të fundit, janë ngritur pesëmbëdhjetë (15) aktakuza kundër tetëmbëdhjetë  (18)  personave  për  vepra  të  ndryshme  penale  të  parapara  në  Kodin  Penal  të  Republikës  së  Kosovës (KPRK).

Prokuroria Themelore në Gjilan, me urdhër të prokurorit ka ndaluar dy (2) persona për 48 orë dhe ka ngritur shtatë (7) aktakuza kundër dymbëdhjetë (12) personave.

Prokuroria  Themelore  në  Mitrovicë,  ka  ngritur  katër  (4)  aktakuza  kundër  katër  (4)  personave,  për  shkak  të  veprave  të  ndryshme penale.  

Prokuroria Themelore në Gjakovë, gjatë 24 orëve të fundit, ka ngritur një (1) aktakuzë, kundër dy (2) personave.  
 
Prokuroria Themelore në Ferizaj, gjatë 24 orëve të fundit, ka ndaluar dy (2) persona të dyshuar dhe ka paraqitur një (1) kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit kundër dy (2) personave

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 Shtator 2021

- Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, raporton në Komisionin për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale për menaxhimin e situatës me Covid-19. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

- Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës në bashkë organizim me Komunën e Prishtinës, Policinë e Kosovës, OJQ-të shënojnë “Ditën Ndërkombëtare pa Makina”. (Para ndërtesës së Qeverisë, ora 10:00)

- Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit shqyrton formon grupin punues për Projektligjin për Gjykatën Komerciale, shqyrton raportet e Komisioneve të përhershme  për Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për përgjegjësinë disiplinore të gjyqtarëve dhe prokurorëve, etj,. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 10:00)

- Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Glauk Konjufca, pret në takim kryetaren e Kuvendit të Shqipërisë, Lindita Nikolla. (Kabineti i kryetarit, ora 10:00)

- Mbahet takimi i 203-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës. (Përmes formës online, ora 10:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike shqyrton rekomandimet e dala nga raporti i auditimit të performancës “Parandalimi dhe reagimi i situatave emergjente: Vërshimet”, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 12:00)

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere shqyrton Raportin vjetor financiar të Agjencisë Kosovare të Privatizimit, raportin vjetor Financiar i Agjencisë Kosovare për Krahasim dhe Verifikim të Pronëssi dhe Raportin vjetor Financiar i Institucionit të Avokatit të Popullit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C203, ora 13:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë bën rishikimin e Planit të punës së Komisionit për sesionin vjeshtor. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 13:00)

- Instituti Kosovar për Kërkim dhe Zhvillim i Politikave dhe Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë në bashkëpunim me Programi i Universitetit Columbia për Ndërtimin e Paqes dhe të Drejtat e Njeriut organizojnë një konferencë me temë 'Sfidat e Kosovës që vijnë Rusia dhe Kina' me Holden Triplett Agjenti Special i FBI -së dhe Drejtor për Kundërzbulimin në Këshillin e Sigurisë Kombëtare, ret. (https://zoom.us/j/98242813908?pwd=cFBiZGdMV3pRTTV3RDJBbTE5UEtVQT09, ora 16:00)