06 Qershor 2020

FSK analizon ushtrimin fushor “Ujku 02/19” të mbajtur në komunën e Rahovecit

Rahovec, 9 korrik - Në sallën e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit sot FSK dhe akterët tjerë pjesëmarrës në ushtrimi fushor “Ujku 02/19” të mbajtur në komunën e Rahovecit kanë bërë analizën e mbarëvajtjes së këtij ushtrimi.

Nënkolonel Astrit Haliti komandant i Batalinit të dytë në Istog, u shpreh se qëllimi i mbajtëse së ushtrimit fushor “Ujku 02/19”, është arritur falë angazhimit të gjithë akterëve që kanë qenë të përfshirë në ushtrim.

Gjatë këtij ushtrimi është parë gatishmëria edhe e komunës së Rahovecit për të reaguar në situata emergjente dhe akterëve tjerë siç janë: Kryqi i Kuq, vullnetar të Qendrës Rinore “SHL-Kosova”, Zjarrfikësit dhe QKMF-ja.
 
Hasan Përboqi, drejtori i Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim tha se ushtrime sikur ky i mbajtur me 25,26,27 Qershor në komunën e Rahovecit janë të mirëseardhura pasi që edhe ne i testojmë përgatitjet tona që kemi në nivel të komunës.

Ka qenë motive shtesë që të përgatitemi për këtë ushtrim pasi që për herë të parë është mbajtur një ushtrim i tillë në komunën e Rahovecit dhe se mund të them se ja kemi dalë mirë por që ka vend edhe për përmirësim dhe shpresoj që në të ardhmen të mbajmë ushtrime të tjera fushore së bashku me ushtarët e FSK-së dhe aty ku kemi pasur ngecje ti përmirësojmë.

Gjatë gjithë kohës sa është mbajtur ushtrimi fushor akterët që kanë marrë pjesë kanë qenë FSK-ja, Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim, Njësia e zjarrfikëseve në Rahovec, Kryqi i Kuq, Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare dhe vullnetar të Qendrës Rinore “SHL-Kosova”.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Qershor 2020

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00)

- Ministria e Infrastrukturës ndalon qarkullimin e automjeteve në segmentin “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, në të dy drejtimet e lëvizjes për shkak të zhvillimit të punimeve. (Segmenti “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, ora 10:00)

 

- Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia e Partisë Demokratike të Kosovës, ora 15:00)