27 Shkurt 2021

Sot fillon Kongresi i Farmacisë

Prishtinë, 23 prill - Nën patronatin e Ministrisë së Shëndetësisë të Republikës së Kosovës, Shoqata Farmaceutike e Kosovës (SHFK), në bashkëpunim me Agjencionin Kosovar për Produkte Mjekësore (AKPM), sot dhe të nesër, në Prishtinë, do të mbahet Kongresi i Parë i Farmacisë me pjesëmarrje të farmacistëve ndërkombëtarë.

Me temë qendrore: “Trendet Farmaceutike Evropiane”, kongresi synon të sjellë përvojat e vendeve të rajonit, Evropës dhe të disa vendeve botërore në lëminë e farmacisë, ndërsa prezantimet që do të bëhen, kanë të bëjnë me rregullativën e barnave, praktikën e mirë të prodhimit të barnave, autorizim-marketingun, farmako-ekonominë, farmacinë klinike, regjistrimin e barnave, përdorimin racional të tyre, trendet e reja në farmaci, etj.

Punimet që do të prezantohen gjatë dy ditëve në Kongresin e Farmacisë, paraprakisht i janë nënshtruar një vlerësimi të Këshillit Profesional Shkencor, i përbërë nga ndërkombëtarë dhe vendorë.

Kongresi që pritet të sjellë në Prishtinë ekspertë të lëmisë së farmacisë, përveç nga vendet e rajonit, Evropës e Amerikës, synon që të bëhet tradicional dhe të mbahet çdo vit.

Kongresi fillon sot nga ora 09:00, në hotelin “Grand” në Prishtinë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Shkurt 2021

 - Federata e pingpongut të Kosovës do të organizojë Kampionatin Individual të Kosovës “Adem Jashari”për Seniorë. (Shkolla fillore Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)

- Klubi i Pingpongut “Priping”, nënshkruan kontratë me pingpongistin anglez Chris Doran. (Salla e Pingpongut në Pallatin e Rinisë dhe Sportit, ora 14:00)