15 Maj 2021

Katër mijë anëtarë të kishës Shincheonji të Jezusit të shëruar nga COVID-19 dhurojnë plazmën

Seul, 20 nëntor - Makina për dhurimin e plazmës është planifikuar për 3 javë duke filluar nga 16 deri më 11 të muajit tjetër në Stadiumin e Brendshëm të Qendrës së Atletikës Daegu - 4,000 anëtarë të Shincheonji planifikojnë të marrin pjesë duke përfshirë 1,700 që tashmë morën pjesë në dy disqet e mëparshme të dhurimit të plazmës

- Kryetari i Kishes Shincheonji e Jezusit, Tempulli i Tabernakullit të Dëshmisë, Man Hee Lee deklaroi se do të kryejë grupin e tretë të dhurimit të plazmës duke filluar nga 16 i këtij muaji për 3 javë. Rreth 4,000 anëtarë të Shincheonji pritet të marrin pjesë në këtë makinë plazmatike.

- Agjencia e Kontrollit dhe Parandalimit të Sëmundjeve Korea (KDCA) i bëri një kërkesë Kishës Shincheonji të Jezusit muajin e kaluar për pjesëmarrjen e tyre në dhurimin e plazmës duke deklaruar, "necessaryshtë e nevojshme të zhvillohet shpejt trajtimi i plazmës përmes dhurimit të plazmës në grup, në mungesë aktuale të një trajtim efektiv në mes të shfaqjes së vazhdueshme të COVID-19 brenda dhe jashtë vendit. ”

- Kisha Shincheonji e Jezusit tashmë kishte kryer dy grupe dhurimesh plazme në grup korrikun dhe shtatorin e kaluar. Një total prej 2,030 njerëz morën pjesë në dhurimin e plazmës deri më tani për qëllimin e zhvillimit të trajtimit plazmatik, dhe rreth 1,700 mes tyre janë anëtarë të Kishës Shincheonji të Jezusit. Janë 312 persona që morën pjesë të paktën dy herë.
 
- Zëvendës Drejtori i Shtabit të Kundërmasave të Katastrofës dhe Sigurisë Kwon Joon-wook tha gjatë konferencës së fundit të rregullt për të tretin, "Për qëllimin e zhvillimit të trajtimit plazmatik, rreth 4,000 anëtarë të Shincheonji planifikojnë të marrin pjesë në dhurimin e plazmës për tre javë, duke filluar nga i 16-ti. Ne jemi mirënjohës për pjesëmarrjen aktive të Shincheonji dhe për bashkëpunimin e Qytetit të Daegu dhe Kryqit të Kuq Korean ".

- Dhurimi i tretë i plazmës në grup do të bëhet në Stadiumin e Brendshëm të Qendrës së Atletikës Daegu, me vullnetarë në vend për të siguruar një funksionim të qetë. Ashtu si nxitjet e dhurimit të plazmës së parë dhe të dytë, pjesëmarrësit do të refuzojnë marrjen e ndihmës së shpenzimeve të udhëtimit prej 20,000 deri në 30,000 fituara, për të zvogëluar barrën e parave të taksapaguesve.

- Një anëtar i Kishës Shincheonji të Jezusit tha: “Unë isha i lumtur dhe mirënjohës kur dëgjova në lajmet (CG Green Cross) se trajtimi plazmatik po përdoret në situatën e kujdesit. Thingshtë gjëja më e vlefshme që mund të bëjmë (si njerëz që janë rikuperuar nga COVID). " Ai shtoi, “Përmes përvojës sonë të pjesëmarrjes në dhurimin e plazmës, të gjithë anëtarët e kongregacionit tonë kanë kuptuar se fuqia për të kapërcyer COVID-19 është toleranca, dashuria dhe uniteti. Ne do të bëjmë përpjekjet tona maksimale në mënyrë që Koreja e Jugut të kapërcejë COVID-19 përmes trajtimit plazmatik ".

- Ai gjithashtu shtoi, “Unë e kuptoj që shumë janë të shqetësuar për faktin se urdhrat e mbylljes për objektet e kishës janë hequr nga rajone. Ju lutemi sigurohuni që çdo kishë Shincheonji në Korenë e Jugut planifikon të vazhdojë të ketë shërbime në internet derisa situata COVID-19 të bëhet e qëndrueshme, pavarësisht nëse urdhërat për mbylljen e objektit dhe ndalimin e mbledhjes janë hequr ose jo, për të siguruar mbrojtjen e anëtarëve të kongregacionit tonë dhe për për hir të shëndetit dhe sigurisë së komuniteteve tona. "

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 Maj 2021

- Vazhdon vaksinimi i personave të moshës mbi 65 vjeç me vaksinën anti-Covid. (Salla “1 Tetori”, ora 8:00)

- Lidhja Demokratike e Kosovës mban konferencë për medie. (Selia qendrore e LDK-së, ora 12:00)
    
- Koordinatori i Qendrës së Vaksinimit në Prishtinë, Niman Bardhi, mban konferencë për medie. (Salla “1 Tetori”, ora 12:00)