14 Tetor 2019

Hapet ekspozitae pikturave të pacientëve të Klinikes Psikiatrike

Prishtinë, 10 tetor - Fondacioni Together Kosova, në kuadër të projektit për këshillim online për të rinjë nukjevet.net, në bashkëpunim me Asociacionin e Psikiatërve të Kosovës, Klinikën e Psikiatrisë dhe me mbështetjen e Komunës së Prishtinës organizojnë ekspozitën e pikturave të pacientëve të Klinikes Psikiatrike në Prishtinë me titull “Edhe unë jam Prishtina”.

Ekspozita do të hapet në ditën Botërore të Shëndetit Mendor, dhe ka për qëllim vetëdijsimin e shoqërise rreth problemeve të shendetit mendor, dhe dëshiron të ndihmoj në uljen e stigmës dhe paragjykimeve me të cilat këta individë dhe familjarët e tyre ballafaqohen në përditshmërinë e tyre.

Ekspozita do të mbahet në hapësirat e Klinikës së Psikiatrisë, në Qendrën Klinike Universitare.

Kalendari

Ngjarjet e datës 14 tetor 2019

- Shefja e BE-së në Kosovë, Ambasadorja Apostolova, do ta hapë vitin e ri akademik në Kolegjin Ndërkombëtar të Biznesit në Mitrovicë. (Kampusi i IBCM-së, Mitrovicë e Jugut, ora 10:00)

- Drejtoria për Ekonomi, Zhvillim dhe Turizëm në komunën e Rahovecit mban sesionin informues në thirrjen për aplikim të publikuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë me bizneset e komunës. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, ora 10:00)
 
- Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës në bashkëpunim me agjencitë, fondet, programet dhe entitetet e OKB-së në Kosovë - Ekipin e OKB-së së Kosovës nën koordinimin e Zyrës e Koordinatores për Zhvillim do të shënojë Ditën Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë. (Menza Ramiz Sadiku, ora 15:00)