24 Tetor 2020

Ri-themelohet Këshilli SDG në Kuvendin e Kosovës

Prishtinë, 25 shtator - Duke shënuar rivendosjen e Këshillit SDG në Kuvendin e Kosovës, Zyra e Koordinatorit për Zhvillim të KB në Bashkëpunim me Kryesinë e Kuvendit organizojnë ri-themelimin e Këshillit SDG në Kuvendin e Kosovës

Kuvendi i Kosovës, nën drejtimin e Kryetarit të Dhomës, është zotuar të rifillojë krijimin e Këshillit SDG në një ceremoni e cila do të theksojë rëndësinë që të gjitha vendet i japin Axhendës 2030, dhe që përkundër vështërësive nga COVID- 19, ne nuk duhet të harrojmë nga synimet e zhvillimit të qëndrueshëm.  

 Projeksioni i logove dhe ikonave të OZhQ-ve do të bëhet në ndërtesën e qeverisë dhe në ndërtesën e Kuvendit.

Të pranishën në ngjarje dë të jenë: znj. Vjosa Osmani, Kryetare e Kuvendit t Kosovës; Albena Reshitaj, deputete; znj. Ulrika Richardson, Koordinatore   Zhvillimore e agjencive të OKB-së; znj. Pia Stjernvall, Ambasadore e  Finlandës; Ratislav Kostilnik, Shefi i Zyrës Ndërlidhëse Sllovake; znj. Karin Hernmarck, Ambasadore e   Suedisë; znj. Danijela Barišić, Ambasadore Kroate; z. OGASAWARA Mitsunori  i ngarkuari me detyrë të Ambasadorit të Japonisë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 Tetor 2020

- Federata e Futbollit e Kosovës rifillon fazen finale te projektit “Elite Youth Development U15”. (Fusha “Top Football” në fshatin Mazgit, ora 9:00)

- Federata e pingpongut të Kosovës organizon kampionatet individuale për U21/e (1999), dhe Veteran. (Shkolla fillore Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)