20 Janar 2021

Kuvendit do të debatoi lidhur me garancionin bankar te Kosmocel

Prishtinë, 19 tetor  - Në mbledhjen e ardhshme të 28 nëntorit do të shqyrtohen  pesë projektligje si dhe Korniza Afatmesme e Shpenzimeve të Republikës së Kosovës për periudhën 2011-2013.

 

Deputetët do të bëjnë debat parlamentar lidhur me garancionin bankar të operatorit mobil “Kosmocel”. Anëtarët e Kryesisë janë njoftuar për qëndrimin e Komisionit për Buxhet dhe Financa lidhur me Raportin vjetor të BQK-së, si dhe kanë vendosur që ky raport të nxirret për shqyrtim në Kuvend në mbledhjen e ardhshme.

Kryesia e  Kuvendit të Republikës së Kosovës ka vendosur që mbledhja plenare e Kuvendit të mbahet më 28 tetor, si dhe ka përcaktuar rendin e ditës për këtë seancë.

Pas kohës për deklarime jashtë rendit të ditës dhe pas  shterimit të pikës së rëndomtë të rendit të ditës së mbledhjeve të rregullta të Kuvendit - pyetjet parlamentare për punën e Qeverisë së Kosovës, në këtë mbledhje për herë të parë do të shqyrtohen: Projektligji për sigurimin e detyrueshëm nga autopërgjegjësia ndaj palëve të treta, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisjen Lokale, Projektligji për Gjendjen Civile, si dhe Projektligji për Statistikat zyrtare të Republikës së Kosovës. Për herë të dytë, ndërkaq, do të shqyrtohet  Projektligji për aspektet civile të rrëmbimit ndërkombëtar të fëmijës.

Në të njëjtën mbledhje plenare do të  shqyrtohet Korniza Afatmesme e Shpenzimeve të Republikës së Kosovës për periudhën 2011-2013.

Kuvendarët e Kosovës në këtë seancë do të kenë debat parlamentar (sipas kërkesës së deputetit Driton Tali) lidhur me garancionin bankar të operatorit mobil “Kosmoc”.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Dhjetor 2020

- Mbahet seanca e parë gjyqësore me rastin e padisë për diskriminim të qytetarit me aftësi të kufizuar, Faruk Kukaj ndaj komunës së Prishtinës. (Gjykata Themelore e Prishtinës, ora 9:00)

- Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka dhe drejtoresha e Drejtorisë Komunale të Arsimit, Xhemile Thaçi Vezgishi, do të bëjnë përurimin e sallës së edukatës fizike në shkollën “Dy Dëshmorët e Zhurit”. (Fshati Zhur, ora 10:00 - nisja nga Shtëpia e Bardhë, ora 9:20)

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj të pandehurit Brahim Krusha për Keqpërdorimi seksual te personave nen moshën 16 vjeçare. (Gjykata Themelore në Ferizaj, Salla nr.II, ora 9:30)

- Shoqata "Miqtë e Amerikës" organizon me moton "E para SHBA-ja" ku do të festohet inaugurimi i Presidentit të 59 të SHBA-ve Joe Biden dhe zëvëndes Presidentës Kamala Harris. (Restauranti "Liburnia" në Prishtinë, ora 12:00)   

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj të pandehurit Albert Ramadni për çështjen penale të vrasjes së rëndë. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Mbahet seanca për rastin e ish-drejtorit të Policisë, Rashit Qalaj. (Gjykata Themelore në Pallatinë e Drejtësisë, 13:30)

- Kryeministri në detyrë, Avdullah Hoti, viziton Qendrën Rekreative Sportive në Brezovicë. (Brezovicë, ora 14:00)

- Kryeministri në detyrë, Avdullah Hoti, takon bizneset e udhëhequra nga gratë në Komunën e Shtërpcës. (Hoteli “THE ROCK”, Shtërpcë, ora 16:00)