27 Maj 2020

Mbahet konferenca e parë e Vullnetarizmit Edukativ në Kosovë

Prishtinë, 4 maj - Organizata TOKA organizon sot konferencën e parë të Vullnetarizmit Edukativ me moto “Vullnetarizmi Edukativ për Fuqizim të Rinisë".
 
Qëllimi i kësaj konference është të njoftojë akterët kryesorë të sistemit të edukimit, dhe persona të tjerë të interesuar në punë vullnetare me programin e Vullnetarizmit Edukativ.

Vullnetarizmi Edukativ është qasje pedagogjike e cila gërsheton punën vullnetare me mësim.

Kjo qasje pasuron përvojën e mësimit gjatë punës vullnetare, zhvillon shkathtësi që kërkohen nga tregu i punës dhe ndikon në krijimin e përgjegjësisë qytetare.
 
Organizata TOKA deri më tani ka trajnuar rreth 40 mësimdhënës dhe mentorë nga e gjithë Kosova, të cilët udhëheqin grupe vullnetare në tetë komununa të Kosovës, duke realizuar projekte të cilat përmirësojnë komunitetet ku ata jetojnë.

Në konferencë do të jenë prezentë ekspertë të lokal dhe ndërkombëtar të edukimit, përfaqësues të institucioneve publike, përfaqësues të shoqërisë civile, si dhe shumë akterë të tjerë të fushës së edukimit dhe vullnetarizmit në Kosovë.

Poashtu, do të prezentohen rreth 15 projekte vullnetare të realizuara në 8 komuna të Kosovës.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Maj 2020 - Komisioni për Buxhet dhe Transfere shqyrton kërkesën e Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës për miratimin e taksave vjetore, shqyrton po ashtu Programin e Shpenzimeve të Radiotelevizionit të Kosovës, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 203, ora 10:00 - pa prezencën e mediave)
 
- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton Raportin e Ministrisë së Shëndetësisë. (Ndërtesa e Kuvendit, N 302, ora 10:00 - pa prezencën e mediave)

- Komisioni për Qeverisje Lokale, Administratë Publike, Zhvillim Rajonal dhe Media shqyrton Raportin vjetor të Komisionit të Pavarur për Media. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00 - pa prezencën e mediave)

- Disa Organizata Jo Qeveritare dorezojn  Peticionin - 'Mos na helmoni!' - kundër deponisë së hirit të Korporatës Energjetike të Kosovës. (Tek Ministria e Infrastrukturës dhe Ambientit, ora 13:00)

- Komuna e  Rahovecit, organizon debat publik me qytetarët për Taksa Komunale. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal, Rahovec, ora 13:30)

- Me hapjen e një përkujtimore të dedikuar viktimave të vetëvrasjes përmbyllet kampanja 'Linja e Jetës'. (Mbrapa Rektoratit në kampusin e Universitetit të Prishtinës, ora 16:00)