03 Shkurt 2023

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 Dhjetor 2015

- ​Shoqata e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë Shënon Ditën e Solidaritetit me Pacientë duke bërë dhurimin e gjakut si aktivitet kryesorë i cili do të shoqërohet edhe me disa aktivitete të tjera përcjellëse. (Spitali i Përgjithshëm i Prizrenit nga ora 8:00 deri në ora 16:00)

- Këshilli Gjyqësor i Kosovës organizon konferencën e pestë vjetore Gjyqësore e cila mbështetet nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), Misioni në Kosovë. (Hotel ‘’Emerald’’, ora 9:30)
 
- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa i shoqëruar nga Ministri i shëndetësisë, Imet Rrahmani, do të vizitojnë Klinikën e Kardiokirurgjisë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës - QKUK-së. (Klinika e Kardiokirurgjisë, ora 10:00)

-  Federata e pingpongut të Kosovës ka paraparë që të mbaj turneu TOP 12 për Seniorët më të mirë të Kosovës për vitin 2015, që njëherit janë edhe garat e fundit për vitin 2015. (Palestra e Sporteve në Prishtinë, ora 10:00)

- Fillon seria e manifestimeve të opozitës së bashkuar, për kundërshtimin e marrëveshjeve për Demarkacionin dhe Asociacionin. (Gjakovë, ora 13:00)

- Ambasada Gjermane prezanton filmin pa zë "Metropolis" më ç'rast para fillimit të filmit ambasadorja Angelika Viets do të mbajë një fjalim të shkurtër rasti. (Teatri Kombëtar, ora 19:00)


Ngjarjet e datës 4 Dhjetor 2015

- Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë  në bashkëpunim me Projektin e GIZ-it për ndërtimin e kapaciteteve në arsimin fillor, do të organizojnë punëtorinë planifikuese për Planin e ri Strategjik për Arsim në Kosovë 2017-2021. (Villa Gërmia, ora 9:00)

- Ministria e Tregtisë dhe Industrisë përkatësisht Agjencia për Investime dhe Përkrahjen e Ndërmarrjeve në Kosovë organizon konferencë Informative për zhvillimin e sektorit privat në Prishtinë. (Hotel Garden, ora 10:00)

- Mbahet ceremonia për nder të aktivizimit të shërbimeve shëndetësore të Stomatologjisë Sekondare, e cila gjendet në kuadër të kujdesit parësorë shëndetësorë në Gjakovë. (Gjakovë, ora 10:00)

- Asociacionin e Gazetarëve të Kosovës në bashkëpunim me Projektin “Iniciativa e Burrave të Rinj”, i implementuar nga CARE Internacional dhe Organizata lokale “Rrjeti i Edukatorëve Bashkëmoshatarë” "PEN", organizojnë Tryezë me Gazetarë për të diskutuar rreth ndjeshmërisë gjinore në media dhe raportimit me perspektivë gjinore. (Salla e konferencave Orion, ora 10:00)

- Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës do të publikojë raportin e ri të titulluar “Buxhetimi drejt Mirëqenies Sociale”. (Hotel Sirius, ora 10:30)

- Ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë, Greg Delawie  do të vizitojë Klinikën e Pediatrisë në QKUK për t’u njoftuar nga afër në lidhje me punën e mjekëve amerikanë që po kryejn disa intervenime mjekësore tek fëmijët në këtë klinikën. (Klinika e Pediatrisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, ora 11:00)

- Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim dhe Komuna e Obiliqit, do të përurojnë zyrtarisht, në një ceremoni rasti, ndërmarrjen sociale “Tallagani i Grave”. (Lokacioni i ish tregut të gjelbër, rr. Hasan Prishtina në Obiliq, ora 11:00)

- Bëhet përurimi i dy urave të ndërtuara mbi lumin Llap; njëra në Podujevë afër Stacionit të Autobusëve dhe tjetra në rrugën që lidh fshatrat Letanc dhe Peran. (Podujevë, ora 11:00)

- Shoqata e Gazetarëve Sportiv të Kosovës organizon turneun “Burim Hatipi”, ku marrin pjesë Policia e Kosovës, Forca e Sigurisë së Kosovës, FC Prishtina, Komiteti Olimpik i Kosovës, ndërsa dy ekipe përbëhen nga gazetarë sportivë. (Pallati i Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë, ora 12:00)

 

- Aleanca e Gruas së Kosovës, organizon një aktivitet në përkrahje të lirimit të deputetës Donika Kadaj-Bujupi dhe në kundërshtim të marrveshjeve , demarkacionit dhe asociacionit. (Sheshi Zahir Pajaziti, ora 12:00)

- Aleanca Kosovar e Bizneseve organizon hapjen solemne ekspozimin e viznesit vendor në Prizren në kuadër të Projektit tradicional  të “Javëve të Biznesit Kosovar 2015”. (Sheshi i Dëshmorëve në Prizren, ora 13:00)

- Kolegji Riinvest organizon ligjeratën e Koordinatorit për Zhvillim të Kombeve të Bashkuara, Andrew Russel. (Biblioteka e Kolegjit Riinvest, ora 14:00)

- Lëvizja Vetëvendosje! organizon konferencë për media. (Zyrat qendrore në Prishtinë, ora 15:00)

- Kryetarja e Komunës së Gjakovës, Mimoza Kusari Lila dhe Rektori i Universitetit të Gjakovës, Shaban Buza, ju ftojnë të merrni pjesë në konferencën për media me rastin e nënshkrimit të memorandumit me Universitetin e Torinos. (Kabineti i kryetares, ora 15:00)

- Galeria Kombëtare e Kosovës organizon hapjen e ekspozitës Modernizmi Kosovar, një Abetare e Arkitekturës. (Galeria Kombëtare të Kosovës, ora 19:00)

Ngjarjet e datës 3 Dhjetor 2015

- Universiteti për Biznes dhe Teknologji dhe Shoqata Austriake-Kosovare organizojnë konferencën “Dita Austriake-Kosovare e Strategjisë së Turizmit 2015”. Kampusi Inovativ i UBT-së, afër QMI-së, Lipjan, ora 9:00)

- UNICEF-i dhe Programi i Këshillit të Evropës për “Rritjen e qasjes në arsim dhe kuptimin ndërkulturor”, së bashku kanë bërë studimin lidhur me Ndikimin dhe Qëndrueshmërinë e Qendrave të Nxënies, rezultatet e të cilit do të prezantohen gjatë tryezës së rrumbullakët.  (Hotel Sirius, ora 9:15)

- Ministria e Integrimit Evropian organizon konsultimet publike për draftin e Programit Kombëtar për Zbatimin e Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit. (Hotel “Swiss Diamond”, ora 9:30)

- Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë - KOMF në bashkëpunim me One to One Children’s Fund organizon tryezën në kuadër të ditës ndërkombëtare për të drejtat e personave me aftësi të kufizuara. (Qendra e Konferencave Orion, ora 10:00)

- Në Ditën Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuar, HANDIKOS dhe  Forumi Kosovar i Aftësisë së Kufizuar, shënojnë këtë ditë me konferencën “Qasja dhe fuqizimi i personave me aftësi të kufizuar”. (Qendra e Resurseve për Personat me Aftësi të Kufizuar/HandiKOS në Veterrnik, ora 10:00)

- Aktivistët e subjekteve opozitare organizojnë aksion simbolik. (Takimi me gazetarë bëhet përpara Pallatit të Rinisë, pranë New Born-it, ora 10:50)

- Kompania Ujësjellësi Rajonal “Prishtina” bën Inaugurimin e Laboratorit të ri qëndror të analizave fiziko-kimike dhe bakteriologjike të ujit në KUR ”Prishtina” sh.a. (Drejtoria qëndrore e KUR”Prishtina” në Lagjja ”Emshiri” rruga” Tahir Zajmi”, ora 11:00)

- Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, përkatësisht Agjencia për Investime dhe Përkrahjen e Ndërmarrjeve në Kosovë në bashkëpunim me OJQ “Gratë në Biznes”, organizon Panairin “Gratë në Biznes 2015”. (Sheshi “Zahir Pajaziti”, ora 11:00)

- Zyra e Bashkimit Evropian bën restaurimin e Mullirit Haxhi Zeka dhe "Përmirësimi i hapësirës publike në Zonën EST" në Pejë. (Salla e Sporteve Karagaçi në Pejë, ora 11:00)

- Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi, do të marrë pjesë në inaugurimin e projektet të financuara nga zyra e BE-së në Kosove, në kuadër të programeve “Beautiful Kosovo II”. (Salla e Sporteve Karagaçi në Pejë, ora 11:00)

- Aleanca Kosovare e Bizneseve mban konferencë për media me rastin e ceremonisë së marrjes së certifikatës për ISO 9001:2008 Sistemi i menaxhimit të cilësisë. (Zyret e AKB-së, ora 12:00)

- Zyra e BE-së dhe Ministria e Tregtisë dhe Industrisë organizojnë një vizitë monitoruese dhe promovuese në terren për përfituesit e Programit të Granteve NMVM. (Kompania Arta Tex, afër rrugës “Mbreteresha Teuta”, Çarshia e vjetër në Pejë, ora 12:00)

- Shoqata Down Syndrome Kosova në ditën ndërkombëtare të personave me aftësi të kufizuar, do të hapë qendrën e re të Down Syndrome Kosova, dega në Prizren. (Down Syndrome Kosova, dega Prizren. Rr. 113 ”Rifat Ukimeri” nr. 50/a, Ortakoll, ora 13:00)

- Kryeministri Isa Mustafa merr pjesë në mbledhjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P – 31, ora 13:00)

- Me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, Instituti për Hulumtimin e Krimeve të Luftës hapë ekspozitën “Terrori dhe Gjenocidi i Serbisë në Kosovë 1998-1999”, tё autores Mr.sc. Fetnete Ramosaj, bashkëpunëtore profesionale në Institutin për Hulumtimin e Krimeve të Luftës. (Galeria e Pallatit të Rinisë, ora 18:00)

Ngjarjet e datës 2 Dhjetor 2015

- Zyra e Bashkimit Evropian e mbështetur nga Ministria e Arsimit organizon konferencë me temë “Rritja e sigurisë së cilësisë në arsimin e lartë përmes menaxhimit financiar dhe llogaridhënies”. (Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, ora 9:00)

- Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami, do të marrë pjesë në Konferencën për Financimin e Arsimit të Lartë, që mbështetet nga projekti i Tempus-it, ku MAShT është partner së bashku me disa universitete në Kosovë dhe disa universitete nga vende të Bashkimit Evropian. (Ndërtesa e MASHT,  ora 9:30)

- Mbahet takimi përmbyllës punes njëvjecare në zhvillimin dhe zbatimin e shërbimeve shëndetësore mike për adoleshentë në pesë komuna, Prishtinë, Fushë Kosovë, Lipjan, Drenas dhe Obiliq, të mbështetur nga zyrat e OBSh-së dhe UNFPA-së me fondet e projektit të përbashkët të financuar nga Qeveria e Luksemburgut. (Hotel Afa, ora 10:00)

- Mbahet seanca gjyqësore kundër Zekiria Qazimit dhe të tjerëve për rekrutim për terrorizëm, nxitja e urrejtjes, përçarjes ose mos durimi kombëtarë, racor, fetar apo etnik nga, organizimi dhe pjesëmarrja në grup terrorist, shtytja për kryerjen e veprave terroriste. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 10:00)

- Bëhen homazhe me rastin e 17 vjetorit të rënies së Heroit të Kombit Hyzri Talla dhe dy bashkëluftëtarëve Afrim Maliqi dhe Ilir Durmishi. (Bregu i Diellit, ora 10:00)

- Ministri i Shëndetësisë, Imet Rrahmani takohet me delegacionin e Fondacionit amerikan nga fusha e shëndetësisë “Project Hope” i kryesuar nga vet Kryeshefi ekzekutiv dhe President i Fondacionit,  Dr. Thomas Kenyon. (Ndërtesa e Ministrisë se Shëndetësisë, ora 10:30)

- Instituti Gjyqësor i Kosovës, i përkrahur nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim, do të publikojë revistën juridike Opinio Juris. (Lokalet e Institutit, ora 11:00)

- EC Ma Ndryshe bën prezantimin e vizionimit “Shtegu për çiklistë në Prizren”. (Sheshi i Lidhjes në Prizren, ora 11:00)

- Komuna e Prishtinës mban Konferencë për Media lidhu me ushqimin e fëmijëve në kopshtet e fëmijëve në Prishtinë. (Sallanr 37, në objektin e vjetër,  ora 11:00)

- Aleanca Kosovar e Bizneseve oganizon ekspozimin e biznesit vendor në Mitrovicë. (Sheshi Isa Buletini në Mitrovicë, ora 13:00)

- Komuna e Mitrovicës në bashkëpunim  me  OJQ "Kosova për Sanxhakun”, organizon tribunë të hapur me temën  "Sanxhaku dhe raportet  Kosovë-Bosnje Hercegovinë” me musafir të ftuar rektori i Universitetit të Tuzllës Prof. Dr. Enver Haliloviq. (Qendra e Kulturës "Rexhep Mitrovica" në Mitrovicë, ora 14:00)

- Komuna e Malishevës dhe shoqata “Miqtë e Amerikës”, organizojnë aktivitetin “Faleminderit Novegji”. (Malishevë, ora 14:00)

- Institucioni i Avokatit të Popullit dhe Zyra e UNICEF-it në Kosovë organizojnë  dorëzimin e Platformës “Njih të drejtat tua”, nga UNICEF tek IAP. (Union Caffe, ora 14:00) 

Ngjarjet e datës 1 Dhjetor 2015

- Mbahet seanca gjyqësore në lëndën penale ndaj të akuzuarit Xhevat Bislimi etj., për shkak të veprës penale keqpërdorim i pozitës zyrtare, kryetare e trupit gjykues, Emine Salihu. (Gjykata Themelore e Gjilanit, ora 9:30)

- Mbahet mbledhja e komisionit për Integrime Evropiane në të cilën do të behët shqyrtimi i Raportit të Grupit punues për mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për parandalimin dhe luftimin e trafikimit me njerëz dhe mbrojtjen e viktimave të trafikimit, si dhe tjera. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 10:00)

- Me rastin e 1 Dhjetorit-Ditës Ndërkombëtare të HIV/AIDS-it, Ministria e Shëndetësisë në bashkëpunim me  Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike dhe Zyrën e OBSh-së në Prishtinë organizojnë një tryezë profesionale kushtuar kësaj dite. (Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike, ora 10:00)

- Mbahet takimi i 109-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës. (Objekti i ri i Prokurorisë së Shtetit, Ish-objekti i Inspektoratit Komunal, rruga Enver Zymberi, ora 10:00)

- Ministria e Forcës se Sigurisë së Kosovës organizon ceremoni ushtarake për nder të Mimi Kodheli, Ministre e Mbrojtjes e Republikës së Shqipërisë. (Ndërtesa e Ministrisë së Forcës se Sigurisë së Kosovës , ora 10:15)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikqyrjen e Agjencisë kundër Korrupcionit në të cilën do të behët shqyrtimi i raportit me amendamente i Komisionit funksional në Projektligjin për themelimin e fondit Kosovar për garanci kreditore, si dhe tjera. (Ndërtesa e Kuvendit, salla S-II, ora 11:00)

- BIRN Kosova, Internews Kosova dhe ACDC bëjn analizimin e rezultateve të pjesës së tretë të hulumtimit tonë për implementimin e marrëveshjeve të nënshkruara mes Serbisë dhe Kosovës, “Big Deal”. (Hotel “Sirius”, ora 11:00)

- Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci raporton mbi para Komisionit për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti dhe Industri lidhur me ecurinë e realizimit te Projektit "TC Kosova e Re". (Ndërtesa e Kuvendit, salla S-I, ora 11:00)

- Ministri i Forcës se Sigurisë së Kosovës, Haki Demolli dhe Ministrja e Mbrojtjes së Shqipërisë, Mimi Kodheli japin deklaratë për media. (Ndërtesa e Ministrisë së Forcës se Sigurisë së Kosovës, ora 11:30)

- Ministrja e Mbrojtjes së Shqipërisë, Mimi Kodheli viziton Qendrën për Studime Univerzitare. (Objektin e Qendrës, brenda kazermës “Adem Jashari”, ora 11:50)

- Kryeministri Isa Mustafa merr pjesë në mbledhjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P – 31, ora 13:00)

- Gjyqi i Apelit, i përkrahur nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim do të hap zyrtarisht dyert e bibliotekës së re dhe do të lansoj Buletinin e Praktikave Juridike. (Pallati i Drejtësisë, në Gjyqin e Apelit, ora 13:00)

 

- Lëvizja Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Zyrat e Lëvizjes Vetëvendosje!, ora 16:30)

- Kryetari i AAK-së Ramush Haradinaj mban konferencë shtypi me temë aktualiteti politik në vend. (Selia Qendrore e AAK-së, ora 17:00)

- Forumi për Iniciativa Qytetare në bashkëpunim me Rockefeller Brothers Fund organizon ceremoninë e dhënies së Çmimit FIDES 2015 për të nderuar  bizneset dhe individët nga Kosova dhe diaspora.që gjatë vitit 2015 kanë kontribuar në të mirën e përbashkët. (Hotel Emerald, ora 18:00)

- Mbahet mbrëmje teatrore-letrare e aktorit, shkrimtarit dhe regjisorit të mirënjohur të Bosnjës dhe Hercegovinës, Zijah Sokolloviq. (Qendra Multimediale në Prishtinë, ora 20:00) 

Ngjarjet e datës 30 Nëntor 2015

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, salla C-301, ora  9:00) 

- Gjykata e Apelit e Kosovës mban seancen e kolegjit penal në rastin e Natali Velijaj dhe të tjerëve. (Objekti i Pallatit të Drejtësisë, ora 10:00)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 11:00)

- Mbahet takimi konsultativ i Ministrisë së Financave me palët e interesit për të diskutuar rreth finalizimit të Udhëzimeve Administrative për Tatimin në të Ardhurat e Korporatave dhe Tatimin në të Ardhurat Personale. (Hotel Sirius, ora 12:00)

- Aleanca Kosovare e Bizneseve organizon hapjen solemne të projektit tradicional "Javët e Biznesit Kosovar" me moto: Unë konsumoj prodhime vendore, Po Ju!. (Hotel Grand, ora 12:00)

- Forca e Diasporës për Atdheun (FDA) mban konferencë për media ku do të japë mendimin dhe versionin e saj për temat e nxehta aktuale politike. (Rr. Ganimete Tërbeshi përballë objektit ku qëndron OSBE, konkretisht te Vivafresh Store, ora 13:00)  

- Klubi i Basketbollit SIGAL Prishtina organizon konferencë për shtyp lidhur me ndeshjen në kuadër të FIBA EuropeCup, ndaj AEK Larnaca nga Qipro. (Salla e konferencave të KB SIGAL Prishtina, ora 15:00) 

Ngjarjet e datës 29 Nëntor 2015

- Federata e pingpongut të Kosovës organizon turneun e veteranëve Dita e Flamurit Kombëtar. (Prishtinë, ora 10:00)

- Instituti GAP organizon konferencë për media me temë “Projektbuxheti 2016: Sa premton zhvillim të qëndrueshëm ekonomik?”. (Zyrat e Institutit GAP, ora 10:30)

- Këshilli Rinor i Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Kosovë, organizon një drekë për ndertë Festës së Falënderimeve me vajzat e komunitetit Rom, Ashkali dhe Egjiptian(Fushë Kosovë, ora 11:00)

- Partia e të Gjelbërve të Kosovës mban Kuvendin e VI-tërregullt Zgjedhor(Hoteli Grand, ora 12:00)

- Komuna e Prishtinës organizon mbyllejn e mbyllja e Panairit “Blej shqip”. (Sheshi i qytetit të Prishtinës, ora 18:00)

Ngjarjet e datës 28 Nëntor 2015

- Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport e komunës së Mitrovicës bën vendosjen e buqetave me lule në Varrezat e Dëshmorëve dhe lapidarët e dëshmorëve. (Ceremonia fillona para ndërtesës së Komunës, ora 9:00)

- Visar Ymeri bashkë me Shpend Ahmetin, Aida Dërgutin, Rexhep Selimin e Arbër Zaimin do të vizitojnë familjen Jashari dhe do të bëjnë homazhe tek varrezat e dëshmorëve në Prekaz. (Prekaz, ora 9:30)

- Për nder të Ditës së Pavarësisë, 28 Nëntorit komuna e Prishtinës hap këndin e fëmijëve me performancë, kore, valle, reciatele me tema te lidhura me ditën e flamurit dhe aktivitetet për fëmijë. (Sheshi "Skënderbeu", ora 10:00)

- Komuna e Gjakovës organizon ekspozitë e Fotografisë "Një histori kuq e zi" KF Vëllaznimi 1927. (Qendra Tregtare "Nertili", ora  10:30)

- Komuna e Gjakovës bën përurimi i shtigjeve në kompleksin memorial në fshatin Shqiponjë. (Fshati Shqiponjë, ora 11:00)

- Kryetari i Komunës Shpend Ahmeti, përfaqësuesit e Shoqatës së të Burgosurve Politikë të Kosovës dhe përfaqësues të Kuvendit Komunal të Prishtinës bejnë homazhe para pllakës së Murat Mehmetit, ora 11:30)

- Përfaqësuesit e Shoqatës së të Burgosurve Politik të Kosovës, përfaqësues të Kuvendit Komunal të Prishtinës bejnë ngritjen e Flamurit tek shtatorja e Ismal Qemalit. (Prishtinë, ora 11:45)

- Komuna e Prishtinës organizon tribun për nder të Ditës së Pavarësisë, 28 Nëntorit. (Salla e Kuqe, Pallati i Rinisë dhe Sporteve, ora 12:00)

- Mbahet promovimi i librit të mësuesit “Niman Ferizi” të autorit Shefqet Canhasi. (Shkolla e Muzikës në Gjakovë, ora 12:00)

- Për nder të 28 Nëntorit mbahet ndeshja Futbollit mes klubit futbollistik Vëllaznimi – FC  Kosovanga nga Gjeneva e Zvicrës. (Gjakovë, ora 13:00)

- Me rastin e 28 Nëntorit - Ditës së Flamurit, mbahet liga e veteranëve në Futsall. (Qendra Sportive “Euro Sport” në Mitrovicë, ora 13:00)

- Subjektet opozitare organizojn manifestim për të kundërshtuar kështu marrëveshjen për “Zajednicën”, dhe marrëveshjen për demarkacion me Malin e Zi. (Sheshi “Zahir Pajaziti”, ora 14:00)

- Komuna e Gjakovës organizon ndarjen e mirënjohjeve për kontribuesit në fusha të ndryshme të Komunës së Gjakovës. (Zyra e Kryetares së komunës së Gjakovës, ora 17:00)

- Për nder të Ditës së Pavarësisë, 28 Nëntorit komuna e Prishtinës organizon program artistik. (Sheshi “Skenderbeu”, ora 17:00)

- Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport e komunës së Mitrovicës organizon ekspoziten e Nëntorit dhe dhënien e Ҫmimit “Kadri Kadriu”. (Qendra e Kulturës “Rexhep Mitrovica”, ora 18:00)

- Shfaqja teatrore “Hisja e Diellit” e Fadil Krajës, në regji të Bruno Shllakut. (Qendra e Kulturës “Rexhep Mitrovica”, ora 19:00)


Ngjarjet e datës 27 Nëntor 2015

- Ministri i Forcës së Sigurisë, Haki Demolli dhe  Komandanti i  FSK-së, gjenerallejtënant Rrahman Rama do të zhvillojnë homazhe në Kompleksin memorial "Adem Jashari" në Prekaz. (Prekaz, ora 9:30)

- Instituti Demokraci për Zhvillim bën lansimin e punimit të analizës “Reformimi i Universitetit të Prishtinës - mision i mundshëm? Nëntë sfidat më të mëdha dhe ilaçi ndaj tyre”. (Qendra e Konferencave “Orion”, ora 9:45)

- Nën organizimin e Komunës së Prishtinës dhe Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë dhe Sipërmarrjes në Republikën e Shqipërisë do të organizohet panairi i prodhimeve shqiptare në Prishtinë ku do të marrin pjesë kompani shqiptare nga Republika e Kosovës, Shqipërisë, Maqedonisë, Malit të Zi, etj. (Prishtinë, ora 10:00)

- Komitetet Lokale për Siguri Publike të përkrahura nga OSBE do të mbajnë takimin e pesëmbëdhjetë të këshillit ekzekutiv. (Hotel Emerald, ora 10:00)

- Levizja Studentore për Barazi - Studim Kritikë Veprim me disa organizata tjera studentore mbajn konferencë të për media me ç'rast do u bëhët thirrje studentëve dhe qytetarëve te perbashkohemi në perpjekje për të kundershtuar themeleimin e Zajednices dhe Demarkacionit kufitar me Malin e Zi. (Para Bibliotekes Kombëtare, ora 10:00)

- Forca e Sigurisë së Kosovës, për nderë të "Ditës së Forcës’’, organizon "Ditën e Hapur’’. (Kazerma "Adem Jashari"’ në Prishtinë, ora 10:00)

- Subjektet opozitare mbajnë konferencë për media. (Zyrat qendrore të Lëvizjes Vetëvendoses! ora 11:00)

- Personalitete të larta vendore dhe ndërkombëtare do të bejnë vizitë në "Ditën e Hapur të FSK-së". (Kazerma "Adem Jashari’’ në Prishtinë, ora 11:00)

- Strukturat e gruas të partive opozitare, organizojnë një aktivitet simbolik për të kundërshtuar mbajtjen ne paraburgim të deputetes Donika Kada - Bujupi. (Hotel ''Grand'', ora 13:00)

- Përfaqësuese të subjekteve opozitare mbajnë tubim me gra. (Hotelin Grand, ora 13:00)

- Ambasadori i Republikës së Shqipërisë, Qemal Minxhozi dhe Drejtorit të Ekonomisë dhe Zhvillimit në Komunën e Prishtinës, Genc Bashota vizitojn panairin "Blej Shqip". (Prishtinë, ora 14:00)

- Mbahet ceremonia e hapjes se sektorit të prodhimit të lëkures, fabrika Intertex Leather në Gjakovë. (Gjakovë, ora 14:30)

- Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami do të marrë pjesë në përurimin e objektit të  Shkollës Fillore dhe të Mesme të Ulët “Sali Bytyçi” në fshatin Shkozë të Komunës së Malishevës. (Objekti i shkollës në fshatin Shkozë, ora 13:00)

- Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami do të marrë pjesë në përurimin e objektit të Shkollës Fillore të Mesme të Ulët “Imer Krasniqi” në fshatin Carrallukë të Komunës së Malishevës. (Objekti i shkollës në fshatin Carrallukë, ora 14:00)
 
- Mbahet promovimi i librit "Rilindja e Mojsiut - Shtatorja shqiptare në Evropë" si dhe shfaqja e filmit dokumentar "Sipari i Pavarësisë" e autorit Isak Guta. (Teatri i qytetit të Ferizajt, ora 17:00)

- Mbahet festivali ndërkombëtar i poezisë "50 Poems for snow". (Soma Book Station, ora 21:00)
 

Ngjarjet e datës 26 Nëntor 2015

- Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami, do të marrë pjesë në Konferencën për Vlerësimin e Planit Strategjik të Arsimit në Kosovë 2011-2016 dhe fillimin e punës për PSAK-un 2017-2021. (Villa Gërmia, ora 9:30)

- Agjencia e Statistikave të Kosovës organizon konferencë me rastin e shpalljes së rezultateve përfundimtare të Regjistrimit të Bujqësisë 2014. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:00)

- Forca e Sigurisë së Kosovës, për nder të "Ditës së Forcës’’, organizon "Ditën e Hapur’’. Personalitete të larta vendore dhe ndërkombëtare do të bëjnë vizitë në "Ditën e Hapur të FSK-së". (Kazerma "Adem Jashari’’ në Prishtinë, ora 10:00- 11:00)

- Grupi për Studime Juridike dhe Politike dhe Instituti GAP organizojnë panelin diskutues me temë “Reforma e Administratës Publike: Sa mund të jenë ndryshimet në Ligjin për Shërbimin Civil zgjidhja? Një perspektivë e Shoqërisë Civile.” (Swiss Diamond, ora 10:00)

- Zyra e Organizatës Botërore të Shëndetësisë në Prishtinë do të prezantojë raportin “Pabarazitë socio-ekonomike, demografike, hapësinore dhe etnike në ekspozimin mjedisor në komunat Fushë Kosovë dhe Obiliq”. (Hotel Emerald, ora 10:00)

- Asociacioni për Mbështetjen e Arsimit dhe Aftësimit Profesional, si dhe Doktor I specializuar për operacione specifike të zemrës dhe të mushkërive Baykut dhe menaxheri i tij Dieter Weihrauch do të mbajë mbledhje lidhur me pajisjen e sapo zbuluar për Zemër dhe Mushkëri. (Ndërtesa e Ministrisë se Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e dhjetë e Kuvendit të Komunës së Gjakovës. (Ndërtesa e Kuvendit Komunal të Gjakovës, ora 10:00)

- Mbahet ligjëratë speciale për studentët e Kolegjit AAB: Prof. dr. Tomasz Kamusella nga Skocia me temë “Martesa e vështirë - diversiteti dhe demokracia në Evropën Qendrore pas vitit 1989”. (Ambiente e Kolegjit AAB, ora 10:30)

- Në kuadër të projektit të qeverisë italiane për mbështetjen e sistemit shëndetësor në Kosovë ambasadori i Italisë në Kosovë dhuron një donacion për Institutin Kombëtar për Shëndet Publik(IKSHP, ora 11:00)

- Mbahet ceremonia e përurimit të monumentit të Hasan Prishtinës. (Fshati Polac në Skenderaj, ora 11:00)

- Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, merr pjesë ceremoninë e përurimit të monumentit të Hasan Prishtinës. (Fshati Polac në Skenderaj, ora 11:00)

Rrjeti rajonal i organizatave të shoqërisë civile POINTPULSE dhe Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS), mban konferencë ku do të prezantohen rezultatet e hulumtimit “Integriteti i Policisë së Kosovës”. ( Qendra e Konferencave “Orion”,ora 11:00)

Mbahet mbledhja e rregullt e Kuvendit të Komunës së Mitrovicës. (Ndërtesa e Kuvendit të Komunës, ora 11:00)

Përfaqësues të subjekteve opozitare do të zhvillojnë një aktivitet. (Sheshi “Zahir Pajaziti”, ora 12:00)

Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, viziton Medresenë “Alaudin” në Prishtinë. (Medreseja në Prishtinë, ora 13:00)

Zyra e Bashkimit Evropian organizon ngjarjen lansuese për partneritetin për të drejtat ekonomike të grave. (Sirius Hotel, ora 13:00)

Mbahet ceremonia e varrimit të profesoreshës se fakulteti të Arkitekturës Shqipe Çarkaxhiu Nixha. (Varrezat e qytetit në Prishtinë, ora 13:00)

Presidentja Atifete Jahjaga viziton zyrën për viktimat e luftës civile, gratë e dhunuara gjatë luftës.(Zyrat për viktimat e luftës civile, rr. UÇK-së, afër Bibliotekës Hivzi Sylejmani, ora 14:00)

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje!, Visar Ymeri mban konferencë për media.(Zyrat qendrore të Vetëvendosjes, ora 14:00)

Ngjarjet e datës 25 Nëntor 2015

- Ministria e Integrimit Evropian në bashkëpunim me Ambasadën e Kroacisë organizojnë e konferencës dy ditore me titull “Marrëveshja e Stabilizim Asociimit: Çfarë mund të përfitojë Kosova nga përvoja e Kroacisë?". (Hotel Emerald, ora 9:00)

- Universiteti për Biznes dhe Teknologji organizon konferencën “Austrian Kosovo Smart Mobility Day 2015”. (Kampusi Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Sindikata për Arsimi, Shkencë dhe Kulturë organizojnë konferencë ndërkombëtare me temë "Roli i SBASHK-ut dhe partnereve ne ngritjen e cilësisë ne arsim”. (Hotel Sirus, ora 9:30)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini dhe Sport në të cilin bëhët shqyrtimi i raportit me rekomandime për Projektligjin për Provimin e Maturës Shtetërore. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 10:00)

- Dogana e Kosovës me përkrahje nga EULEX organizon workshop-in mbi të drejtat e pronësisë intelektuale “Mbrojtja e shëndetit publik dhe siguria nga mallrat e falsifikuara“. (Hotel AFA, ora 10:00)

- Shoqata e Familjeve të Dëshmorëve të Luftës së UÇK-së organizojnë sesionin shkencor kushtuar heroit të Kosovës Ahmet Haxhiut. (Lokalet e Institutit Albanologjik të Prishtinës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike në të cilen do të shqyrtohen raportet e auditimit te MPMH dhe MPMS me te ftuar ministrat Ferid Agani dhe Arban Abrashi. (Ndërtesa e Kuvendit, salla S-I, ora 10:00)  

- Agjencia Kundër Korrupsion me përkrahjen e UNDP-së zyra organizon debatin me temë “Raporti I Progresit - Sfidat për luftimin dhe parandalimin e Korrupsionit në Kosovë”. (Restorant La Villa, Shkugez në Gjakovë, ora 10:00)

- Ministri i Shëndetësisë, Imet Rrahmani takohet me Komisionin për Shëndetësi, Punë dhe Mirëqenie Sociale për të diskutuar për buxhetin e shëndetësisë për vitin 2016 dhe raportin e progresit për vitin 2015, pjesa për shëndetësi. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 303, ora 10:30)

- Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami, do të marrë pjesë në ceremoninë e certifikimit të koordinatorëve të sigurimit të cilësisë në shkollat e Arsimit dhe Aftësimit Profesional në Republikën e Kosovës. (Hotel Nartel, ora 11:00)

- Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli merr pjesë në shënimin e Ditës ndërkombëtare kundër dhunës në familje. (Kuvendi Komunal në Mitrovicë, ora 12:00)

- Me qëllim që mësohet më shumë për shfaqje e dramës “Hisja e Diellit”, të autorit nga Shkodra, Fadil Kraja do të mbahet një konferencë me gazetarë, në të cilën do të flasin regjisori Shllaku dhe drejtuesit e Teatrit të Qytetit. (Shtëpia e Kulturës “Rexhep Mitrovica”, ora 12:00)

 

- Mbahet tryeza e diskutimit me temë "Cilat ndryshime duhet bërë Kushtetutës së Kosovës, me rastin e përafrimit të Kosovës me BE-në, në procesin e integrimit?". (Salla e Fondacionit Friedrich Ebert Stiftung në Lagjen Pejton, ora 12:00)

- Mbledhja e Komisionit për Bujqësi, Pylltari, Mjedis e Planifikim Hapësinor ku do të behët shqyrtimi i Projektligjit për rregullimin e shërbimeve të ujit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 303, ora 13:00)

- Përfaqësues të subjekteve opozitare do të zhvillojnë një aktivitet. (Teatri Kombëtar, ora 13:00)

- Grupi i Grave Deputete të Kuvendit të Kosovës dhe Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim bëjnë hapjen e Fushatës së 16 ditëve të aktivizimit kundër dhunës në baza gjinore, me rastin e 25 Nëntorit - Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Ndaj Grave. (Kuvendi i Kosovës, salla alternative e seancave plenare, ora 13:00)

- Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë Arsim Bajrami dhe Rektori i Univerzitetit të Prishtinës, Ramadan Zejnullahu raportojnë para Komisionit për të Drejtat, Interesat e Komuniteteve dhe për Kthim lidhur me procedurat e pranimit të kandidatëve të komuniutetit jo shumicë për regjistrim në nivel Univerzitar, për vitin akademik 2015/16.(Ndërtesa e Kuvendit, salla S-II, ora 13:30)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Buxhet Dhe Financa në të cilën do të behët shqyrtimi i Projektligjit për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2016, shqyrtimi i Projektligjit për Ratifikimin e Marrëveshjen për Hua ndërmjet Qeverisë së Kosovës dhe Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim për Projektin e Rehabilitimit të Rrugës Hekurudhore 10, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 203, ora 11:00)

- Me rastin e 28 nëntorit - Ditës së Flamurit, Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport organizon Koncert festiv me ansamblin artistik te këngëve dhe valleve. (Qendra e Kulturës "Rexhep Mitrovica", ora 19:00)
 

Ngjarjet e datës 24 Nëntor 2015

- Qeveria e Kosovës dhe Komisioni i BE-së do të mbajnë takimin e tyre të 4 të Grupit Special për Reformën e Administratës Publike. (Ndërtesa e qeverisë, Salla P38, ora 9:00)

- Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, pret në takim ish-kryeministrin e Shqipërisë, Pandeli Majko. (Kabineti i Kryetarit, ora 9:00) 

- Zyra Nacionale e Erasmus+ në bashkëpunim me Zyrën e Komisionit Europian në Kosovë, dhe Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë do të organizojnë ditën informuese të Erasmus+. (Fakulteti i Edukimit në Universitetin e Prishtinës, ora 9:00)

- Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Ferid Agani,  do të merr pjesë  në konferencën për ndryshime klimatike në kuadër të projektit “Java e ndërgjegjësimit të publikut për ndryshimet klimatike” e cila organizohet nga Qendra Rajonale e Mjedisit për Evropën Qendrore dhe Jug-Lindore në bashkëpunim me Fondin Franko-Gjerman. (Ndërtesa e Re e Qeverisë, ora 9:45)

- KOSID mban konferencë për media, si reagim ndaj Komunitetit Nderministror për projektin 'Kosova e Re', si dhe procesin e tenderimit për ketë projekt. (Zyrat e KOSID, afer Ministrisë së Kultures. ora 10:00)

- Kolegji AAB organizon diskutim mbi barazinë gjinore në shoqërinë kosovare. (Objekti i Kolegjit  AAB, ora 10:00)

- Instituti Cilësor për Hulumtime Analiza dhe Trajnime në bashkpunim me Ministrinë e Kulturës Rinisë dhe Sportit organizojnë punëtorinë për "Plotësim/ndryshimin e Udhëzimit Administrativ për punën vullnetare Nr. 10/2010". (Ministria e Administratës Publike, salla e kuqe kati përdhesë, nr. 015, ora 10:30)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Buxhet Dhe Financa në të cilën do të behët shqyrtimi i Projektligjit për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2016, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 203, ora 11:00)

- Kryeministri Isa Mustafa mban konferencë për media. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 11:00)

- Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë organizon  tryezë më temën “Luftimi i ekstremizmit të dhunshëm në Kosovë - Involvimi i qytetarëve në parandalim të ekstremizmit të dhunshëm në Kosovë”. (Hotel “Besiana” në Podujevë, ora 11:00)

- Ministri i Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami raporton para Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini dhe Sport lidhur me gjendjen në Arsimin e Lartë. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 11:00)

- Drejtori i USAID-it për Kosovë Xhejms Houp së bashku me Kryetarin e Komunës së Mirtovicës së Veriut Goran Rakic do të nënshkruajnë një Memorandum te Mirëkuptimit.(USAID Qendra Rajonale e Burimeve për Komunitete, Mitrovica e Veriut, 11:00)

- Mbahet mbledhje komemorative për veteranin e arsimit dhe të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Avdyl Gjocaj. (Salla e Kuvendit Komunal të Junikut, ora 11:00)

- Mbledhja e Komisionit për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti dhe Industri ku do te behët shqyrtimi i Raportit me amendamente i Projektligjit nr. 05/L-052 për Energjinë Termike. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 303, ora 11:00)

- Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, pret në takim ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, Ruairi O’Connell. (Kabineti i Kryetarit, ora 11:15) 

- Shefi i Byrosë së Gardës Kombëtare të SHBA-së, gjenerali Frank J. Grass, do të ligjerojë mbi sfidat aktuale të sigurisë në botë, posaçërisht në kontekst të sfidave në rritje me të cilat po përballet NATO si nga Moska ashtu edhe nga aktorë jo-shtetërorë të tillë si i ashtuquajturi “Shteti Islamik”. (Hotel Swiss Diamond, ora 12:00)

 

- Federata e Boksit e Kosovës organizon konferencë për media me rastin e organizimit të turneut ndërkombëtar "Adem Jashari". (Shtëpia e Sporteve në Prishtinë, ora 12:00) 

- Sindikata e Re e Korporatës Energjetike të Kosovës organizon konferencën për shtyp lidhur me aktivitetet sindikale të sindikatës së Re të KEK. (Lokalet e BSPK-ës, ora 13:00)

- Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, takon një grup prej 100 studentësh të Universitetit të Prishtinës. (Salla e mbledhjeve plenare të Kuvendit, ora 13:00) 

- Mbahet mbledhja e Komisionit për të Drejtat, Interesat e Komuniteteve dhe për Kthim ku do të behët shqyrtimi i Draft- raportit të grupit punues lidhur me monitrorimin e Ligjit për Qendërn Historike të Prizrenit dhe Ligjin për Fshatin Hoçë e Madhe, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 13:00)

 

- Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës organizon promovimin e veprës "Ligjërime për fenë e atdheun I-II" të Myftiut Naim ef. Tërnava. (Swiss Diamond Hotel, ora 13:00) 

- Mbahet ceremonia e varrimit te Avdyl Gjocaj, veteran i arsimit dhe veteran i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. (fshatin Gjocaj, ora 14:00)

- Me rastin e përvjetorit të 15 të themelimit të Filharmonisë së Kosovës, organizohet koncert solemn me vepra të kompozitorëve kosovar. (Salla e Kuqe e Pallatit të Rinisë, ora 20:00)

Ngjarjet e datës 23 Nëntor 2015

- Përfaqësuesit e Ministrisë së Rinisë, Kulturës dhe Sportit, Komuna e Gjakovës dhe Zyra e BE-së do të marrin pjesë në inaugurimin e objektit për sport në sallën e sportit "Shani Nushi". (Gjakovë, ora 10:00)

- Oda e Farmacistëve të Kosovës organizon Konferencën e parë ndërkombëtare "Edukimi i vazhdueshëm profesional - rruga drejt akreditimit", me pjesëmarrës vendorë dhe ndërkombëtarë të fushës së farmacisë. (Hotel Emerald, ora 10:30)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, salla C-301, ora 11:00)

- Komisioni për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti dhe Industri mban dëgjim publik lidhur me mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Standardizim. (Ndërtesa e Kuvendit, salla S-I, ora 11:00)

- Përfaqësuesit e Qeverisë, autoritetet lokale, Zyra e BE-së, Misioni i UNHCR dhe Qeveria e Malit të Zi do të inaugurojnë 12 shtëpi në  Gjakovë të cilat janë ndërtuar për komunitetet romë, ashkali dhe egjiptas që janë zhvendosur nga Mali i Zi.  (Salla e Komunës në Gjakovë, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Administratë Publike, Qeverisje Lokale dhe Media në të cilën do të behët shqyrtimi i Projektligjit për Procedurën e Përgjithshme Administrative. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 11:00)

- Me rastin e përvjetorit të 15 të themelimit të Filharmonisë së Kosovës mban  konferencën për media lidhur me koncertin solemn me vepra të kompozitorëve kosovar. (Salla e Kuqe e Pallatit të Rinisë, ora 14:00)

- Me rastin e 15-vjetorit të vrasjes së veprimtarit, Xhemail Mustafa, anëtarët e Kryesisë së LDK-së dhe Dega e LDK-së në Podujevë, do të bëjnë homazhe tek varri i tij, në Gllamnik të Podujevës. (Fshati Gllamnik, ora 14:00)

- Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës do të publikojë raportin e ri të titulluar mjaft më me arsyetime: Një Analizë e Qëndrimeve, Incidencës dhe Përgjigjes Institucionale ndaj Dhunës në Familje në Kosovë. (Hotel Emerald, ora 14:30)

- Glauk Konjufca nga Lëvizja Vetëvendosje, Pal Lekaj nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës dhe Valdete Bajrami NISMA për Kosovën do t’i dorëzojnë presidents Atifete Jahjaga peticionin kundër katër marrëveshjeve me Serbinë të datës 25 gusht 2015 dhe Marrëveshjes për demarkacionin e kufirit në mes të Republikës së Kosovës dhe Malit të Zi. (Kabineti i Presidentes, ora 15:00)

- Kryeministri Isa Mustafa merr pjesë në mbledhjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P - 31, ora 15:00)

 

- Rreth zhvillimeve të fundit në NP “Termokos” Sh.A, Komisioni Komunal i Aksionarëve do të mbajë sot një konferencë për mjetet e informimit. (NP “Termokos”, ora 16:00)

Ngjarjet e datës 22 Nëntor 2015

- Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport e komunës së Gjakovës organizon turne ndërkombëtar në pingpong, me pjesëmarrës nga Kosova, Shqipëria, Mali i Zi dhe Maqedonia. (Palestra e Sporteve “Shani Nushi”, ora 10:00)

- Organizata Jo qeveritare Forca e Diasporës për Atdheun-FDA shpalos platformën programore. (Hoteli Grand, ora 11:00) 

Ngjarjet e datës 21 Nëntor 2015

- Me rastin e Ditës Universale të  Fëmijëve, organizata humanitare Islamic Relief Kosova, do të organizojë për herë të dytë një aktivitet të bukur social dhe rekreativ për fëmijët jetimë të Kosovës, si kategori më e nevojshme për kujdesin e shoqërisë sonë. (MaxiKids Veternik- Prishtinë, ora 10:30)

- Mbahet takim i strukturave të subjekteve politike opozitare. (Salla e Kuqe në Prishtinë, ora 12:00)

- Komuna e Gjakovës, në bashkëpunim me programin Anti-Korrupsion të UNDP-së dhe partnerin implementues BONEVET, do të filloj aktivitetin dy-ditor “DigiGjakova”. (Hapësira e BONEVET në Gjakovë, ora 12:00)

- Mbahet promovimi i librit "The terrorr of Serbian occupier over Abanians 1844-1999, të autorit Prof. dr. Nusret Pllana. (Shtëpia e Kulturës "Rexhep Mitrovica", në Mitrovicë, ora 13:00)

- TEDxPrishtina organizon konferencë e cila ka për qëllim të inkurajojë komunitetin e Kosovës të mendojë ndryshe dhe të thej tabutë përmes fjalimeve jo.më të gjata se 18 minuta. (Auditoriumin e American School of Kosova, ora 13:00)

-  Kolegji Universum në bashkëpunim me Kosovo Business Angles Network (KOSBAN) dhe Global Entrepreneurship Week Kosovo organizon olimpiadën e parë për bizneset e reja në Kosovë Get in the Ring Prishtina 2015 - National Final Kosovo. (Klan Kosova te Terminali Doganor, ora 14:00)

 

Ngjarjet e datës 20 Nëntor 2015

- Shoqata e Oftalmologëve të Kosovës do të organizojë kongresin e 2-të të Oftalmologëve të Kosovës me pjesëmarrje ndërkombëtare. (Hotel "Emerald", ora 8:30)

- Shoqata Kosovare e Endoskopisë Gastrointestinale mbanë  Konferencën e Tretë Shkencore. (Hotel Sirius, ora  9:00)

- Komuna e Prishtinës do të vendosë një tendë në qytet ku do të bëhet informimi i qytetarëve lidhur me procedurat dhe kriteret për strehimin familjar të fëmijëve pa kujdes prindëror në familje tjetër. (Sheshi Nënë Tereza, ora 9:00)

- Njësitë e KFOR-it për manovrim do të zhvillojnë një ushtrim për Kontrollin e turmave dhe trazirave në koordinim të ngushtë me EULEX-in dhe Njësinë për Operacione Speciale të Policisë e Kosovës. (Kampin Vrelo, ora 10:00 - Gazetarët do të transportohen nga KFOR-i nga dyqani "Melodia", afër kampit Film City, ora 9:00)

- Ministri i Financave Avdullah Hoti dhe drejtori i Zyrës së Bankës Botërore në Kosovë, Jan Peter Olters nënshkruajnë për Përmirësimin e Sistemit Arsimor në Kosovë” ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Bankës Botërore. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P32, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës Botërore të Filozofisë, mbahet konferenca ndërkombëtare me temë “Liria dhe politika: 40 vjet pas Hannah Arendt”. (Fakulteti Filozofik, salla 101, ora 10:00)

- Mbledhja e Komisionit për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrjen e Forcës së Sigurisë së Kosovës në të cilën do të behët shqyrtimi i projekt-buxhetit për sektorin e sigurisë për vitin 2016. (Ndërtesa e Kuvendit, salla S-I, ora 10:00)

- Ministria e Tregtisë dhe Industrisë në bashkëpunim me Komunën e Mitrovicës organizon konferencë informuese për zhvillimin e sektorit privat në Mitrovicë. (Restoran Villa Lux në Mitrovicë, ora 10:00)

- Drejtori i misionit të USAID-it Xhejms Houp do të vizitojë ku do të merr pjesë në nënshkrimin e Letrës së Implementimit me Komunën e Gjilanit. (Zyra e Kryetarit të Komunës së Gjilanit, ora 10:15)

- Oda Ekonomike e Kosovës prezanton rezultatet e IFO indikatorit për valën e njëmbëdhjetë, tremujori i tretë i vitit 2015,  i cili ofron mundësinë e vlerësimit të gjendjes së përgjithshme ekonomike si dhe identifikon ndryshimet në ciklin e biznesit midis kompanive Kosovare. (Lokalet e Odës Ekonomike të Kosovës, ora 10:30)

- Mbahet ceremonia e shënimit të 20 vjetorit të pranisë së UNICEF-it në Kosovë. (Swiss Diamond, ora 10:30)

- Drejtori i misionit të USAID-it Xhejms Houp do të merr pjesë në përurimin e nisjes së linjës së re prodhuese në fabriken përpunues të drurit PALMA. (Gjilan, ora 11:00)

- Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci mban konferencë për media ku do të bëjë publike vendimet e Komitetit Drejtues të TC Kosova e Re. (Ndërtesa e MZHE-së, ora 11:00)

- Drejtori i Drejtorisë së Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, Arben Vitia do ta vizitojë tendën për strehimin familjar të fëmijëve pa kujdes prindëror. (Sheshi Nënë Tereza, ora 13:00)

- Ceremonia e hapjes se ekspozitës së fotografive të 20 vjetorit te pranisë së UNICEF-it në Kosovë. (Sheshin “Nëna Terezë”, ora 13:00)

 

- Deputet e Kuvendit të Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani dhe  Ilir Deda mbajnë konferencë me gazetarë lidhur me krizen politike në vend. (Holli para sallës  S-1 në aneksin e Kuvendit, ora 15:30)

- Hapja solemne e konferencës shkencore ndërkombëtare “Emigracioni ndërkombëtar dhe ndikimi i tij në shoqërinë bashkëkohore”. (Ambientet e Kolegjit AAB, ora 17:00)

- Yunus Emre Enstitüsü Qendra Kulturore Turke në Prishtinë organizon ekspozitën ku do të ekspozohen punimet e bëra gjatë punëtorisë së shtypit të grafikës të mbajtur nga 16-20 nëntor. (Galeria Qahili në Prishtinë, ora 17:00) 

Ngjarjet e datës 19 Nëntor 2015

- Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë organizon tryezë me temë "Roli dhe funksioni i infrastrukturës cilësore në zhvillimin ekonomik të Kosovës". (Hotel Sirius, ora 9:30)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Bujqësi, Pylltari, Mjedis e Planifikim Hapësinor në të cilën do të bëhët shqyrtimi i Projektligjit për rregullimin e shërbimeve të ujit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 10:00)

- Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë organizon konferencën ku do të prezentohen të gjeturat e projektit me titull “Migrimi i qytetarëve të Kosovës drejt vendeve të Bashkimit Evropian: Pasojat dhe Ndikimi në Procesin e Integrimit Evropian për Kosovën”. (Qendra Informative dhe Kulturore e BE-së, ora 10:00)

- Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës, bashkë me Austrian Development Agency dhe Zyrën e Bashkimit Evropian në Kosovë, do të mbajnë sot konferencë për shtyp, në të cilën do të bëhet nënshkrimi i kontratave me organizatat përfituese të granteve të Raundit të tetë të Fondit të Grave të Kosovës. (Hotel “Prishtina”, ora 10:00)

- Forumi për Iniciativa qytetare organizon Muajin e Filantropise ku do të vazhdoj mbjelljen e pemëve në vendin ku me se shumti ka nevoje për filtrim te ajrit! (Fshati Shkabaj në komunen e Obiliqit, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikqyrjen e Agjencisë kundër Korrupcionit ku do te behët shqyrtimi i raportit për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit për parandalimin e konfliktit të interesit në ushtrimit të funksionit publik dhe shqyrtimi i raportit për Projektligjin për Akademinë e Shkencave dhe të Arteve të Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla S-II, ora 11:00)

- Organizata Joqeveritare Syri i Vizionit nga Peja organizon konferencën “Zhvillimi i Qytetarisë Aktive dhe fuqizimi i rolit të qytetarëve në vendimmarrje”. (Hotel Victory, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për të Drejtat, Interesat e Komuniteteve dhe për Kthim. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 303, ora 11:00)

- Aleanca Kosovare e Bizneseve organizon konferencën për media me rastin e shpalosjes së Projektit tradicional  13 vjeçar “Javët e Biznesit Kosovar “. (Zyret e AKB-së, ora 12:00)

- Fondi Shqiptar i Zhvillimit organizon ceremoninë përuruese të çeljes së Zyrës Rajonale për Zonën Ndërkufitare të Zhvillimit “Shqipëri – Kosovë”. (Gjakovë, ora 12:00)

 

- Ministri i Punëve të Brendshme, Skender Hyseni, do të mbajë konferencë për media, ku do të flasë lidhur me zhvillimet e fundit në aspektin e sigurisë në Republikën e Kosovës. (Objekti i MPB-së, ora 12:00)

- Forumi Kulturor organizon debat me temë “Fondet publike për kulturën”. (Qendra Informative dhe Kulturore të BE-së, ora 13:00)

- Ambasadori i ShBA-ve, Greg Delawie, i shoqëruar nga Drejtori i misionit të USAID-it James Hope, do të marrë pjesë në përurimin solemn të linjës së re prodhuese në Fabrikën e këpucëve Solid. (Fabrika e këpucëve Solid në Suharekë, ora 14:00)

- Qendra Këshilluese për Studime në Amerikë, së bashku me Ambasadën e ShBA-ve në Prishtinë dhe programin Education USA, do të mbajnë Panairin e parë të të Diplomuarve të Universiteteve Amerikane. (Salla e Kuqe e Pallatit të Rinisë dhe Sporteve, ora 14:30)

Ngjarjet e datës 18 Nëntor 2015

- Universiteti për Biznes dhe Teknologji organizon konferencën “Dita Austriake - Kosovare e Energjisë 2015”. (Kampusi Inovativ i UBT-së, ora 9:00)

- Drejtori i misionit të USAID-it James Hope, i shoqëruar nga Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural Memli Krasniqi, do të flasë me rastin e hapjes së konferencës Mundësitë për Investim në Agrobiznes. (Hoteli Emerald, ora 10:00)

- Forumi për Iniciativa Qytetare organizon konferencën “Forumi për Filantropinë” e cila do të mbledhë për diskutim autoritetet publike, organizatat e shoqërisë civile dhe institucionet përgjegjëse për të diskutuar problematikat kryesore me të cilat ballafaqohen sot OJQ-të në Kosovë. (Qendra Orion, ora 10:00)

- Mbahet seanca gjyqësore në rastin e Ministrisë së Transportit ku njëri prej të akuzuarve është edhe deputeti Fatmir Limaj. (Pallati i Drejtësisë, ora 10:00)

- Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë organizon fillimin e ndërtimit të shtratit të lumit në fshatin Gadime në Komunën e Lipjanit. (Hyrja e shpellës prej mermeri në fshatin Gadime, ora 10:30)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Mbikëqyrjen e Agjensionit Kosovar për Intelegjencë në të cilën do të bëhët shqyrtimi i projekt-buxhetit të AKI për vitin 2016. (Ndërtesa e Kuvendit, salla S-II, ora 11:00)

- Organizata ‘Syri i Vizionit’ në partneritet me Organizatën ‘Save the Children’, organizojnë një konferencë me rastin e shënimit të ditës Ndërkombëtare të Konventës për të Drejtat e Fëmijëve – 20 Nëntorin. (Hotel Victory, ora 11:00)

- Ekipi i Kosovës së OKB-së me agjencitë e veta, programet dhe fondet zyrtarisht fillojnë Planin Zhvillimor të Përbashkët të OKB-së për periudhën 2016- 2020 në Kosovë. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Buxhet Dhe Financa në të cilin do të behët shqyrtimi i Raportit të shpenzimeve të Kuvendit të Kosovës për nëntëmujorin e vitit 2015, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 203, ora 11:00)

- Ambasadori i Shqipërisë në Prishtinë, Qemal Minxhozi do të vizitojë Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren. (Amfiteatri i Fakultetit Ekonomik në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Shëndetësi, Punë dhe Mirëqenie Sociale ku do të bëhët shqyrtimi i raportit të progresit 2015, pjesa për shëndetësi dhe mirëqenie sociale, shqyrtimi i projektligjit për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2016, etj.. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 11:00)

- KOSID mban konferencë për media si reagim ndaj politizimit të bordit të rregullatorit të energjisë. (Zyrat e KOSID, afër Ministrisë së Kulturës, ora 13:00)

- Në kuadër të Javës Globale të Ndërmarrësisë Oda Amerikane organizon tryezën “Fuqizimi i gruas në biznes” e cila ka për qëllim mbështetjen e grave në biznes (Sheshin 21, ora 14:00)

- Behët promovimi i librit "Arbitrazhi dhe Procedura e Arbitrazhit” të autorit Prof. Dr. Iset Morina. (Bibloteka Kombëtare e Kosovës, ora 16:15)

- Rrjeti për Përgjegjësi Shoqërore Korporative në Kosovë organizon ceremoninë e ndarjes së shpërblimit CSR në Kosovë për vitin 2015. (Hotel Sirius, ora 18:00)

Ngjarjet e datës 17 Nëntor 2015

- Kryeministri Isa Mustafa merr pjesë në mbledhjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P – 31, ora 8:15)

- Mbahet mbledhja e jashtëzakonshme e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 9:00)

- Bordi i Drejtorëve të KUR”Prishtina” bashkë me menaxhmentin përcjellës të kësaj kompanie, do e vizitojnë vendin ku janë duke u kryer punimet e Fabrikës “Shkabaj”. (Shkabaj. ora 10:00)

- Ministria e Diasporës, Valon Murati organizon takimin e parë të grupeve të punës për implementimin e marrëveshjes së nënshkruar mes Kosovës dhe Shqipërisë për mësimin shqip në diasporë. (Villa Gërmia, ora 10:00)

- Lideret opozitarë do të mbajnë një konference te jashtzakonshme për shtyp. (Zyrat e gruopeve parlamentare te opozitës, ora 10:30)

- Punëtorët e kompanisë “Selman Network” do të protestojnë për të kërkuar anulimin e njoftimit të tenderit nga AQPP lidhur me punët teknike në fakultete, rritjen e pagës në 300 euro dhe kthimin e punëtorëve nën menaxhimin e UP-së. (Para rektoratit "Hasan Prishtina", ora 11:00) 

- Mbahet bashkëbisedim/diskutim me studentët e Fakultetit të Studimeve Islame në Prishtinë, me temë “Toleranca Fetare dhe Bashkëpunimi/Dialogu Ndërfetar”. (Fakulteti i Studimeve Islame në Prishtinë, ora 11:00)

- Mbahet takimi nga stafi profesional dhe menaxhmenti  i Klinikës së Radiologjisë, SHSKUK me rastin e Ditës Botërore të Radiologjisë me temë "Radiologjia Pediatrike dhe mbrojtja nga rrezatimi jonizues". (Qendra Kombëtare e Telemjekësisë së Kosovës, ora 12:00)

- Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë organizon ndërtimin e shtegut për ecje dhe pushimoreve në Kodrën e Gradinës në Zubin Potok. (Zubin Potok, ora 12:00)

- Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga pret në një ceremoni zyrtare Mbretin e Mbretërisë Hashemite të Jordanisë, Abdullah II Ibn Al Hussein. (Sheshi “Ibrahim Rugova”, ora 12:20)

- Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga takohet me Mbretin e Mbretërisë Hashemite të Jordanisë, Abdullah II Ibn Al Hussein ku pas takimit do të japin deklarata para mediave . (Kabineti i Presidentes, salla C-101, ora 12:40)

- Mbahet ndeshja mes FC Kosovës dhe KF Feronikelit. (Stadiumi i KF Feronikelit  në Drenas, ora 13:00)

- Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë organizon ceremonin e inaugurimit të shkollës së re në fshatin Damanek në Komunën e Malishevës. (Fshati Damanek, komuna e Malishevës, ora 13:30)
 
- Kryeministri Isa Mustafa pret në takim Mbretin e Mbretërisë Hashemite të Jordanisë, Abdullah II Ibn Al Hussein. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 13:50)

- Mbahet ceremonia e inaugurimit të fillimit të punimeve në Stadiumin e qytetit Të Podujevës. (Podujevë, ora 14:00)

- Partia Demokratike e Kosovës, dega në Mitrovicë shënon përvjetorin e gjashtëmbëdhjetë të themelimit të saj. (Qendra e Kulturës "Rexhep Mitrovica" në Mitrovicë, ora 18:00)
 

Ngjarjet e datës 16 Nëntor 2015

- Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi, do të takohet me kryetarën e Komunës së Gjakovës, znj. Mimoza Kusari- Lila. (Selia e Kuvendit Komunal të Gjakovës, ora 11:00 - nisja e oganizuar për gazetarë nga MPMS, ora 9:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini dhe Sport në të cilin do të behët shqyrtimi i raportit me rekomandime për Projektligjin nr.05/L-18 për Provimin e Maturës Shtetërore. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 10:00)

- Me rasin e shënimit të Javës Botërore të Vetëdijesimit për Antibiotikët, do të prezantohen të dhënat e reja mbi rezistencën globale dhe lokale në antibiotikë si dhe do të promovohet përkthimi shqip i Udhërrëfyesve të OBSh-së për Higjienën e duarve në Kujdesin shëndetësor. (Institutin Kombëtarë të Shëndetit Publik të Kosovës, ora 10:00)

- Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, do të marrë pjesë në përurimin e Bashkësisë së re Lokale në Hajvali. (Hajvali, ora 10:00)

- Shtyhet për të martën - Kryeministri Isa Mustafa së bashku me ministrin e Shëndetësisë, Imet Rrahmani, do të mbajnë konferencë për medie, ku do të prezantohen të arriturat e Qeverisë së Republikës së Kosovës në përmirësimin e sektorit të shëndetësisë. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P – 32 , ora 10:30)

- Mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, salla C-301, ora 11:00)       
 
- Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi, do të bëjë përurimin e Qendrës së Aftësimit Profesional në Gjakovë. (Gjakovë, ora 11:30)

- Federata e Pentathlonit Modern e Kosovës, anëtare me të drejta të plota e UIPM organizon Kampionatin e tretë në Biatle, dy disciplina, vrapim dhe not ku so të marrin pjesë 6 shkolla. (Shkolla fillore "Zenit", ora 12:00)

- Mbahet ceremoni solemne me rastin e katër vjetorit të themelimit të Universitetit “Haxhi Zeka” në Pejë. (Fakulteti Juridik i Universitetit në Pejë, ora 12:00)

- Mbahet takimi i Institucioneve publike  për zbatimin e Ligjit për faljen e borxheve publike, të organizuar nga Ministria e Financave në të cilin do të diskutohet për fillimin e procesit të faljeve të borxheve, ecurinë dhe sfidat me të cilat ballafaqohen institucionet e zbatimit të Ligjit për faljen e borxheve publike. (Ndërtesa e  Qeverisë së Kosovës, kati përdhes - salla  P38, ora 13:00)

- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media lidhur me Raportin e Progresit te Komisionit Evropian. (Selia e Vetëvendosjes, ora 13:00)

- Klubi i Basketbollit Sigal Prishtina organizon konferencë për shtyp lidhur me ndeshjen në kuadër të FIBA EuropeCup, ndaj CS Energia nga Rumania. (Salla e konferencave të KB Sigal Prishtina, ora 13:00)

- Ministri i Diasporës, Valon Murati, takohet me futbollistët e klubit futbollistik FC Kosova nga Cyrihu i Zvicrës.  (Hotel Garden, Prishtinë, ora 13:00)
 

Ngjarjet e datës 15 Nëntor 2015

-  Me rastin e Ditës Botërore të përkujtimit të viktimave në trafikun rrugor organizojet marsh protestues, ecje kembë, me qëllim të përkujtimit të 112 jetërat e humbura në aksidentet rrugore, por edhe për të protestuar dhe thirrur për siguri më të madhe në rrugë. (Nisja nga Sheshi "Zahir Pajaziti", ora 12:00)

- Organizohet marrsh protestues me me biçikleta për të përkujtuar viktimat në trafikun rrugor por njëkohësisht edhe për mbështetje ndaj familjarëve të viktimave. (Nisja nga NewBorn tek Pallati i Rinisë, ora 13:00
 
- Ndezja e 112 qirinjve në nderim të viktimave të cilët kanë humbur jetën në Kosovë  në aksidentet rrugore në periudhën Janar-Tetor 2015. (Para Teatrit Kombëtar, ora 18:00) 

Ngjarjet e datës 14 Nëntor 2015

- Federata e Ping Pongut të Kosovës në bashkëpunim me Federatën Shqiptare të Ping Pongut, si dhe DKRS-Komuna Ferizaj, organizon, Ligën kombëtare të Ping Pongut “Dardania” për vitin 2015. (Palestra e sporteve "Bill Klintoni" në Ferizaj, ora 10:00)

- Kryeministri Isa Mustafa viziton Komunën e Istogut, ku do të takohet me kryetarin e Komunës, Haki Rugova, dhe së bashku do të marrin pjesë në fillimin e punimeve për ndërtimin e memorialit kushtuar Presidentit Historik të Kosovës, Dr. Ibrahim Rugova. (Objekti i Komunës së Istogut, ora 11:00)

- Anulohet - Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje! Visar Ymeri dhe Deputeti Besnik Bislimi mbajnë konferencë për media lidhur me gjendjen ekonomike në vend dhe projektbuxhetin e qeverisë për vitin 2016. (Zyret e Vetëvendosjes, ora 12:00)

- Kryetari i Komunës së Prishtinës pret në takim një delegacion nga qyteti Namur në Belgjikë, të prirë nga Kryetari i Qytetit​, Maxime Prévot me ç'rast do të mbajnë një konferencë për media. (Ndërtesa e vjetër e Komunës së Prishtinës, salla numër 37, ora 12:15)

- Shfaqet premiera e filmit të animuar për fëmijë “The Peanuts Movie” 3D. (Kinema ABC, ora 13:00)

- Mbahet ceremonia e varrimit të Legjendes se humorit shqiptar, Ibrahim Krajkova - Leci. (Varrezat e qytetit në Prishtinë, ora 16:00)

- Me rastin e Ditës Boterore të përkujtimit të viktimave në trafikun rrugor prezantohen spotet e filmave për vetëdijesimin e pjesëmarrësve në trafik. (Sheshi "Zahir Pajaziti", ora 18:00)

- Klubi i ngjitjes Marimangat e Pejës organizon Festivalin e Filmit Dokumentar për ngjitje në shkembinjë, Reel Rock Tour Peja. (Kinema e qytetit të  Pejës "Jusuf Gërvalla", ora 18:00)

Ngjarjet e datës 13 Nëntor 2015

 - Universiteti për Biznes dhe Teknologji mban konferencën ndërkombëtare “Dita Austriake-Kosovare e Komunës”, në të cilën do të trajtohet çështja e Pronës, si shtyllë e zhvillimit dhe plotësimi i standardeve evropiane në menaxhimin e tokës komunale. (Kampusi Inovativ i UBT-së, afër QMI-së, Lipjan, ora 9:00)

- Konsorciumi Kosovar i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm, organizon konferencën“Kosova Drejt Parisit COP21”, e cila do të mbledh për diskutim autoritetet publike, organizatat e shoqërisë civile dhe institucionet përgjegjëse që të krijojnë synime të qarta për angazhimin politik ndaj ndryshimeve klimatike. (Salla e konferencave Orion, ora 9:30)  

- Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Dr. Imet Rrahmani me bashkëpunëtorë, do të vizitojë Klinikën e Kirurgjisë Torakale në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës. (Klinika e Kirurgjisë Torakale, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës Boterore të përkujtimit të viktimave në trafikun rrugor organizohet dhurimi vullnetar i gjakut dedikuar personave të lenduar në aksidente trafiku. (Kolegji Tempulli, ora 10:00)

- Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës (QKRMT), organizon sot një tryezë me temën “Zbatimi i paraburgimit për kryerësit me çrregullime mendore dhe masës për trajtim të detyrueshëm psikiatrik me ndalim”. (Hotel “Sirius”, Prishtinë, ora 10:00)

- Ministria e Drejtësisë përkatësisht Shërbimi Korrektues i Kosovës organizon ceremoninë e diplomimit të gjeneratës së 40 të oficerëve korrektues. (Akademia e Kosovës për Siguri Publike në Vushtrri, ora 10:30)

- Zëvendës Drejtori i misionit të USAID-it Majk de lla Rosa, do të vizitojë fermerët pjesëmarrës në evenimentin e ditës së mollës. (Sheshi Nënë Tereza në Prishtinë, ora 11:00)

- Zyra e Bashkimit Evropian organizon konferencën për Përmirësimi i konkurrencës së produkteve të mishit në Kosovë. (Kompania Apetiti SHPK në Vushtrri, ora 11:00)
 
- Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Dr. Imet Rrahmani me bashkëpunëtorë, do të vizitojë Klinikën e Pediatrisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës. (Klinika e Pediatrisë, ora 11:00)

- Unioni i Gazetarëve Shqiptar organizon ceremonin a ndarjes së çmimeve për gazetarinë ekonomike në të gjitha trojet shqiptare. (Hotel Theranda në Prizren, ora 11:00)

- Dega e AAK-së në Pejë mban konferencë për media, ku do të flitet për gjendjen në arsim. (Selia e degës së AAK-së në Pejë, ora 11:00)

- Përurohet libri “Kosova”, në pesë vëllime, i autorit Jusuf Buxhovi. (Salla e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës, ora 12:00)

- Në shenjë respekti dhe përkujtimi për heroin Enver Zymeri dhe zyrtarët policor të rënë në detyrë  Sindikata e Policisë së Kosovës organizon mbylljen e turnirit sportiv në futboll ku edhe do të bëhet ndarja e mirënjohjeve për ekipet fituese. (Stadiumi për futboll të vogël të Shkollës së Mesme “Zenit” në Prugovc, ora 13:00)

 

- Aleanca e Gruas së Kosovës organizon një aktivitet simbolik për të kundërshtuar Demarkacionin me Malin e Zi dhe Asociacionin e Komunave Serbe. (Sheshi ''Zahir Pajaziti'', ora 13:00)

- Reprezentacionet futbollistike të Kosovës dhe Shqipërisë do të zhvillojnë ndeshjen miqësore. (Stadiumi i Prishtinës, ora 14:00)

- Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, merr pjesë në ceremoninë e hapjes së punimeve të projektit të ujësjellësit në Skenderaj. (Klinë e Mesme, Skenderaj, ora 15:30)

- Dega e PDK-së në Podujevë organizon konferencë për media, me rastin e aderimit të Kryesisë së degës së AAK-së në degën e PDK-së. (Selia e PDK-së, në Podujevë, rr. "Zahir Pajaziti", afër Postës së qytetit, ora 17:00)  

- Mbahet koncerti "Friendship and family go beyond borders". (Salla e Filharmonisë së Kosovës, ora 19:00)

-  Mbahet ceremonia e diplomimit te Universitetit Staffordshire pranë Riinvest. (Hotel Emerald, ora 19:00)

Ngjarjet e datës 12 Nëntor 2015

- Instituti KAF organizon seminarin me temën “Menaxhimi i Rrezikut dhe Roli i Auditimit të Brendshëm" me ligjërues ndërkombëtar. (Hotel Prishtina, ora 9:00)

-  Organizohet seminar për komunitetet Rom, Ashkali dhe Egjiptian në Kosovë i cili ka për qëllim angazhimin dhe politikat pas dhe përtej 2015-tës për këto komunitete. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 9:00)

- Kryeministri Isa Mustafa merr pjesë në mbledhjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P – 31, ora 9:30)

- Sindikata e Policisë së Kosovës në shenjë respekti dhe përkujtimi për Heroin Enver Zymeri dhe zyrtarët policor të rënë në detyrë organizon turnirin sportiv në futboll. (Stadiumi për futboll të vogël të Shkollës së Mesme “Zenit” në Prugovc, ora 9:30)

 

- Lansimi i aktiviteteve me rastin e Ditës Boterore të përkujtimit të viktimave në trafikun rrugor. (KTV, ora 9:30)

- Mbahet mbledhja e nëntë e Kuvendit të Komunës së Prishtinës. (Salla e madhe e Kuvendit të Komunës së Prishtinës, rr. “UÇK”, nr. 2, ora 10:00)

- Grupi për Studime Juridike dhe Politike ju fton që të merrni pjesë në panelin diskutues me temë “Raporti i Progresit për Kosovën: Cila do të ishte përgjigja më e arsyeshme?”. (Qendra Informative dhe Kulturore e BE-së, ora 10:00)

- Zëvendësministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Rexhep Hoti pret në takim përfaqësues të Federatës Ndërkombëtare të Automobilizmit (FIA) dhe të Federatës së Autosporteve të Kosovës. (Kabineti i Ministrit, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Administratë Publike, Qeverisje Lokale dhe Media në të cilën do të bëhët shqyrtimi i Projektligjit për Procedurën e Përgjithshme Administrative. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 10:00)

- Mobileria Flori Dekor prezantojn rezultatet finale të projektin “Rritja e Kapaciteteve Prodhuese për përpunimin e drurit”. (Mobilieria Flori Dekor në Fshatin Stanoc, ora 10:30)

- KDI organizon konferencën për media ku do të deklarohet për Raportin e Progresit 2015 dhe ku do të jep rekomandimet për institucionet kyçe në bazë të këtyre të gjeturave. (Zyrat e KDI-së, rr. Bajram Kelmendi, përball Bashkësisë Islame, ora 11:00)

- Mbahet ceremonia e hapjes se panairit “Shtëpia ime”, i cili organizohet në kuadër të Parlamentit të Republikës së Kosovës. (Hotel Grand, ora 11:00)

- Komuna e Gjakovës organizon debat publik me qytetarë me qëllim të konsultimit për përgatitjen e Projekt - aktit  final  të planit të veprimit për transparencë dhe rregulloren për ndryshimin dhe plotësimin e rregullores për transparencë në Komunën e Gjakovës. (Kuvendi i Komunës së Gjakovës, ora 11:00)

- Zyra e Bashkimit Europian organizon konferencën për prezantimin e hulumtimit “Pikëpamje për qytetarët e Kosovës Veriore". (Qendra civile e energjisë në Mitrovicën e Veriut, ora 12:00)  

- Sindikata e Pavarur e Sektorit Privat te Kosovës do mbajë konferencë për shtyp lidhur me kundërshtimin e të gjitha Institucioneve Qeveritare lidhur me hapjen e tenderëve që do mbyllen me 19 dhjetor, e që janë në kundërshtim me gjendjen reale në Kosovë. (Salla e kuqe e Fakultetit Filologjik te Prishtinës, ora 14:00)

- Përzgjedhësi i Kombëtares së Shqipërisë Gianni De Biassi do të mbajë konferencë me gazetarë para ndeshjes së nesërme ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë. (Hotel "Emerald", Prishtinë, ora 19:30)

- Yunus Emre Enstitüsü Qendra Kulturore Turke në Prishtinë organizon koncert me veprat e kompozitorëve Itri dhe Bach. (Salla e Kuqe e Pallatit të Rinisë, ora 19:00) 

 

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, takon sot ekipet përfaqësuese të Kosovës dhe të Shqipërisë në futboll dhe federatat e dy shteteve, të cilat do të zhvillojnë të premten ndeshje miqësore në Prishtinë. (Hotel Emerald, ora 20:15)
 

Ngjarjet e datës 11 Nëntor 2015

- Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, pret në takim nënkryetaren e Parlamentit Evropian, njëherësh raportuese për Kosovën në PE, Ulrike Lunaçek. (Kabineti i Kryetarit, ora 8:30) 

- Bëhet nënshkrimi i marrëveshjes katërpalëshe në mes MPMS-së, GIZ-it gjerman, Ndërmarrjes Sociale DIAKONE dhe APPK-së, marrëveshje kjo që ka për qëllim ndërmjetësimin e punëkërkuesve nga Kosova në arsim dhe aftësim profesional në Gjermani.  (Ambientet e Agjencionit për Përkrahjen e Punësimit në Kosovë mbrapa Ministrisë së Punës, ora 9:00)

- Zëvëndës Presidentja dhe raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian Ulrike Lunaçek mban konferencë për media. (Qendra Kulturore dhe Informative e BE-së, ora 10:00)

- Komisioni për  shqyrtimin e kandidatëve për anëtarë të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës, do të mbajë  intervistën me gojë me kandidatët e nominuar. (Ndërtesa e Kuvendit,  salla C 301, ora 10:00)

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, pret në takim Shefin e Zyrës së BE-së në Kosovë/Përfaqësues Special i BE-së, Samuel Zhbogar. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00 - vetë pamje)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini dhe Sport në të cilën do të bëhët shqyrtimi i Projektligjit për Profesionet e Rregulluara në Republikën e Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit,  salla S-II, ora 10:00)

- Institucioni i Avokatit të Popullit organizon Tryezën e rrumbullakët “Bashkëpunimi në mes të Institucionit të Avokatit të Popullit dhe Njësive për të Drejtat e Njeriut në nivel komunal“. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Grupi punues për monitorimin e zbatimit të Ligjit për Parandalimin dhe Luftimin e Trafikimit me Njerëz dhe Mbrojtjen e Viktimave të Trafikimit, i Komisionit për Integrime Evropiane i Kuvendit të Kosovës, në kuadër të monitorimit të këtij ligji, organizon dëgjim publik për tu informuar lidhur me zbatimin e këtij Ligji. (Ndërtesa e Kuvendit,  salla S-I, ora 10:00)

- Kampanja “Drejtësia dhe Qytetarët” mban konferencën për shtyp në të cilën Artan Qerkini nga shoqëria e avokatëve Sejdiu & Qerkini dhe Vedat Xhymshiti do ti drejtohen mediave. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, pret në takim shefin e Zyrës Ndërlidhëse të Sllovakisë në Prishtinë, L’ubomir Batary. (Kabineti i Kryetarit, ora 11:40)

- Organizatat e dala nga lufta e UÇK-së, organizojnë protestë kundër akuzave nga Kryetari i Komunës së Pejës, Gazmend Muhaxheri, ndaj Ramush Haradinajt. (Pejë, ora 12:00)

- Mbledhja e Komisionit për Administratë Publike, Qeverisje Lokale dhe Media. (Ndërtesa e Kuvendit,  salla N 302, ora 13:00) 

- Nënkryetari i Degës se Partisë Demokratike të Kosovës dega Ferizaj - Lulzim Aliu,  mbanë konferencë për medie me temë "Përpjekja e Bajram Gecajt për të shpëtuar Muharrem Sfarqen". (Selia e PDK-së në Ferizaj, ora 13:00)

- Përfaqësuesja e Kosovës në futboll, mban stërvitjen e parë në prag të miqësores me Shqipërinë. (Stadiumi i Prishtinës në orën 14:00)

Ngjarjet e datës 10 Nëntor 2015

- Zëvëndës Presidentja dhe raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian Ulrike Lunaçek do të marrë pjesë në konferencën “Aspektet gjinore dhe Ekonomia”, si dhe në lansimin e Qendrës për Studime Gjinore dhe Ekonomike në kuadër të UBT-së. (UBT, Lagjja Emshir, ora 8:30)

- Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë organizon konferencën "A jemi gati për MSA?". (Hotel Nartel, ora 9:00)

- Terre des Hommes, Platforma për Mbrojtjen e Fëmijëve dhe Defence for Children organizojnë ditën e dytë të konferencës rajonale me temën “Shkëmbimi i Praktikave Ndër-disiplinare për Mbrojtjen e Fëmijëve." (Hotel Sirius, ora 9:00)

- Nënkryetarja e  Parlamentit Evropian, njëherësh raportuese për Kosovën në PE, znj.Ulrike Lunacek, do të takohet me anëtarët e Komisionit për Integrime Evropiane. (Ndërtesa e Kuvendit, salla S-2, ora 9:30)

- Agjencia e Statistikave të Kosovës orgaizo konferencën për media rastin e publikimit të “Bruto Produktit Vendor” për vitin 2014, me qasjen e shpenzimeve dhe të prodhimit, me çmime aktuale dhe konstante. (Agjencia e Statistikave të Kosovës, ora 10:00)

- Muzeu i Kosovës, në bashkëpunim me Shoqatën e të Verbërve dhe me përkrahjen e Ambasadës Holandeze, organizon nje seri te punëtorive intensive, në kuadër të programit te ri  “Qasja Taktile”. (Lapidariumi i Muzeut te Kosoves, ora 10:00)

- Këshilli Rinor Kosovar- KYC në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë- MASHT organizojnë tryezë diskutimi me temë prezantimin e Raportit të testit të Maturës “Progresi dhe sfidat e Provimit Shtetëror të Maturës”. (Salla Orion, përball Kinemasë ABC në Prishtinë, ora 10:00) 

- Dr. Fahredin Veselaj dhe Dr. Liridon Selmani të cilët morën 2 çmimet kryesore në Kongresin e Evropës Juglindore në Antalya të Turqisë, mbajn konferencë për medie. (Amfiteatri i Klinikës së Kirurgjisë në QKUK, ora 10:30)

- Mbledhja e Komisionit për të Drejtat, Interesat e Komuniteteve dhe për Kthim në të cilën do të behët Shqyrtimi i Projektligjit për Sigurimet, shqyrtimi i Projektligjit për rregullimin e shërbimeve të ujit, shqyrtimi i Projektligjit për Provimin e Maturës Shtetërore, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 11:00)

- Mbledhja e Grupit punues Profesional të Shoqatës të ndërmarrjeve që merren me qarkullim të naftës, derivate të naftës, gazrave dhe lubrifikanteve, mban mbledhjen e radhes. (Lokalet e Odës Ekonomike të Kosovës, ora 11:00)

- Mbledhja e Komisionit për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti dhe Industri në të cilën do të behët shqyrtimi i Raportit te Projektligjit për Themelimin e Fondit Kosovar për Garanci Kreditore, shqyrtimi i Raportit te Projektligjit për Dizajnin Industrial, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla S-I, ora 11:00)

- Mbledhja e Komisionit për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikqyrjen e Agjencisë kundër Korrupcionit në të cilën do të behët shpallja e konkursit për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit Gjyqësor të Kosovës nga Kuvendi. (Ndërtesa e Kuvendit, salla S-II, ora 11:00)

- Përzgjedhësi i Përfaqësueses “A” të Kosovës Albert Bunjkau do të mbajë një konferencë për media në prag të ndeshjes Kosovë-Shqipëri. (Ambientet e hotelit “Emerald”, ora 11:00)

- Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur në bashkëpunim me organizatën jo qeveritare AKTIV, organizojnë ceremoninë e hapjes së Qendrës së Energjisë Qytetare  - QEQ në Mitrovicën veriore. (Hapësirat e Qendrës së Energjisë Qytetare në Mitrovicën veriore, ora 12:00)

- Liderët e subjekteve opozitare mbajnë konferencë për media. (Nërtesa e Kuvendit të Republikës së Kosovës, ora 13:00)

- Ministri i Integrimit Evropian, Bekim Çollaku takohet me Shefin e Zyrës së BE-së në Kosovës, Samuel Zhbogar, i cili do t’i dorëzojë zyrtarisht ministrit Çollaku Raportin vjetor për Kosovën 2015, me rastin e publikimit të Paketës së zgjerimit, të përbërë nga Strategjia e zgjerimit së bashku me Raportet e përveçme për shtetet nga Komisioni Evropian. (Zyra e Ministrit, Kati 9, ora 13:30  -vetëm pamje)

- Lansimi i video lojes “Modeli i Energjise 2050” për Kosovë nga ATRC, te ftuar Ambasadori i Britanisë se Madhe, Ruairí O'Connell, si dhe Drejtori i Agjencisë së Kosovës për Efiçencë të Energjisë ne kuader te MZHE, Bedri Dragusha. (Kolegji UBT, ora 14:00)

- Ministri Çollaku do të zhvillojë konferencë për media ku do të shpalosë vlerësimet fillestare të Qeverisë së Republikës së Kosovës lidhur me Raportin për Kosovën të KE-së. (Ndërtesa e Qeverisë, Salla e konferencave P32, ora 14:00)

- Këshilli për kthimin e pronave të "Dubraves" të fshatit Bellanice do te mbajn nje takim ne   me krytarin Begaj dhe njëkohësisht deputetet i përfaqësojnë në Kuvendin e Republikës së Kosovës. (Lokalet KK të Malishevës, ora 16:00)

- Mbahet promovimi i librit të vogëlushes Valeza Sadiku me titull "Aventurat e princit Zero". (Biblioteka Komunale "Sadik Tafarshiku", Ferizaj, ora 16:00)  

Ngjarjet e datës 9 Nëntor 2015

- Terre des Hommes, Platforma për Mbrojtjen e Fëmijëve dhe Defence for Children organizojnë konferencën rajonale me temën “Shkëmbimi i Praktikave Ndër-disiplinare për Mbrojtjen e Fëmijëve." (Hotel Sirius, ora 9:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini dhe Sport në të ciliën do të behët shqyrtimi i Projektligjit për Kinematografinë. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 10:00)

- Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Ferid Agani, merr pjesë në tryezën e rrumbullakët që do të mbahet lidhur me instrumentin e planifikimit hapësinor të zonimit, rolet e nivelit qendror dhe lokal dhe planifikimin e bazuar në fakte. (Salla e konferencave “Orion” përballë Kinemasë “ABC”, ora 10:00)

- Qendra Rajonale e Platformës Civikos- Iniciativa për Progres (INPO),organizontryezën“Vlerësimi i nevojave dhe roli i OJQ-ve në Regjionin e Ferizajt. (Salla e Konferencave të Restaurant Orchide”, rr.Ahmet Kaçiku, nr.35, Ferizaj, ora 10:00)

- Kryetari i komunës së Deçanit Rasim Selmanaj , pret në zyrën e tij Ambasadorin e Republikës së Shqipërisë në Kosovë Qemajl Minxhozi. Pas takimit së bashku do të vizitojnë punimet në ndërtimin e rrugës Deçan-Plavë. (Takimi mbahet në Komunën e Deçanit, në ora 10:00)

- Komisioni për Intervistaimin e kandidatëve për anëtarë të Gjykatës Kushtetuese  organizon intervistimin e kandidatëve për anëtarë të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovë. (Ndërtesa e Kuvendit, salla  S-1, ora 10:00)

- Mbahet ceremonia e certifikimit të 10 kandidatëve për përmbarues privat. (Ndërtesa e Re të Qeverisë, ora 11:00)

- Kryetari i Gjilanit Lutfi Haziri nënshkruan marrëveshje mirëkuptimi me USAID-in. (Zyra e Kryetarit, ora 11:00)

- Konferencë shtypi e FHK-së pas ratifikimit të vendimit të KD të IHF-së në kongresin e jashtëzakonshëm të IHF-së të mbajtur ne SOCHI të Rusisë, ku delegacioni i FHK-së u certifikua për anëtarësim të plotë në IHF. (Shtëpisë së Sporteve, Salla e konferencave, ora 11:00)

- Mabhet ceremonia e përurimit të fabrikës së përpunimit të mishit nga kompania Bucuku. (Objekti i fabrikës në fshatin Brestovik komuna, Pejës, ora 13:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për të Drejtat Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticiione në të ciliën do të behët shqyrtimi në parim i Projektligjit për statusin dhe të drejtat e personave paraplegjik dhe tetraplegjik dhe miratimi i Udhëzuesit për shqyrtimin e Peticioneve. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 303, ora 13:00)

- Drejtuesja e Kabinetit të Kryetarit, Fitore Pacolli,  dhe Drejtoresha e Arsimit të Komunës e Prishtinës, Arbërie Nagavci do të bëjnë shpërndarjen e pakove të qumështit për nxënësit e shkollës, me çka formalisht po fillon edhe shpërndarja e qumështit bashkë me shujtat, për nxënësit e klasave I-V, në shkollat e Prishtinës. (Shkolla Fillore "Dardania" në Prishtinë, ora 14:30)

- Nënkryetarja e Parlamentit Evropian e cila është raportues për Kosovën, Ulrike Lunaçek viziton Kosovën më ç'rast do të mbajë një ligjëratë në Universitetin e Prishtinës me temë "Leksion mbi Kosovën dhe procesin e integrimit evropian". (Amfiteatri i Departamentit të Shkencave Politike, ora 17:00)

Ngjarjet e datës 8 Nëntor 2015

- Me iniciativën e të rinjëve të  Prishtinës “MotoCross Prishtina” organizon një gare sportive me motocross. (Fshati Zllatar, afer Liqenit te Badovcit, ora 10:00)

- Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës mban konferencë shtypi lidhur me buxhetin e Kosovës për vitin 2016. (Selia Qendrore e AAK-së, ora 12:00)

- Në shënimin e “Ditës Botërore të Planifikimit të Qyteteve\", Ministri Ferid Agani do t\'i mirëpresë fëmijët dhe prindërit e tyre në ekspozitën e vizatimeve të fëmijëve nga rajoni duke parashikuar se çfarë shpresojnë të shohin në të ardhmen në lagjet dhe shtëpitë e tyre. (Ndërtesa e re e Qeverisë, ora 15:00)

Ngjarjet e datës 6 Nëntor 2015

- Presidentja e Republikës së Kosovës, zonja Atifete Jahjaga pret në takim Komisionerin e Bashkimit Evropian për Politikat Evropiane të Fqinjësisë dhe Negociatave për Zgjerim, Johannes Hahn. (Kabineti i Presidentes, C-101, ora 08:30 - mediat mund të marrin pamje në fillim të takimit)

- Shoqata e bletarëve Flora në bashkëpunim dhe me mbështetje të Komunës së Gjakovës edhe sivjet organizon manifestimin tradicional festa e mjaltës 2015. (Pallatit i Kulturës “Asim Vokshi”, Gjakovë, ora 9:00)

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, pret në takim Komisionerin e BE-së për Politikat Fqinjësore Evropiane dhe Negociatat e Zgjerimit, Johannes Hahn. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:15 - vetëm pamje)

- Welsh Guard dhe Garda Ceremoniale e FSK-së sot do të rreshtohen para shkollës “Faik Konica” në Prishtinë. (shkolla “Faik Konica”, ora 9:20) 

- Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami do të vizitoj Kryetaren e Komunës Mimoza Kusari Lila. (Kabineti i kryetares, ora 10:00)

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa dhe Komisioneri i BE-së për Politikat Fqinjësore Evropiane dhe Negociatat e Zgjerimit, Johannes Hahn, mbajnë konferencë të përbashkët për media. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00)

- Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, të premten, më 6 nëntor, pret në takim Komisionerin e Bashkimit Evropian për Politikat Evropiane të Fqinjësisë dhe Negociatave për Zgjerim, Johannes Hahn. (Kabineti i Kryetarit, ora 10:30)

- Në kuadër të konferencës “Ditët e Biznesit të Vogël 2015”, Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami organizon konferencë informuese për zhvillimin e sektorit privat në Gjakovë. (Hotel Pashtriku, ora 10:30) 

- Mbahet seanca e veçantë e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën do të bëhët adresimi i Komisionarit të UE për Politikat Evropiane të Fqinjësisë dhe Negociatave për Zgjerim, Johanes  Han, deputetëve të Kuvendit të Kosovës.. (Kuvendi i Kosovës, ora 11:00)

- Drejtori i Urbanizmit dhe Planifikimit Hapësinor, Liburn Aliu do të mbajë konferencë për Media, në të cilën do të prezentohen digjitalizimi i lejeve të ndërtimit për vietet 2013-2015 dhe përcjellja digjitale e procesit të aplikimt për leje të ndërtimit. (Objekti i vjetër i Komunës së Prishtinës, salla nr. 37 të, ora 11:00)

- Qendra për Mbështetje Bizneseve në Kosovë organizon ceremoninë e certifikimit për ndërmarrësi të 200 të rinjëve nga e gjithë Kosova, përfshi edhe minoritetet. (Salla Orion përball Kino ABC, ora 11:00) 

- Mbahen aktivitete kushtuar heronjve të kombit Xhelal Hajda-Toni dhe Selajdin Mullabazi-Mici dhe dëshmorëve Hamdi Hajrizi, Bektesh Haliti dhe Nazir Ymeri. (Homazhe pranë vendit të rënies tek udhëkryqi në fshatin Opterushë, ora 12:00, Akademi solemne në Qendrën e Kulturës “Mensur Zyberaj” në Rahovec , ora 13:00)
 
- Kryeministri Isa Mustafa merr pjesë në mbledhjen e rregullt të Qeverisë së Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 15:30)

Ngjarjet e datës 5 Nëntor 2015

- UBT organizon konferencën “Dita Austriake-Kosovare e Gjeodezisë 2015”, e cila do të trajtojë një temë shumë të veçantë dhe një fushë e cila nga viti 1999 e deri sot. (Ambientet e UBT-së në Prishtinë, ora 9:00)

- Instituti Demokratik i Kosovës anëtar i Transparency International, do të publikojë raportin e hulumtimit mbi vlerësimin e Sistemit të Integritetit Kombëtar. (Hotel Swiss Diamond, ora 9:45)

- Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala pret në takimi Ministrin e Kulturës dhe Turizmit i Republikës së Turqisë, Yalçin Topçu i cili do të zhvillojë takime dhe do të vizitojë lokalitete të trashëgimisë kulturore. (Ndërtesa e MKRS-së, ora 10:00 - vetëm pamje)

- Ambasadori i ShBA-ve, Greg Delawie, i shoqëruar nga Drejtori i misionit të USAID-it James Hope dhe kryeshefi ekzekutiv i bankës TEB Ayhan Alibeyogly, do të nënshkruajë Autoritetin më të ri për Kredi Zhvillimore. (Lokalet e Agro Serra në fshatin Shipol të komunës së Mitrovicës, ora 10:00)

- Drejtori i Drejtorisë së Infrastrukturës, Hysen Durmishi dhe përfaqësuesit e Institutit Gjeodezik të Zagrebit, do të mbajnë konferencë të përbashkët për media. (Objekti i vjetër i të Komunës së Prishtinës, salla numër 37, ora 10:00)​

- Mbahet takimi i 107-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës. (Objekti i Prokurorisë së Shtetit, salla e takimeve e Këshillit Prokurorial, në objektin e ri, ish-objekti i Inspektoratit Komunal, rruga Enver Zymberi, Prishtinë, ora 10:00)

- Mbahet seminari për bashkëpunim në Erasmus+ ndërmjet vendeve Nordike-Baltike dhe Ballkanit Perëndimor. (Biblioteka Kombëtare “Pjetër Bogdani” në Prishtinë, ora 10:00)

- Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami do të vizitojë shkollën fillore dhe të mesme të ulët “Ismet Rrahmani” në Aqarevë të Skenderajt. (Aqarevë, ora 11:00)

- Organizata mediale KosovaLive në bashkëpunim me Asociacionin e Pavarur të Gazetarëve të Serbisë në kuadër të projektit Kosovo Serbia LIVE, të mbështetur nga Komisioni Evropian, organizojnë një tryezë të rrumbullakët me temën "Pajtimi nga perspektiva e rinisë". (Lokalet e KosovaLive, Pallati i Mediave, ora 11:00)

- Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami do të marrë pjesë në debatin me mësimdhënës të komunës së Skenderajt. (Shtëpia e Kulturës në Skenderaj, ora 12:00)

- Zyra e Bashkimit Evropian organizon aktivitetin - Krijimi i shtigjeve për ecje në kalanë e Zveçanit. (Zveçan, ora 12:00)

- Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, viziton Kështjellën e Harilaqit dhe së bashku me një grup arkeologësh të rinj, për disa orë do të punojë në gërmimet arkeologjike që po bëhen në këtë lokalitet. (Fshati Harilaq, 12:00) 

- Ministria e Shëndetësisë e Republikës së Kosovës do të mbajë takim koordinues me komunitetin e donatoreve. (Restorant “Vali Ranch” në Perlepnicë të Gjilanit, ora 13:00) 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 shkurt 2023  - Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 9:00)

- Kuvendi Komunal i Gjilanit mban seancë të jashtëzakonshme, ku në rend dite do të jetë falja e tatimit në pronë në vlerën deri 100 euro për të gjithë tatimpaguesit e kësaj komune, për vitin 2023. (Salla e Kuvendit Komunal të Gjilanit, ora 10:00)

- Sindikata e Sektorit Privat të Kosovës mban konferencë për shtyp lidhur me gjendjen e punëtorëve teknik të Sektorit Privat te Kosovës dhe dialogu me qeverinë dhe institucionet tjera të Kosovës. (Zyrët e Sindikatës, ora 11:00)

- Lidhja Demokratike e Kosovës Dega në Prizren, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së në Prizren, ora 11:00)

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi ndarjet buxhetore, si dhe shqyrton listën e kandidatëve për plotësimin e një pozite për anëtar joekzekuiv të Bordit të Bankës Qendrore të Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, salla C203, ora 13:30)

- Prezantohet puna e kryer rreth vajzave dhe grave me aftësi të kufizuara të cilat kanë folur hapur për historitë e tyre të, abuzimeve seksuale, dhunës fizike, dhunës psikike, keqtrajtimeve, ofendimeve dhe diskriminimeve. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:30)