06 Qershor 2020

Franca dhe Gjermania me projekt për prodhimin e baterive elektrike

Berlin, 4 maj - Franca dhe Gjermania kanë shpallur një projekt me vlerë disa miliarda euro për prodhimin e baterive elektrike.

Një fabrikë pilot do të ngrihen në Francë dhe dy impiante prodhimi do të ndërtohen në secilin nga këto vende.

Projekti, me një buxhet pesë - gjashtë miliardë euro, do të mbulojë që nga nxjerrja e lëndëve të para e prodhimi deri te riciklimi.

Më shumë se një miliard euro do të vijnë nga taksapaguesit evropianë, dhe pjesa tjetër nga sektori privat.

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Qershor 2020

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00)

- Ministria e Infrastrukturës ndalon qarkullimin e automjeteve në segmentin “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, në të dy drejtimet e lëvizjes për shkak të zhvillimit të punimeve. (Segmenti “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, ora 10:00)

 

- Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia e Partisë Demokratike të Kosovës, ora 15:00)