15 Tetor 2019

Nëntë biznese në partneritet me komunën e Gjilanit për një ambient më të pastër

Gjilan, 29 maj – Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka qëndruar në fabrikën për prodhimin e mobiljeve dhe produkteve të ndryshme nga druri, “Palma, ku ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi për mirëmbajtjen e hapësirave të përbashkët, gjelbrimin dhe ambientin në përgjithësi.

Kreu i Gjilanit ka bërë të ditur se në këtë fazë janë gjithsej nëntë biznese të ndryshme që janë futur në partneritet me Komunën për ambient më të pastër me mirëmbajtje më të mirë të hapësirave të reja gjelbruese.

“Në përputhje me ligjin mbi pronat publike, nga sot jemi në një partneritet me sektorin privat lidhur me mirëmbajtjen e hapësirave të përbashkëta. Palma është njëra prej kompanive më të suksesshme në regjion dhe në Republikë, e cila ka ndikuar në zhvillim ekonomik dhe në gjenerim të vendeve të punës. E falënderoj pronarit z. Ekrem Shahini për gatishmërinë për bashkëpunim”, ka thënë Haziri.

Kryetari Lutfi Haziri, ka apeluar te të gjithë qytetarët dhe komuniteti i biznesit që të vazhdohet në kuadër të aksionit të pastrimit të ambientit edhe me mbjelljen e drinjve dhe zgjerimin e hapësirave gjelbruese ku është e mundur.

Pos tjerash, në planifikimin e Komunës së Gjilanit, janë të parapara investime në parqe, mbjellje të drunjëve, mirëmbajtje të ambientit dhe investim afatgjatë në fushën e ambientit, në funksion të qytetit të pastër dhe ekologjik.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 tetor 2019

- Fillon procesi i numërimit të votave përmes postës. (Qendra e Numërimit dhe Rezultateve,  ora 10:00)

- Instituti Kërkimor për Çështje Evropiane dhe të Zhvillimit bën prezantimin e studimeve të radhës brenda serisë së studimeve rreth fazes finale të dialogut Kosovë-Serbi. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:15)

- Ministria e Tregtisë dhe Industrisë shënon Ditën Botërore të Standardeve. (Hotel Emerald, ora 10:30)

- Green Art Center organizon aktivitet në komunën e Vushtrrisë i cili synon të sensibilizojë qytetarët dhe të ndikojë në edukimin e brezave të rinj për rëndësinë e mbrojtjes së mjedisit”. (Sheshin e qytetit “Hasan Prishtina” në Vushtrri, ora 12:00)

- Në kuadër të promovimit të romanit “Elefantët në kopsht” të autores Kureyshi Qendra Multimedia organizon bisedën e hapur të autores zvicerane Meral Kureyshi me gazetarin Enver Robelli. (Qendra Multimedia, rr. 'Idriz Gjilani' në Prishtinë, ora 19:00)