16 Korrik 2018

GAP prezantin raportin për ndikimin e TC Kosova e Re në tarifat e energjisë

Prishtinë , 15 prill - Instituti GAP organizon konferencën për media me temë  "Ndikimi i Termocentralit Kosova e Re në  tarifat e energjisë elektrike. 

Në këtë raport, Instituti GAP ka analizuar ndikimin në tarifat e energjisë elektrike nga ndërtimi i termocentralit të ri sipas marrëveshjes së nënshkruar me kompaninë Contour Global.

Kontrata për ndërtimin e “Kosovës së Re” është projekt i cili ka ndikim të gjithanshëm në ekonomi, shëndet, ambient, zhvendosje të popullsisë, borxhin publik e ndikime tjera.

Por, në këtë raport të shkurtër, Instituti GAP ka analizuar vetëm ndikimin që do të ketë ndërtimi i termocentralit të ri në tarifa të energjisë elektrike dhe si rrjedhojë në amvisëri dhe biznese.

Për këtë qëllim GAP ka ofruar një model të parashikimt të tarifave të energjisë elektrike duke u bazuar në parashikimet e prodhimit dhe konsumit për vitin 2018-2026 të ofurara nga Zyra e Rregullatorit të Energjisë (ZRrE).

 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 Korrik 2018

- Kryeministri Ramush Haradinaj pret në takim Zëvendës-Ndihmës Sekretarin Amerikan të Shtetit për çështjen e Parandalimit të Konflikteve, Pete Marocco. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00 - vetem pamje) 

- Ministria e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë organizon lansimin e programit për financimin e NVM-ve dhe bizneseve fillestare Start-up. (Innovation Center Kosovo, Rr. “Rexhep Mala” 28 A, ora 11:00)