19 Tetor 2018

Aksioni ‘Ta Pastrojmë Kosovën’ mbahet me 5 Qershor

Prishtinë, 9 maj - Për nder të 5 Qershorit, Ditës Botërore të Mjedisit, Let’s Do It Kosova do të organizojë aksionin e madh të pastrimi “Ta Pastrojmë Kosovën” në të gjitha komunat e Kosovës.

Aksioni i pastrimit i organizuar nga Let’s Do It Kosova, do të mbahet në kuadër të aktiviteteve të parapara nga një Këshill i Përbashkët që përbëhet prej Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimin Hapësinor dhe OJQ-ve mjedisore.

dhe Pra, Dita Botërore e Mjedisit përveç aksionit të madh të pastrimit në tërë Kosovën, do të shënohet edhe me aktivitete tjera të shumta, organizuar nga MMPH-ja dhe  OJQ të tjera, si GAC, REC dhe PAMKOS.

Tashmë, Let’s Do It Kosova ka filluar organizimin  e këtij aksioni, i cili do të realizohet në bashkëpunim me Komunat e Kosovës, Forcën e Sigurisë së Kosovës, KMDK-në OJQ e grupe vullnetarësh nga e tërë Kosova, kompani të pastrimit të mbeturinave dhe kompani të shumta private që do të ofrojnë makineritë e tyre për largimin e mbeturinave gjatë aksionit. Ndërsa, kompanitë private si Scampa, Meridian e Dita do të ofrojnë mjete logjistike.

Përmes kësaj shkrese, ju bëjmë thirrje të gjithë qytetarëve të Kosovës që më 5 Qershor të dalin në aksione, për largimin e mbeturinave nga deponitë ilegale, në mënyrë që të gjithë së bashku të japim kontributin tonë për përmirësimin e imazhit të vendit.

5 Qershori u caktua si Dita Botërore e Mjedisit në vitin 1972, nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së, ndërsa qëllim i kësaj dite është që të nxisë aktivitete dhe aksione për arritjen e ndryshimeve pozitive në mbrojtje të mjedisit.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 tetor 2018 - Kryeministri Ramush Haradinaj pret në takim ministrin e Punëve të Jashtme të Turqisë, Mevlut Çavusoglu. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00)

- Oda e Fizioterapeutëve të Kosovë organizon ditë e dytë të Kongresit e I-rë Ndërkombëtar të  Fizioterapisë në Kosovë. (Hotel Emerald, ora 10:00)

- Aleanca Franceze e Prishtinës mirëpret një ekspozitë me titull "Studio Alix: një shekull fotografi të Pireneve", e propozuar nga shoqata franceze "Écrits de lumière". (Aleanca Franceze në Prishtinë, rruga Lah Nimani, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministri i Kosovës, Fatmir Limaj, merr pjesë në vënien e gurthemelit të Qendrës së Banimit Social në Malishevë. (Lagjja Mirëdita në Malishevë, ora 14:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në përurimin e fillimit të punimeve të sheshit të Obiliqit. (Qendra e qytetit në Obiliq, ora 14:00)

- Kryetari i Nismës Socialdemokrate, Fatmir Limaj, mban nesër (e shtune) takim me strukturat drejtuese të degëve të Nismës në Malishevë, Suharekë dhe Rahovec. (Restaurant Bimi 3 në Malishevë, ora 15:00)

- Kuratori i ekspozitës, fotografi francez Loïc Chauvin, specialist i fotografisë shqiptare, do të organizojë një masterclass rreth historisë së fotografisë shqiptare për studentët dhe fotografët. (Kino Armata, ora 16:00)

- Në edicionin e Festivalit Ballkanik të pjekjes dhe promovimit të rakisë, 'Rakia Fest', mbahet tribunë shkencore 'Rakia si mundësi e rritjes se mireqenjes se ekonomive familjare në viset e pasura me pemë. Investimet në funksion të joshjes së popu tës rurale për prodhimin artizanal të rakisë'. (Etnokompleksit të fshatit Kukaj, ora 12:00)