25 Shkurt 2021

UNFPA do t’i dorëzoj MPMS-së afër 40,000 artikuj të pajisjeve për mbrojtje personale

Prishtinë, 12 nëntor - Fondi i Popullsisë i Kombeve të Bashkuara (UNFPA) zyra në Kosovë sot do t’i dorëzoj Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale (MPMS) afër 40,000 artikuj të pajisjeve për mbrojtje personale (PMP) për përdorim në institucionet rezidenciale dhe shtëpitë në komunitet për personat e moshuar dhe ata me aftësi të kufizuara.

Pajisjet e siguruara do të mundësojnë parandalimin e transmetimit të COVID-19 dhe mbrojtjen e 350 ofruesve të kujdesit shëndetësor dhe personelit ndihmës që punojnë në këto institucione dhe 270 të moshuarve dhe personave me aftësi të kufizuara që jetojnë në to.

Kjo sasi e pajisjeve do t’i shërbejë kësaj kategorie të shoqërisë dhe këtyre institucioneve që të mbrohen nga COVID-19 afërsisht për 3-4 muajt e ardhshëm, periudhë kjo që pritet të jetë më e ndjeshme dhe po karakterizohet si vala e dytë e COVID-19.

Në kuadër të këtij donacioni UNFPA gjithashtu do të dorëzoj edhe 25 laptopë të destinuar për shpërndarje në Qendrat për Punë Sociale, me qëllim të mbështetjes së punonjësve socialë në përgjigje kundër dhunës në bazë gjinore (DhBGj), menaxhimit më të lehtë të këtyre rasteve dhe mbështetjes së strehimoreve.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 Shkurt 2021

- Projekti “Përkrahje e BE për Konkurrueshmërinë e Sektorit Kosovar të TIK”, financuar nga BE dhe implementuar nga WEglobal në konsorcium me Prishtina REA dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Ekonomisë dhe Ambientit, organizon ceremoninë e certifikimit për rundin e parë të programit trajnues për shkathtësi digjitale dhe të TIK. (Hotel Amazona në Milloshevë, ora 9:45)

- Mbahet mbledhja e dytë e rregullt për vitin 2021 të Kuvendit Komunal të Prizrenit. (Salla për mbledhjet e Kuvendit të Komunës, tek “Shtëpia e Bardhë”, ora 10:00)

-  Mbahet mbledhja e dytë e rregullt për vitin 2021 e Kuvendit të Komunës së Prizrenit. (Salla për mbledhjet e Kuvendit në Shtëpinë e Bardhë, ora 10:00)

- Rrjeti i Pajtimit KOMRA (RrPK) prezanton rezultatet e hulumtimit të vendeve të paraburgosjes në Bosnje dhe Hercegovinë dhe të personave të zhdukur në lidhje me luftën në Kosovë. Pjesëmarrës Natasha Kandiq, Bekim Blakaj etj. (Zoom, ora 11:00)

- Mbahet dëgjimi publik në lidhje me raportin e vlerësimit të ndikimit në mjedis për ndërtimin e hidrocentralit “EcoDri” në lumin Drini i Bardhë. (Restorant “Ura” në Dobrushtë, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon "Raportin e Monitorimit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë 2" ku do të publikohen të dhëna nga procesi i akreditimit gjatë vitit 2020, si dhe informata të tjera të rëndësishme rreth sfidave me të cilat është përballur Agjencia e Kosovës për Akreditim dhe Këshilli Shtetëror i Cilësisë. (Zyrët e ORCA's, ora 13:00)

- Mbahet takimi i 196-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës. (Takimi do të organizohet nëpërmjet videokonferencës, ora 13:00)