10 Gusht 2020

Buxheti i komunës së Rahovecit do të jetë 14 milion e 548 mijë e 823 euro

Rahovec, 8 korrik - Komuna e Rahovecit ka mbajtur dëgjime publik për buxhetin e vitit 2021, me banor të fshatrave Malësi e Vogël, Gexhë, Ratkoc, Vrajak, Bratotin dhe Dejnë.

Anëtarët e Komitetit për Politik dhe Financa (KPF) në komunën e Rahovecit, kanë vazhduar dëgjimet publike për buxhetin e vitit 2021 dhe dëgjimi i radhës është mbajtur me banor të fshatrave Malësi e Vogël, Gexhë, Ratkoc, Vrajak, Bratotin dhe Dejnë.

Afrim Dina, kryesues i KPF-së ka thënë se jemi me ju këtu që të diskutojmë dhe të marrim kërkesat të cilët ju i keni, duke u bazuar edhe në prioritetet tuaja dhe më pas sipas mundësive buxhetore këto kërkesa të hynë në buxhetin e vitit 2021.

Kurse Afrim Limani, drejtor i Drejtorisë për Buxhetë dhe Financa, i ka njoftuar qytetarët të cilët ishin të pranishëm për buxhetin e vitit 2021, duke thënë se buxheti i komunës së Rahovecit  2021 do të jetë 14 milion e 548 mijë e 823 euro, grandi qeveritar do të jetë 13 milion e 391 mijë  e 982 euro, kurse të hyrat vetanake do të jenë 1 milion e 156 mijë e 841 euro.

"Ju njoftoj se ne si rezultat i performancë dhe transparencës së mirë kemi marrë donacione shtesë dhe rrjedhimisht na është rritur edhe mundësia që të bëjmë investime kryesisht kapitale", ka theksuar Limani.

Kërkesat e fshatit Malësi e Vogël i ka prezantuar Enver Çadraku, kryetar i këshillit të fshatit duke thënë se është investuar në fshat por që kemi edhe kërkesa tjera siç janë: Kompletimi i trotuarit, kubëzimi i dy rrugëve, rregullimi i kanalizimit, rregullimi i katër proçkave me gjatësi prej 2800 metra, rregullimi i dy parqeve, kubëzimi i parkingjeve tek ambulnta dhe hyrja e oborrit të shkollës,vazhdimi i rregullimit të përroit pas fshatit pjesa nga fshati Ratkoc, rregullimi i katër rrugëve fushore me gjatësi prej 2500 metra, rregullimi i oborrit të shtëpisë së fshatit dhe shpërndarja e mekanizmit bujqësorë për fermerët e fshatit.

Beq Shala, kryetar i fshatit Ratkoc i ka paraqitur këto kërkesa: Mbështetja e fermerëve me mekanizëm bujqësorë, rregullimi i kanalizimit, kubëzimi i rrugëve të fshatit, vazhdimi i ndriçimit, rregullimi i rrugëve fushore, rregullimi i dy proçkave, zgjerimi i rrjetit të ujit të pijes dhe ujit të ujitjes, rregullimi i ndriçimit në oborrin e ambulancës, oborrit të shkollës së fillore dhe të mesme, rregullimi i shtratit të Drinit të Bardh, ndalimi i hedhjes së mbeturinave, rregullimi i shtegut të ecjes dhe mbjellja e drunjtëve dekorativ.

Ndërsa kërkesat e fshatit Vrajak i ka prezantuar Avni Morina dhe sipas tij këto janë kërkesat: Rregullimi i kanalizimit në mes të fshatit Vrajak-Ratkoc, rregullimi i trotuarit Vrajak-Ratkoc, rregullimi i rrugëve fushore dhe kubëzimi i një rruge të fshatit.

Baki Gashi, ka paraqitur kërkesat e fshatit Bratotin, ai ka thënë se këtë janë kërkesat e këtij fshati: Mekanizëm bujqësorë për fermerët e fshatit, rregullimi i rrugëve fushore, rregullimi i ndriçimit, ndërtimi i një muri mbrojtës tek varrezat e fshatit, rregullimi i trotuarit Bratotin, Vrajak, Ratkoc dhe kubëzimi i rrugëve.

Kurse Muharrem Morina, kryeta ri këshillit të fshatit Dejni i ka prezantuar këto kërkesa për fshatin e tij: Rregullimi i kanalizimit, mbështetja e fermerëve me mekanizëm bujqësorë, rregullimi i rrugëve fushore, rregullimi i kanalizimit të ujërave atmosferik, hapja e dy rrugëve fushore, rregullimi i trotuarit që lidh fshatrat Dejnë-Ratkoc, rregullimi i rrethojës së oborrit të shkollës dhe shënjimi i rrugëve. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 11 Gusht 2020

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi, do t’i vizitojë punimet në hekurudhën e Kosovës, linjën 10, në stacionin hekurudhor në Miradi. (Miradi, ora 10:00 - nisja për medie nga parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 9:30)

-  Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike shqyrton Raportin e Auditimit për Ministrinë e Diasporës dhe Investimeve Strategjike, për vitin e përfunduar më 31 dhjetor 2019. (Salla e seancave plenare, ora 10:00)

- Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi, do të vizitojë Komunën e Malishevës ku do te takohet me kryetarin Ragip Begaj. (Objekti i Komunës, ora 10:00)

- Ministri i Drejtësisë, Selim Selimi raporton para Komisionit për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit diskuton lidhur me programin legjislativ për vitin 2020 respektivisht të Projektligjeve të Ministrisë së Drejtësisë si dhe për gjendjen në Institucionet Korrektuese në Republikën e Kosovës për shkak të Pandemisë me Covid-19. (Salla e seancave plenare, ora 13:00)

- Zëvendëskryeministri Besnik Tahiri viziton Fondin e Kursimeve Pensionale të Kosovës për të diskutuar rreth rimëkëmbjes ekonomike. (Ndërtesa e TRUST-it, Rruga "Agim Ramadani", ora 11:00)

- Instituti Demokratik i Kosovës organizon konferencën për media ku do të shpalosen gjetjet nga analiza e burimit të problemeve në mos zbatimin e rekomandimeve të Auditorit të Përgjithshëm nga komunat. (Zyrat e KDI-së, ora 11:00)

-  Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione shqyrton raportin e panelit përzgjedhës për shqyrtimin e aplikacioneve, intervistim dhe listën e ngushtë të kandidatëve për Avokat të Popullit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 13:00)

-  Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë së virusit COVID-I9 nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës dëgon dëshmitë e dëshmitarëve. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 14:30)

- Organizata ETEA dhe Biblioteka “Hivzi Sulejmani” organizojn takim me shkrimtarin dhe kryetarin e Akademisë së Shkencave dhe Arteve, Mehmet Kraja. (Qendra për Edukim dhe Kulturë “Libart” në objektin e bibliotekës “Hivzi Sulejmani” në lagjen “Dardania”, ora 18:00)  .