03 Mars 2021

ATK dhe Dogana intensifikojn kontrollet nëpërmjet njësive të përbashkëta

Prishtinë, 13 nëntor - Zëvendës Drejtor i Përgjithshëm i ATK-së Ekrem Hysenaj me bashkëpunëtor ditën e enjte ka takuar zëvendësues, Drejtorin e Përgjithshëm të Doganës së Kosovës Bajram Rexhen dhe bashkëpunëtorët e tij,  me të cilët kanë diskutuar për tema të cilat ndërlidhjen me aktivitetet e dy institucioneve.

Ndër pikat kryesore të cilat u diskutuan, me theks të veçantë ishte ajo për planin e mbikëqyrjes për vendimet e lirimeve, si dhe angazhimet e përbashkëta në implementimin e  strategjisë për luftimin e ekonomisë joformale.

Për piken e parë u dakorduan që deri në fund të këtij viti të intensifikohen kontrollet nëpërmjet njësive të përbashkëta, fillimisht si fushë e parë me risk të lartë u identifikuan kontrollet e lirimeve nga akciza për burimet e energjisë (gazit, naftës etj), si dhe lirimet nga taksa doganore dhe me pas gradualisht edhe me kontrollet tjera të mallrave të liruara.

Ndërsa, tek pjesa e luftimit dhe parandalimit të ekonomisë jo-formale, diskutuan për njësitë respektive për zbatimin e strategjisë, sipas  planit të veprimit, i cili ka të  identifikuar sektorët të cilët paraqesin risk të lartë.

Të dy drejtoret e institucioneve kyçe për mbledhjen e të hyrave për vendin, u dakorduan që  të vazhdohet intensifikimi i bashkëpunimit edhe në fushat tjera,  të cilat konsiderohen të rëndësishme për të dyja agjencionet.

Ndër tjera, potencuan  se efikasiteti dhe angazhimi i pandërprerë, janë  mënyrat e vetme të cilat kontribuojnë  drejtpërdrejt në ndërtimin e shtetit  dhe njëherit  në ngritjen e  standardeve jetësore të popullit të Kosovës, veçanërisht në këtë periudhë ku jo vetëm vendi ynë po ballafaqohet me rrethanat e krijuara nga pandemia COVID 19, e cila në vazhdimësi është duke goditur mjaft rënd sektorin e ekonomisë.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Mars 2021 - Kolegji Ndërkombëtar i Biznesit në Mitrovicë inauguron projektin “Fuqizimi i autonomisë universitare dhe rritja e llogaridhënies e transparencës së universiteteve të Ballkanit Perëndimor”. (Selia e Kolegjit IBCM, ora 9:00)

- Mbahet seanca gjyqësore kundër të pandehurit Enis Ramadani për vepren penale 'Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve'. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Avokati i Popullit, Naim Qelaj viziton ekspozitën për fëmijët e vrarë gjatë luftës “Na ishte një herë që kurrë mos qoftë”. (Biblioteka “Hivzi Sylejmani” në Prishtinë, lagjja Dardania, ora 10:00)

- Parlamenti i dytë rural shqiptar organizon konferencë për të diskutuar sfidat dhe veprimet konkrete për mirëqenien e banorëve të zonave rurale. (Platforma Zoom, ora 10:00)

- Pas rritjes së numrit të rasteve me COVID-19 në Gjilan, kryetari i Komunës, Lutfi Haziri, mban konferencë për media pas takimit të Komitetit për menaxhimin dhe parandalimin e përhapjes së COVID-19. (Zyra e krytarit Haziri, ora 10:30)

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit organizon ceremoninë e shpërndarjes së librave të botuar dhe të blerë me financimin e Departamentit të Kulturës në MKRS. (Biblioteka Kombëtare e Kosovës, ora 11:00)