03 Mars 2021

AKB përgatit 14 kërkesa për partitë politike dhe Qeverinë

Prishtinë, 21 janar - Aleanca Kosovare e Bizneseve (AKB) organizon konferencën për media e rreth 14 kërkesave të AKB-se, bizneseve dhe konsumatoreve deri me 14 shkurt 2021, kur edhe përfundojnë zgjedhjet lidhur me rritjen e mirëqenies qytetare dhe pasurimin dhe implementimin e Ligjit për Rimëkëmbje Ekonomike per vitin 2021.

AKB ka përgatitur 14 kërkesa gjithëpërfshirëse qe do t'i adresohen Qeverise se Kosovës dhe Partive politike qe kan synim ulëse ne Parlamentin e Kosovës dhe formimin e institucioneve qeveritare, e qe këto kërkesa do te prekin interesin e çdo biznesi e qytetari për te tejkaluar krizën me lehte e krijuar nga Pandemia COVID 19 dhe rrethanat tjera.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Mars 2021 - Kolegji Ndërkombëtar i Biznesit në Mitrovicë inauguron projektin “Fuqizimi i autonomisë universitare dhe rritja e llogaridhënies e transparencës së universiteteve të Ballkanit Perëndimor”. (Selia e Kolegjit IBCM, ora 9:00)

- Mbahet seanca gjyqësore kundër të pandehurit Enis Ramadani për vepren penale 'Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve'. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Avokati i Popullit, Naim Qelaj viziton ekspozitën për fëmijët e vrarë gjatë luftës “Na ishte një herë që kurrë mos qoftë”. (Biblioteka “Hivzi Sylejmani” në Prishtinë, lagjja Dardania, ora 10:00)

- Parlamenti i dytë rural shqiptar organizon konferencë për të diskutuar sfidat dhe veprimet konkrete për mirëqenien e banorëve të zonave rurale. (Platforma Zoom, ora 10:00)

- Pas rritjes së numrit të rasteve me COVID-19 në Gjilan, kryetari i Komunës, Lutfi Haziri, mban konferencë për media pas takimit të Komitetit për menaxhimin dhe parandalimin e përhapjes së COVID-19. (Zyra e krytarit Haziri, ora 10:30)

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit organizon ceremoninë e shpërndarjes së librave të botuar dhe të blerë me financimin e Departamentit të Kulturës në MKRS. (Biblioteka Kombëtare e Kosovës, ora 11:00)