26 Janar 2020

Veterinarët e Kosovës marrin mbështetje për anëtarësim në simotrën evropiane

Berane, 30 gusht - Në kudër të “Veterinarski dani” (Dita e veterinarëve), që po mbahet në Berane të Malit të zi, kryetari i OVK-së, Arben Sinani, ka takuar homologët e tij, të cilët i ka njoftuar për aktivitetin e OVK-së dhe përgatitjet që po bëjnë për aplikim dhe anëtarësim në Federatën e Veteranëve të Evropës (FVE), për çka edhe mori mbështetje.

Nënkryetari i Odes së Malit të Zi, DMV. Bekim Hadžalić, përveç mbështetjes për anëtarësim, shprehi dëshirën e intensifikimit dhe bashkëpunimit të të dy odave.

E mbështetje për anëtarësim, OVK mori edhe nga i pari i veterinarëve evropian, Rens van Dobbenburg.

Ai i ka ofruar mbështetjen e tij dhe të odës që udhëheq për anëtarësimin e OVK-së.

“Nuk kam qenë asnjëherë në Kosovë dhe pres ftesë nga ju për ta vizituar”, tha Dobbenburg.

E me ftesë të kryetarit Sinani, ai së shpejti do ta vizitoj Kosovën.

Oda Veterinare Evropiane, është ombrellë për shoqatat veterinare nga 40 vende të Evropës. Ajo përfaqëson, përmes seksioneve, veterinerë që punojnë në fusha të ndryshme të profesionit, siç janë praktikuesit e veterinarisë (UEVP), oficerët e shtetit (EASVO), sigurinë ushqimore dhe shëndetin publik veterinar (UEVH) dhe veterinerët që punojnë në arsim, kërkim dhe industri (EVERI ).

Në gjirin e saj afër 200.000 veterinarë, ndërsa selinë e ka në Bruksel.

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 janar 2020

- Let’s Do It Kosova dhe Grupi për Mbrojtjen e Liqenit të Badocit organizojn aksion pastrimi në liqenin e Badocit. (Liqeni Badocit, ora 10:00 - nisja bëhet nga zyret e Let’s Do It Kosova, ora 9:30)

- Drejtoria për Kulturë Rini dhe Sport e Komunës së Istogut për nder të “Tre Dëshmorëve të Shkollës Shqipe “ do të organizoj turnirin ndërkombëtarë në shah UÇA.92. (Restorant Butrint në Istog, ora 10:30)