29 Maj 2020

Rusia doemos duhet ta kufizojë eksportin e grurit

Moskë, 4 gusht - Ministria ruse e Bujqësisë lajmëroi se nuk ka ndërmend ta kufizojë eksportin e grurit, ndonëse me miliona hektarë grurë janë asgjësuar gjatë thatësisë disajavëshe dhe zjarreve katastrofale.

Zëvendës ministri rus i Bujqësisë, Aleksandar Beljajev sqaroi se vendimi i këtillë është marrë me qëllim që të mos humben tregjet eksportuese, të cilat më vonë do të përvetësoheshin.

Paraprakisht u paraqitën spekulime se Rusia, e cila vlen si eksportuesi i tretë botëror i grurit, për një të tretën do ta zvogëlojë eksportin e kësaj kulture.

Sipas vlerësimeve, së paku një e pesta e rekoltit të sivjemë të grurit rus janë shkatërruar.

Çmimi i kësaj kulture drithërore në korrik është rritur për 50 për qind, duke tejkaluar 200 euro për një ton, që është shtrenjtimi i saj më i madh që është shënuar gjatë 30 viteve të fundit.

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 Maj 2020

- Mbahet mbledhja e jashtëzakonshme e Kuvendit Komunal të Prizrenit, e thirrur nga kryesuesi i Kuvendit. (Salla e shtëpisë së kulturës "Xhemajli Berisha", ora 10:00)

- Mbahet mbledhje e Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike, shqyrëtohet  raporti vjetor i përformancës se Zyrës Kombëtare të Auditimit për vitin 2019. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e pestë e rregullt e Kuvendit Komunal të Rahovecit për vitin 2020, në të cilën do të bëhët shqyrtimi i propozim vendimit për bartjen e tejkalimit të të hyrave vetanake nga viti 2019.  (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal, në objektin e ri të komunës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e radhës e Këshillit Gjyqësor të Kosovës. (Objekti i KGjK-së, ora 14:00)