27 Nëntor 2020

Organizata gjermane HELP ndihmon bujqësinë e Kosovës

Prishtinë, 26 shkurt - Zëvendësministri i Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural Firkrim Damka me bashkëpunëtorët ka pritur sot një delegacion gjerman nga organizata joqeveritare HELP,  të prirë nga Timo Stegelman dhe znj.Nathalie Siegriht.


Në këtë takim është biseduar për grante të  zhvillimit ekonomik që organizata gjermane HELP do t’i  implementojë në Kosove. 


Duke marrë parasysh se shumica e granteve brenda këtij projekti do të jepen në sektorin e bujqësisë, pesha e takimit ka qenë me rëndësi edhe më të madhe, ngase përfaqësuesit e kësaj organizate e kanë parë të udhës që të informojnë ministrinë rreth objektivave zhvillimore të këtij projekti që do të shtrihet në tërë territorin e Kosovës, për të themeluar kështu sa më shumë biznese të vogla.


Zv.Ministri Damka, pasi ka falënderuar delegacionin gjerman për  interesimin e tyre që kanë  shfaqur për zhvillimin e bujqësisë kosovare, ai më pas  ka dhënë një shpejgim të gjerë përkitazi me rrjedhat në bujqësinë e Kosovës, duke shënjestruar sukseset e shënuara në realizimin e projekteve konkrete në mbështetje të fermerëve kosovarë.

 

Në takim është shprehur gatishmëria që të dyja palët të vazhdojnë bashkëpunimin gjatë periudhës vijuese.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Nëntor 2020

- Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit shqyrton shkresën nga Malcolm Simmons, ish kryetar i Asamblese së Gjyqtarëve të EULEX-it, përfaqësuar sipas autorizimit nga dr. Artan Qerkini, avokat. (Ndertesa e Kuvendit, salla N302, ora 9:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Instituti për Politika Zhvillimore mban konferencë për media me temë “Promovimi i efiçiencës së energjisë dhe burimeve të ripërtëritshme në Kosovë”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi, merr pjesë në nisjen e asfaltimit të zgjerimit të llotit të 4 të rrugës Podujevë - Prishtinë, gjegjësisht në fshatin Llugë. (Rruga Podujevë - Prishtinë, fshati Llugë, ora 11:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti merr pjesë në shënimin e Ditës së Forcës së Sigurisë së Kosovës. (Kazerma Adem Jashari në Prishtinë, ora 12:00)

- Ministria e Mbrojtjes organizon ceremoninë e shënimit të Ditës së Forcës. (Ambientet e kazermës “Adem Jashari” në Prishtinë, ora 12:00)

- Aleanca Kosovare e Bizneseve  Kryeministri Avdullah Hoti do e përcjellin realizimin e eksportit të produkteve kosovare në Serbi e që lidhet me marrveshëjen në Shtëpinë e Bardhë në Washington për bashkëpunim ekonomik Kosovë - Serbi e cila pason me një marrëveshje mes dy operatorëve ekonomik. (Objekti i Agrokosova Holiding në zona industriale - Shirokë, Suharekë, ora 14:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti në kuadër të Javës së Biznesit Kosovar 2020, viziton Verarinë ‘’Agro Kosova Holding ’’ në Suharekë. (Veraria ‘’Agro Kosova Holding ’’, Suharekë, ora 14:00)

 

- Partia Demokratike e Kosovës, Dega në Podujevë, bën sot përmbylljen e fushatës zgjedhore përmes një konference për media. (Restorant “Artela”, ora 14:00)