24 Tetor 2020

Nënshkruhet Memorandumi për mbështetjen e shfrytëzimit të tokave

Prishtinë, 19 nëntor - Në hapësirën e hotelit “Solid” i cili gjendet në komunën e Therandës do të nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit për projektin “Mbështetje e Mëtutjeshme e Shfrytëzimit të Tokave - EULUP”, ndërmjet Zyrës Ndërlidhëse të Komisionit Evropian (ECLO), Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR), Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH), si dhe Kuvendit Komunal të Therandës, Vitisë, Kaçanikut, Graçanicës, Burimit, Pejës dhe Prishtinës.

Çështjet kryesore me të cilat merret projekti janë: problemet e shfrytëzimit të tokës, bujqësia për ekzistencë, copëzimi i tokave, ndërtimi i pakontrolluar dhe ndotja e tokave bujqësore, etj.

Projektin “Mbështetje e Mëtutjeshme Shfrytëzimit të Tokave” e menaxhon ECLO dhe e implementon konzorciumi në përbërje të GFA Consulting Group GmbH (udhëheqëse), BVVG e Gjermanisë, DLG e Holandës dhe do të zgjasë 24 muaj, përkatësisht deri në shkurt të vitit 2012-të.

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 Tetor 2020

- Federata e Futbollit e Kosovës rifillon fazen finale te projektit “Elite Youth Development U15”. (Fusha “Top Football” në fshatin Mazgit, ora 9:00)

- Federata e pingpongut të Kosovës organizon kampionatet individuale për U21/e (1999), dhe Veteran. (Shkolla fillore Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)