27 Nëntor 2021

Komuna e Mitrovicës dhe IADK mbështesin 18 fermer me pajisje bujqësore

Mitrovicë, 6 tetor - Komuna e Mitrovicës në bashkëpunim me Iniciativën për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosovës (IADK) në kuadër të projektit "Mbështetja e punësimit të të rinjve dhe grave në zonat rurale përmes zhvillimit të bujqësisë" kanë bërë shpërndarjen e pajisjeve bujqësore për 18 përfitues të komunës sonë.

Në këtë takim të pranishëm ishin kryetari i komunës, Agim Bahtiri, Zenel Bunjaku, drejtor ekzekutiv i IADK, Luigi Brusa, Shef i Sektorit për Bashkëpunim nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë, drejtori për Bujqësi dhe Zhvillim Rural, Ekrem Sadiku.

Në fjalën e tij, kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, falënderoi IADK-në dhe Bashkimin Evropian për mbështetjen e tyre në zhvillimin e bujqësisë dhe subvencionimin e fermerëve.

“Falënderoj IADK- në për bashkëpunimin e shkëlqyer me komunën tonë ne realizimin e disa projekteve në sektorin e bujqësisë, ndërsa përgëzoj të gjithë fermerët përfitues të cilët me këto pajisje do të mund të kultivojnë më shumë produkte të freskëta vendore në tregun tonë, do të përmirësojnë produktivitetin dhe do të rrisin efikasitetin e fermës së tyre”, ka theksuar kryetari Bahtiri.

Ai më tutje ka shtuar se mbetet prioritet i qeverisjes zhvillimi i bujqësisë sepse kështu do të përmirësohet edhe standardi i jetës në komunën tonë.

Ndërsa, drejtori ekzekutiv i IADK –së, Zenel Bunjaku shprehu falënderime për donatorin për kontributin e dhënë që ka mundësuar përkrahjen e përfituesve të projektit si dhe komunës së Mitrovicës si bashkëfinancues i projektit.

Në anën tjetër, shefi i Sektorit për Bashkëpunim nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë, Luigi Brusa, uroi të gjithë përfituesit dhe falënderoi organizatën IADK për zhvillimin e bujqësisë në Kosovë dhe përkrahjen e fermerëve të vegjël në sektorë të ndryshëm të bujqësisë.

Kurse, 18 përfituesit  të cilët janë pajisur me freza, spërkatëse, mullinj për bluarje të drithërave, mbledhëse bari, makina mbjellëse, janë shprehur mirënjohës për mbështetjen e vazhdueshme të treguar nga komuna e Mitrovicës në lehtësimin dhe zhvillimin e veprimtarive të tyre.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Nëntor 2021

- Forca e Sigurisë së Kosovës organizon manifestimin qendror të Ditës së Forcës ku do të marrin pjesë udhëheqësit më të lartë shtetërorë. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 10:00)

- Komuna e Skenderajt përuron poligonin sportiv në fshatin Burojë. (Tek shkolla fillore Abedin Rexha,ora 10:00)

- Komuna e Malishevës vendos buqeta me lule të shtatorja e Adem Jasharit. (Malishevë, ora 10:00)

- Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani merr pjesë në shënimin e Ditës së Forcës së Sigurisë së Kosovës. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 10:00)

- Komuna e Skenderajt përuron poligonin sportiv në fshatin Kuqicë. (Kuqicë, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e përbashkët e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Republikës së Kosovës dhe Ministrisë së Kulturës së Republikës së Shqipërisë. (Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit në Tiranë, ora 11:00)

- Forca e Sigurisë së Kosovës, me rastin e Ditës së Forcës organizon “Ditën e Hapur’’. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 11:00)

- Komuna e Malishevës viziton varrezat e dëshmorëve në qytet, Kleçkë dhe Prekz. (Malishevë, ora 11:00)

- Komuna e Skenderajt përuron shtegun për çiklistë. (Rruga Merita Murtezi në Skenderaj, ora 12:00)

- Komuna e Skenderajt  organizon natën e dytë të festivalit Rapsodia shqiptare. (Qendra e Kulturës Hasan Prishtina, ora 16:00)