18 Tetor 2021

Hapet festa për vjeljen e rrushit në Rahovec

Rahovec, 7 shtator - Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci ka marrë pjesë sot në ceremoninë e hapjes së Festës për Vjeljen e Rrushit në Komunën e Rahovecit.

Me këtë rast, Ministri Peci ka vizituar plantacionet me vreshta në këtë komunë dhe ka përgëzuar vreshtarët për punën e tyre frytdhënëse dhe angazhimin e tyre në zhvillimin dhe avancimin e veprimtarive të tyre në sektorin e vreshtarisë dhe verëtarisë.

Ai gjithashtu ka vizituar edhe bodrumet e njohura vendore, si dhe prodhuesit e verës me të cilët ka bashkëbiseduar për nevojat e sektorit të verëtarisë dhe vreshtarisë.  

Mbështetje të vazhdueshme ai ju ka premtuar vreshtarëve, të cilët theksoi se do të kenë përkrahjen e tij përmes politikave të duhura dhe programeve të avancuara dhe më këtë rast i ka ftuar ata që nga e mërkura të aplikojnë për mbështetje në kuadër të Programit të Pagesave Direkte për vitin 2021.

“Nesër do të hapim thirrjen për aplikim për fermerët për të gjitha kategoritë dhe kulturat bujqësore në kuadër të Programit të Pagesave Direkte me një buxhet prej 21 milionë euro, ndërsa në total mbështetja e dhënë nga Ministria e Bujqësisë gjatë këtij viti do të arrijë vlerën e 50 milionë euro, duke përfshirë këtu edhe mbështetjen për vreshtarët”, ka thënë Ministri Peci.

Ndryshe, MBPZhR-ja, sektorin e vreshtarisë dhe verëtarisë e përkrahë çdo vit përmes Programit të Pagesave Direkte dhe  Programit të Zhvillimit Rural.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 Tetor 2021

 - Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve dhe Auditorja e Përgjithshme e ZKA-së raportojnë para Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike lidhur me shqyrtimin e Raportit Vjetor të Auditimit për vitin 2020. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij, CHwB Kosova organizon Ilucidare Playground: “Guralec: Moving Rocks” dhe Konferencën “Përtej mureve dhe bindjeve”. Kinema Jusuf Gërvalla në Pejë