09 Gusht 2020

Banorët protestojnë për ndalimin e gurthyesit në Bjeshkët e Pashtrikut

Prishtinë, 30 maj - Banorët e fshatit Kusar si dhe fshatrave për rreth kanë njoftuar së sot do të organizojnë protestë paqësore para Kuvendit Komunal të Gjakovës.

 Kjo protestë organizohet për ndalimin e gurthyesit në Bjeshkët e Pashtrikut, e cila është zonë e mbrojtur me Planin Zhvillimor të Komunës së Gjakovës.

Protesta mbahet pasi që institucionet, përkatësisht Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor dhe Komuna e Gjakovës nuk po reagojnë në mbrojtje të natyrës duke mos e revokuar pëlqimin mjedisor dhe lejen për ndërtimin e gurëthyesit në Bjeshkët e Pashtrikut.

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 Gusht 2020

- Qendra në Shtetet e Bashkuara të Amerikës organizon Tubimin e parë interaktiv virtual me Kryeministrin e katërt të Republikës së Kosovës, Albin Kurti, për të diskutuar situatën aktuale politike në Republikën e Kosovës dhe rolin që mund të luajnë shqiptaro-amerikanët dhe shqiptaro-kanadezët në zgjedhjet e ardhshme. (Virtualisht në Zoom:  https://bit.ly/LVVShBAAug9, 13:00)