21 Gusht 2018

Ambasadori Delawie viziton Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë

Prishtinë, 31 janar - Ambasadori i Shteteve te Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Greek Delawie viziton Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë të Kosovë.

Kjo ngjarje do të vë theksin në suksesin e sistemit të ri elektronik në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë të Kosovës. 

Sistemi i ri i Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë të Kosovës, i mbështetur nga USAID-i, i ofron Agjencisë qasje në kohë reale në të gjitha aktivitetet e sektorit veterinar dhe fitosanitar për të gjitha produktet ushqimore që importohen nëpër kalimet kufitare të Kosovës, inspektimet brenda Kosovës dhe të gjitha të hyrat e realizuara nga Agjencia si kompensim për shërbimet e ofruara.    

Kalendari

Ngjarjet e datës 21 Gusht 2018  - Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës organizon manifestimin qendror, kushtuar festës së Kurban - Bajramit Xhamine e Madhe në Prishtinë. (Xhamia e Madhe në Prishtinë, ora 5:10)

- Me rastin e festës së Kurban - Bajramit, Ditën e parë, kryesia e e Bashkësisë Islame të Kosovës, si tradicionalisht organizon pritje përurimi. (Selia e Kryesisë, ora 9:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj me rastin e Festës së Kurban Bajramit, viziton Bashkësinë Islame të Kosovës. (Bashkësia Islame e Kosovës, ora 9:00)

- Kryeparlamentari Kadri Veseli, me rastin e Festës së Kurban Bajramit, viziton Bashkësinë Islame të Kosovës. (Selia e Bashkësisë Islame të Kosovës, ora 10:30)

- Me rastin e festës së Kurban Bajramit, kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, do të bëjë dorëzimin e dhuratave si donacionit në vlerë prej 7.500 euro për 250 fëmijë në Klinikën e Pediatrisë në QKUK. (Klinika e Pediatrisë, ora 12:30)

- Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, do të shpërndajë dhurata për 70 fëmijë te SOS Fshatit në vlerë prej 2.450 euro. (SOS Fshati, ora 13:30)

- Mbahet Festivali i promovimit të Kulturës dhe Muzikës Romë në Graqanicë. (Lagja rome në Graqanicë, ora 18:00)