10 Korrik 2020

UNDP dhe Universum fillojne shkollën mbi zhvillimin njerëzor

Prishtinë, 21 mars - Sot, UNDP dhe Kolegji Universitar Universum nënshkruan një Memorandum të Mirëkuptimit (MoU) për fillimin e shkollës mbi zhvillim të qëndrueshëm njerëzor, e para e këtij lloji në Kosovë dhe rajon.

Shkolla do të fillojë më 16 prill dhe do të zgjasë dhjetë ditë me qëllim kryesor të arsimimit të pjesëmarrësve rreth trendeve aktuale dhe në zhvillim e sipër të zhvillimit njerëzor në nivel global, rajonal dhe kombëtar.

Pjesëmarrësit e shkollës do të kenë qasje në bibliotekën elektronike dhe në forumin on-line për të marrë pjesë në diskutime që do të drejtohen nga facilitatorë tematik.

25 studentët më të mirë do të përzgjidhen bazuar në rekomandimet e profesorëve dhe nivelin e dijenisë së gjuhës angleze.

Kursi do të përbëhet nga ushtrime praktike dhe diskutime të udhëhequra nga ekspertë dhe profesionistë të fushave të ndryshme nga UNDP-ja, rrethi akademik dhe organizatat ndërkombëtare zhvillimore.

Memorandumi u nënshkrua nga  Osnat Lubrani,Koordinatore e KB-së për Zhvillim dhe Përfaqësuese e Përhershme e UNDP-së dhe Arlinda Berisha,  UD e Drejtoreshës në Kolegjin Universitar Universum.

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 Korrik 2020

- Shoqata e Radio Taxive “Pasagjeri” organizon protestë për shkak të mosplotësimit të kërkesave nga Komuna e Prishtinës. (Nisj nga rrethrrotullimi “Te Fontana” në Ulpianë, ora 10:00)

- Drejtoria e Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik do të bëjë hapjen e Qendrës Artizanale në Prizren, ku do të mbahen pesë kurse të ndryshme si: Djegie ne Dru, Reliev në letër, Rrobaqepje, Punim të Shajakut si dhe Dizajnimi i Veshjeve Moderne. (ish objektin e Megasportit në qendër të Prizrenit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi do të vizitojë Komunën e Gjakovës ku do të takohet me Kryetarin e Komunës së Gjakovës Ardian Gjini. (Komuna e Gjakovës, ora 11:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora 11:00)

- Banorët e lagjes “Qendra” protestojnë, të pakënaqur me parkingjet dhe shërbimet komunale. (Rr.“Rexhep Luci”, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Ndërmarrjen publike ‘’KRU Gjakova’’. (Gjakovë, ora 11:30)

- Komitetit Emergjent të Gjilanit mban konferencë për media pas 27 rasteve të reja pozitive me COVID-19. (Qendra Operative Emergjente, Qendra e Studentëve, ora 11:30)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Impiantin e Trajtimit të Ujërave të Ndotura projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 11:50)

- Ministri i Drejtësisë, Selim Selimi mban konferencë për media. (Ministria Drejtësisë, salla 914, ora 12:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë ndërmarrjen publike Ngrohtorja e Qytetit – ndërtimi i Ngrohtores së re të qytetit Impianti I koogjenerimit me biomasë, projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 12:20)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 16:00)