06 Gusht 2020

Publikohet raporti për nevojat e fëmijëve me nevoja të veçanta në arsim

Prishtinë, 27 dhjetor - Me rastin e publikimit të Raportit “Mos supozo nevojat e mia”, i nxjerrë nga projekti që Këshilli Rinor Kosovar zbaton nën përkrahje të Save the Children mbahet tryezë e rrumbullakët me temën diskutuese “Gjithëpërfshirja në Arsim”.

Raporti përfshinë identifikimin e nevojave kryesore të fëmijëve me nevoja të veçanta në arsimin fillor në Kosovë, si dhe adresimin e tyre pranë organeve kompetente për të siguruar gjithëpërfshirje më të lartë arsimore.

Gjithashtu, në takim do të lansohet edhe Video Animacioni i punuar nga vetë fëmijët. 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Gusht 2020 - Mbahet mbledhja e rregullt e Kuvendit të Komunës së Prizrenit. (Tek Shtëpia e Kulturës “Xhemajli Berisha”, ora 10:00)

- Ministri i Punëve të Brendshme Agim  Veliu, Ministri i Infrastrukturës Arban Abrashi dhe Ministri i Bujqësisë Besian Mustafa vizitojnë komunën e Istogut. (Zyra e Kryetarit të Istogut, ora 11:00)

- Lëvizja Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Oborri i Kuvendit të Kosovës, ora 12:00)

- Nënshkruhet Memorandum Bashkëpunimi mes drejtorëve të organizatave ETEA dhe The Library Project Kosovo dhe drejtorëve të Drejtorive Komunale të Arsimit te Prishtinës, Gjilanit dhe Obiliqit. (Hapësirat Qendrës për Edukim dhe Kulturë "Libart", objekti i bibliotekës "Hivzi Sulejmani" në lagjen "Dardania", ora 14:00)