03 Prill 2020

Një numër i madh i çerdheve po punojnë pa licencë nga MASHT-i

Prishtinë, 24 shkurt - Së fundi në Prishtinë në një çerdhe private një kujdestare keqtrajtoi një fëmijë. Kjo ngjarje ka ngjallur reagime të shumta nga publiku. Kjo çerdhe nuk kishe marrë licencë.

Kryeinspektori i Inspektoratit Arsimor të Kosovës, Defrim Gashi, tha se është një numër i konsiderueshëm i çerdheve po punojnë pa marrë licencë.

“Procedura për licencë është shumë e thjesht, por disa nuk duanë të marrin licencë, Ne kemi udhëzimin admininistrativ, i cili parasheh për çdo gjë që të merret licenca”, tha ai Sot në emisionin e mëngjesit "Mirëmëngjesi Kosovë", në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

AI bëri me dije se tani Kosova ka 122 çerdhe të licencuara, kurse të tjerat janë pa licencë. Sipas tij MASHT ka rekomanduar të mbyllen rreth 30 çerdhe.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Prill 2020

- Banka Qendrore e Republikës së Kosovës mban konferencën për shtyp për zhvillimet në sektorin financiar pas paraqitjes së Pandemisë Covid 19. (Ndërtesa e BQK-së, ora 11:00)

- Kompanitë Rajonale e largimit dhe grumbullimit te Mbeturinave mban konferencë për medie (Zyret e Kompanisë “Pastrimi", ora 12:00)

- Kompania Rajonale e Ujësjellësit 'Prishtina' të bëjë pastrimin e rezervuarit të ujit në objektin prodhues Kroni në komunën e Fushë Kosovës.