20 Shtator 2017

Prezantohen aktet nënligjore të licencimit të mësimdhënësve

Prishtinë, 20 prill - Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, ka prezantuar sot pakon e akteve nënligjore, e cila ka për qëllim rregullimin e fushës së licencimit të mësimdhënësve, avancimit në karrierë, zhvillimit profesional të tyre, procesin e vlerësimit të performancës, funksionalizimin e Këshillit Shtetëror për Licencim të Mësimdhënësve, si dhe procedurat e aprovimit të programeve të trajnimit për mësimdhënës.

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami, me këtë rast, tha se përmes kësaj pakete, Qeveria e Kosovës, përkatësisht Ministria e Arsimit po e rregullon profesionin e mësimdhënësit si profesion me interes të veçantë publik.

“Këto katër udhëzime administrative ofrojnë një kornizë të shkëlqyeshme të ndërtimit të karrierës për mësimdhënës gjatë gjithë jetës”, tha Ministri, ndërsa theksoi se rruga për përmirësimin e sistemit arsimor janë mësimdhënësit e motivuar, të përkushtuar, të cilët do të ndërrojnë komplet sistemin arsimor.

“Kjo kornizë ofron gjithçka që duhet të bëj një shtet për të bërë profesionin e mësimdhënësit një profesion atraktiv, të kërkuar në tregun e punës, por edhe llogaridhënës”, tha ministri Bajrami.

Në këtë drejtim, ministri Bajrami theksoi nevojën e implementimit të këtyre Udhëzimeve Administrative, të cilat do të fillojnë të zbatohen menjëherë. Prandaj, ai kërkoi partneritetin e komunave që të informojnë mësimdhënësit me rregullat e reja, si punëdhënës të tyre.

Ndërsa, z. Selim Mehmeti, kryetar i Këshillit Shtetëror për Licencim të Mësimdhënësve bëri një prezantim më të detajuar të këtyre dokumenteve që rregullojnë fushën e licencimit dhe zhvillimit të mësimdhënësve në karrierë.

 

 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 21 Shtator 2017 - Programi "Kërko Drejtësi” i financuar nga Departamenti i SHBA-së në bashkëpunim me Odën e Avokatëve të Kosovës mbajn takimin e fundit të programit D4J. (Hotel Emerald, ora 9:15)

- Drejtori i Misionit të USAID-it Xhejms Houp do të merr pjesë në hapjen e punëtorive të programit të USAID-it për Përkrahje Adoleshentëve pas mësimit të rregullt. (Auditoriumi i Fakultetit të Edukimit, Universiteti i Prishtinës, ora 9:30)

- Kolegji i Shkencave të Aplikuara Teknike “Tempulli” dhe Asociacioni Kosovar i Motorizimit “AMRKS” organizon tryezë diskutimi për shënimin e Ditës Evropiane pa viktima në rrugë. (Ndërtesa e Kolegjit “Tempulli” në Prishtinë,  ora 10:00) 

- Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi do të vizitojë Komunën e Vushtrisë dhe do të takohet me kryetarin e Komunës Bajram Mulaku. (Ambientet e komunës, ora 13:00)

- Në kuadër të konferencës ndërkombëtare “Kultura dhe Paqja në Ballkan - Roli i Parlamentarëve” zhvillohet aktiviteti “Udha e Paqes”. (Sheshi “Zahir Pajaziti”, ora 14:00)

- Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi do të vizitojë Kalanë e Harilaqit, në Fushë Kosovë. (Kalaja e Harilaqit, ora 15:00)

- Lidhja Demokratike e Kosovës ju njofton do ta hapë fushatën zgjedhore për Zgjedhjet Lokale 2017, ku do të prezantojë kandidatët për kryetar komunash. (Salla “1 Tetori” në Prishtinë, ora 17:00)

- Fondacioni Aksioni për Nëna dhe Fëmijë dhe Crimson Capital organizon ngjarjen tradicionale e përvitshme në skenën e filantropisë në Kosovë “Të vallëzojmë për nënat dhe fëmijët – Let’s Dance”. (Duplex, ora 20:00)