22 Gusht 2017

APEC parashikon rritje ekonomike prej 3.8 për qind

Hanoi, 18 maj - Vendet e APEC-ut do të shënojnë një rritje ekonomike prej 3,8 për qind në vitin 2017 dhe 2018 më i lartë se niveli mesatar të botës, thekon një raporti i fundit i Bashkëpunimit Ekonomik të Azi Paqësorit i publikuar në Hanoi.

Raporti parashikon se në periudhën afatshkurtër, ekonomia e anëtarëve të APEC-ut dhe e mbarë botës do të rritet, për shkak të aktivitetit tregtar dhe të investimeve si dhe zbatimit të reformave financiare nga Kina dhe ShBA-ja për të nxitur rritjen ekonomike.

Por ndërkohë raporti nënvizon ekzistencën e faktorëve të pasigurisë që mund të ndikojnë tregtinë dhe investimet dhe japin ndikim negativ për rritjen ekonomike.

Në vitin 2016, rritja ekonomike të anëtarëve të APEC-ut ishte 3.5%, pak më të ulët se 3.6% e vitit 2015. Numri i popullsisë i vendeve të APEC-ut arriti në 3 miliardë banorë, ndërsa vëllimi i tregtisë zë gjysmën e atij mbarë botëror. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 Gusht 2017

 - Arritja e Arkivolit të ish kryeministrit te Kosovës, Bajram Rexhepi. (Aeroporti Ndërkombëtar "Adem Jashari", ora 8:30)

- Komisioni i Veçantë për organizimin e ceremonisë mortore organizon homazhe për ish-Kryeministrin e Kosovës, Bajram Rexhepi. (Holli i Kuvendit të Republikës së Kosovës, ora 10:00)

- Nën Patronatin e Kryeministrit të Kosovës, Isa Mustafa mbahet mbledhje Komemorative për ish-Kryeministrin Rexhepi. (Teatrin Kombëtar, ora 12:00)

  - Arritja e Arkivolit të ish kryeministrit te Kosovës, Bajram Rexhepi qëndron në shtëpi të të ndjerit. (Suhodoll, ora 13:30)

- Kuvendi Komunal të Mitrovicës organizon homazhe për ish kryeministrin Rexhepi. (Kuvendi Komunal i Mitrovicës, ora 15:00)

- Nisja e Arkivolit nga Kuvendi Komunal i Mitrovicës për te varrezat në Shipol. (Shipol, ora16:00)

- Nën Patronatin e Kryeministrit të Kosovës, Isa Mustafa mbahet Ceremonia e varrimit te ish kryeminsitrit Rexhepi. (Shipol, ora 16:30)