17 Shtator 2019

Italianët hapin kompani në Mitrovicë

Mitrovicë, 12 mars - Për herë të parë në Komunën e Mitrovicës është regjistruar një kompani e huaj. Kjo është bërë para disa ditësh nga një grup biznesmenësh  italianë, të cilët paraprakisht janë bindur me kushtet e volitshme dhe mundësitë e mira për biznes që ofron Mitrovica.

Kryetari i komunës, Avni Kastrati, i ka inkurajuar biznesmenët italianë që të regjistrojnë kompaninë, duke ju ofruar krejt lehtësirat e mundshme për operim. Në këtë kontekst atyre ju ka ofruar edhe një hapësirë në Parkun e Biznesit, që ata ta kenë një zyrë sa për fillim të biznesit në Mitrovicë.

Duke folur më tepër për këtë rast që jep shpresë për të ardhmen e ekonomisë në Mitrovicë, drejtori për Financa dhe Zhvillim Ekonomik, Rrustem Abiti, theksoi se javën që shkoi një grup biznesesh e vizituan Komunën e Mitrovicë, me ç’rast shprehën gatishmërinë që ta themelojnë një biznes në Mitrovicë.

“Kjo u bë pasi ata panë që Komuna e Mitrovicës gjithnjë e më shumë është duke krijuar kushte më të volitshme dhe infrastrukturë më të mirë për zhvillimin e biznesit”.

Ai tha se brenda dite kanë bërë të mundur që të regjistrohet ky biznes. “Si lëmi kryesore e biznesit është lëmia e projektimit dhe ndërtimit, por në këtë kuadër ka edhe punë tjera që mendojnë t’i kryejnë në komunë dhe më gjerë”.
 
Sipas tij, Mitrovica do vazhdoj të punoj që të jetë atraktive për investitor të jashtëm. “Viti 2012 lirisht mund të cilësohet si vit zhvillimor për Mitrovicën, e cila ka përfituar investime kapitale në realizimin e projekteve zhvillimore që kanë ndikim të drejtpërdrejtë në zhvillimin ekonomik dhe rritjen së punësimit”.

Në këtë drejtim ai përmend projektet që kanë filluar vitin 2012 e vazhdojnë gjerë në vitin 2014, të cilat  kapin një shumë buxhetore afër 50 milionë euro.

“Këto projekte përveç zhvillimit ekonomik dhe infrastrukturës krijojnë edhe një ambient më të volitshëm për biznese dhe investime biznesore të jashtme”.

Në anën tjetër, Gabriele Pazzaglia, një nga biznesmenët e pranishëm me rastin e regjistrimit të kompanisë italiane, falënderoi kryetarin Kastrati dhe drejtorin Abiti për mbështetjen.

“Mikpritja dhe mbështetja për biznesmenë do të reflektohet pozitivisht në zhvillimin ekomomik të qytetit tuaj”.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 17 shtator 2019 - Mbahet dita e dytë e  konferencës më të madhe për zhvillimin e qëndrueshëm në rajon më temë 'Energjia për tv ardhmen'. (Hotel Emerald, ora 9:30)

- Komuna e Gjilanit bën homazhe në 20-vjetorin e rivarrimit të dëshmorëve të kombit. (Kodra e Dëshmorëve në Gjilan, 10:00)

- Komuna e Rahovecit mban mbledhjen e nëntë te rregullt te Komiteti për Politik dhe Financa. (Rahovec, ora 10:00)  

- Me rastin e vdekjes së veprimtarit të shquar romë, Nexhip Menekshe do të mbahet mbledhje komemorative për të kujtuar veprimtarin e pasur të së ndjerit si: dramaturg, gazetar, poet dhe arsimtar të gjuhës rome. (Shtepia e Kulturës “Xhemajli Berisha” në Prizren, ora 11:00)

-  Lëvizja Fol organizon diskutimin e radhës në kuadër të Forumit Fol Hapur me kandidatin e Vetëvendosjes për Kryeministër, Albin Kurti. (Zyrat e Lëvizjes FOL,  ora 11:00)

- Ambasada Hungareze në Prishtinë bën prezantimin e programit për Javët e Kulturës Hungareze, të shoqëruar me nga një gotë verë, dhe biseda joformale me gazetarët. (Ambasada e Hungarisë, rr. Arben Xheladini 157 në Prishtinë, ora: 13:30)

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve organizon tërheqjen e shortit për renditjen e subjekteve politike në fletëvotim për zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës që do të mbahen më 6 tetor 2019. (Ndërtesa e KQZ-së, kati 4, ora 16:00)   

- Komuna e Gjilanit shënonë 20-vjetorin e rivarrimit të dëshmorëve të kombit. (Teatri i qytetit në Gjilan, 16:00)