26 Nëntor 2022

Turqia është vizituar nga 11,3 milionë turistë të huaj në pesë muaj

Ankara, 20 qershor - Turqia është vizituar nga 11,3 milionë turistë të huaj gjatë pesë muajve të parë të vitit, sipas shifrave zyrtare të publikuara sot.

Numri i të huajve që vizituan Turqia-n në periudhën janar-maj është rritur për 207,1 për qind në bazë vjetore.

Stambolli, qyteti më i madh i Turqia-s për nga popullsia dhe një nga destinacionet kryesore turistike, mirëpriti 46,8 për qind të të gjithë vizitorëve të huaj, ose gati 5,3 milionë, në periudhën pesëmujore.

Ai u pasua nga qyteti turistik mesdhetar i Antalya-s me 2,25 milionë turistë të huaj dhe Edirne në veriperëndim të Turqia-s, e cila kufizohet me Bullgarinë dhe Greqinë, me 1,3 milionë vizitorë të huaj.

Për sa u përket përkatësisë të turistëve të huaj, Gjermania zuri vendin e parë me 11,6 për qind, afro 1,3 milion vizitorë, në të njëjtën periudhë, e ndjekur nga Bullgaria (8,4 për qind) dhe Rusia (7,55 për qind).

Vetëm në maj, 3,8 milionë të huaj vizituan vendin, me një rritje prej 308,5 për qind më shumë në bazë vjetore.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)