07 Shkurt 2023

Largohen mbi 300 thasë dhe 4 kamionë me mbeturina në Brezovicë

Brezovicë, 22 maj - Sot ka filluar aksioni “Ta Pastrojmë Brezovicën”, ku u larguan më shumë se 300 thasë si dhe 4 kamionë me mbeturina të përziera.

Ne këtë aksion kanë qenë pjesëmarrës rreth 100 vullnetarë nga të gjitha grupmoshat. Vlen të përmendet se pjesë e aksionit ishin edhe banorët lokal nga të gjitha komunitetet si dhe punëtorë nga bizneset lokale.

Aksioni për pastrimin e Brezovicës do të vazhdojë edhe nesër për shkak të sasisë së madhe të mbeturinave, ky aksion do të realizohet vullnetarisht me makineri nga kompani private.

Let’s Do It është jashtëzakonisht e shqetësuar nga ndotja e madhe me mbeturina në Brezovicë, një nga atraksionet turstike më mëdha dhe të bukura në vend. Është urgjente që isntitucionet përgjegjëse të trajtojnë shumë më seriozisht këtë zone dhe mirëmbajta e hapësirave të saj të shndërrohet në prioritet.

Let’s Do It u bënë thirrje edhe qytetarëve që të jenë shumë të përgjegjshëm dhe të ndryshojnë sjelljen e tyre të gabuar karshi mjedisit.

Mjedisi është shtëpia jonë e përbashkët, ta ruajmë atë për veten, familjen, shtetin dhe gjeneratat që do të vijnë.

Aktivitetet për eliminimin e deponive ilegale të mbeturinave do të vazhdojnë edhe gjatë javëve dhe muajve në vazhdim derisa të arrihet një zgjidhje afatgjate.

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 shkurt 2023

 - Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport, shqyrton Projektligjin pÑ‘r Agjencinë e Kosovës për Akreditim. (Kuvendi i Kosovës, salla N303, ora 10:00)
    
- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti, shqyrton Planin e Performancës për vitin 2023, të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 11:00)
    
- Kryetari i Gjilanit, Alban Hyseni, së bashku me përfaqësuesit e grupeve të qytetarëve organizon ceremoninë për nënshkrimin e Agjendës së Kontratës Sociale për Gjilanin, që është zotim i përbashkët nëpërmjet zyrtarëve të Komunës dhe qytetarëve për të përmirësuar komunikimin, bashkëpunimin dhe veprimet kolektive. (Shkolla e Mesme e Muzikës, Gjilan, ora 12:00)
    
- Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, raporton në Komisionin për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim. Temë diskutimi është plani Hapësinor i Parkut Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 13:00)

- Kryetari i Komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi, do të dorëzojë Kallëzim Penal në Prokurorinë Speciale në Prishtinë, për keqpërdorimin e mjeteve të Qeverisë së Kosovës nga ana e Këshillit Kombëtar Shqiptar. (Ndërtesa e Prokurorisë, ora 14:00)  
    
- Një delegacion i ambasadorëve të shteteve të QUINT-it në selinë e OSBE-së në Vjenë të Austrisë, vizitojnë Akademinë e Kosovës për Siguri Publike. I pranishëm do të jetë dhe ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla. (Akademia për Siguri Publike, Vushtrri, ora 14:25)