31 Korrik 2021

Skanerët e Doganës zbulojnë mallra të fshehura

Prishtinë, 16 qershor - Dogana e Republikës së Kosovës ka bërë të ditur se sot në orët e mëngjesit oficerët doganor parandaluan kontrabandimin e mallrave të ndaluara.  

Në Aeroportin ndërkombëtar “Adem Jashari” oficerët dogana kanë ndaluar për kontroll një udhëtar, i cili ka kaluar në kanalin e gjelbër dhe është selektuar për kontroll.

Pas imazheve të skanimit të cilat kanë detektuar mallra të ndaluara është kërkuar edhe kontrolli fizik i valixhes dhe gjatë kontrollit fizik të valixhes është hasur në mallra të ndaluar.

Për arsye të natyrës së mallrave  duke konsideruar se malli i gjetur në valixhen e udhëtarit hynë në kategorinë e mallrave të ndaluara për import, pa leje përkatëse  dhe i njëjti nuk është deklaruar nga udhëtari. Konform procedurave rasti i është dorëzuar policisë.   

Në vijim gjeni përshkrimin e mallit të ndaluar: Dylbi për armë të markës - 2 copë; Laser për armë - 5 copë; Dylbi të markës  - 1 copë; Këmbë për armë  - 1 copë; Shigjetë harkore   – 1 copë; Laser për centrimin e armës – 3 copë; Aksesore për armë gjuetie – 3 copë; Mbajtëse e revoles – 1 copë dhe Mbajtëse e armës dhe karikatorit – 1 copë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Gusht 2021

- Nën organizimin e Presidentes së Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani mbahet ceremonia e dorëzimit të medaljes post-mortem për Beau Biden më ç'rast me një fjalë rasti do t’iu drejtohet Presidentja Osmani, gjithashtu përmes një video-mesazhi edhe Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, si dhe me një fjalë rasti ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë Philip S. Kosnett. (Oborri në hyrje të objektit të Kuvendit ora 18:30 - Mediat duhet të jenë të pranishme në Presidencë, ora 17:45)