20 Shtator 2021

MINT përgenjeshtron Insajderin për publikimin e një artikulli të pavërtetë

Prishtinë, 4 gusht - Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë (MINT) reagon ndaj Gazetës “Insajderi.org”, e cila ka botuar dhe disa portale të tjera e kanë rishpërndarë një artikull të pavërtetë, që akuzon ministren e MINT Rozeta Hajdari për shkelje të ligjit lidhur me Agjencinë e Metrologjisë së Kosovës (AMK).

Në shkrimin e “Insajderi.org”  pretendohet se ministrja Hajdari gjoja ka favorizuar një kompani të naftës, duke urdhëruar zyrtarët e AMK-së të verifikojnë mjetet matëse të kompanisë përkundër konfliktit të interesit. Artikulli ilustron pretendimet me pjesë nga letërkëmbimi zyrtar, por fsheh qëllimisht dhe me keqdashje pjesët e letërkëmbimit, që dëshmojnë korrektësinë e ministres Hajdari dhe nëpunësve të AMK-së.

Në rastin në fjalë, një operator ekonomik ka kërkuar verifikimin e mjeteve matëse të rrjedhës me kapacitet mbi njëmijë (1 mijë) litra në minutë.

Ndonëse AMK është i vetmi institucion që mund të verifikojë pajisjet e këtij kapaciteti në Republikën e Kosovës, ndërsa drejtori i përgjithshëm i në atë kohë, Ferki Fejza, ka ndaluar vartësit e tij të kryejnë shërbimin për gjoja konflikt interesi dhe ka sugjeruar që Kabineti i Ministres të gjejë zgjidhje.

Pasi vartësit kanë shprehur mospajtim dhe pasi z. Fejza ka dështuar të shpjegojë shkaqet, bazën juridike ose standardin ndërkombëtar që ndalon kryerjen e shërbimit, ministrja Hajdari ka udhëzuar AMK-ne të shqyrtojë kërkesën e palës.

Kjo rrjedhë e ngjarjes zbulohet saktë në letërkëmbimin e censuruar nga gazeta “Insajderi.org”. Autori i artikullit me dashakeqësi e ka fshehur të vërtetën dhe ka botuar gënjeshtrën, duke sulmuar padrejtësisht ministren Hajdari dhe duke hedhur baltë mbi punën e zyrtarëve të AMK-së.

Ferki Fejza muajin e kaluar është pezulluar nga detyra e drejtorit të përgjithshëm të AMK-së dhe më pas është larguar nga shërbimi civil për një varg shkeljesh të rënda, të elaboruara në vendimin e Këshillit Shtetëror për Vlerësim dhe Disiplinë.

Që nga pezullimi, më pas shkarkimi i z. Fejza, puna e Agjencisë së Metrologjisë është bërë cak i lajmeve të rreme në disa media vendore.

Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë mbetet e gatshme të bashkëpunojë me media dhe gazetarë dhe t'u ndihmojë të përmbushin misionin e tyre profesional, por jo duke fshehur të vërtetën qëllimshëm dhe duke denigruar institucionin.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Shtator 2021 - Kandidatit për kryetar të Malishevës nga radhët e Nismës Socialdemokrate, Ekrem Kastrati takon fermerët në fshatin Bardh.  (Fshati Bardh i Malishevë, ora 9:00)

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj të pandehurit Sejdullah Mahmuti për trajtim të pa
ndërgjegjshëm mjekësorë. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

 - Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën ndër të tjera do të    formohet Komisioni Ad-hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për tetë anëtarë nga komuniteti shqiptarë dhe një anëtar nga komuniteti serb në Bordin e RTK-së. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mban mbledhjen e radhës. (Selia e KQZ-së, ora 10:00)

- Kandidatit për kryetar të Malishevës nga radhët e Nismës Socialdemokrate, Ekrem Kastrati takon fermerët në fshatin Senik. (Fshati Senik i Malishevë, ora 11:00)

- Kandidatit për kryetar të Malishevës nga radhët e Nismës Socialdemokrate, Ekrem Kastrati takon fermerët në fshatin Banjë. (Fshati Banjë i Malishevë, ora 13:00)

- The Balkan Forum organizon konferencën me temë “Jo regjimit të vizave: Koha për të vendosur qytetarët në rend të parë”. (Swiss Diamond Hotel, ora 14:00)